Kako Uživajte muzeja Louvre

Posted on

 Kako Uživajte muzeja Louvre

Muzej Louvre v Parizu, je ogromno, in lahko bi preživeli teden raziskuje svoje eksponatov. Večina od nas ne bo toliko časa, tako da tukaj je kratek vodič o tem, kako dobiti največ iz enega od najboljših svetovnih umetnostnih muzejev.

World-Class muzej

Muzej Louvre je čudovita, velika klasična stavba v središču Pariza stanovanjske enega največjih svetovnih galerij. Če jo iztegne end-to-end, bi zajemala več nogometnih igrišč.
To je bil prvotno trdnjava, vendar je bila obnovljena v velikem renesančnem slogu iz 1546 pod François I kot kraljevi palači. Kasnejši monarhi dodajali, vodenje slog izvirnika. Leta 1793, Louvre odprl kot javni galeriji v času francoske revolucije.

Prvotno palača nahaja francoskega kralja osebno umetnost. Vendar pa se s Napoleon divja po Evropi, ropanje palače in last kraljeve družine in aristokracije in ob umetniška dela, kot vojni plen, Louvre hitro pridobila status največjega svetovnega galerijo. Zato ni presenetljivo, da je danes Louvre je najbolj obiskan svetovni muzej. Pripravite se, če želite, da bi dobili največ iz vašega obiska.

Kako Uživajte v muzej

  1. Izberite dober dan in čas. To je najbolje, da gredo, ko je muzej Louvre najmanj verjetno, da imajo dolge proge. Zjutraj zgodaj v tednu delu najboljši. Od oktobra do marca lahko dobite v prosti na stalnih razstavah (ne pa tudi posebne razstave) na prvo nedeljo v mesecu, ampak tudi v času izven sezone, lahko linije dolgo. Louvre je tudi brezplačno na Bastille dan (14. julij), vendar je ponavadi pakirane. Razmislite tudi, sredah in petkih zaradi dalj časa, ko so galerije manj gužve in se lahko sprehaja skozi v svojem tempu, ustavljanje, kamor želite.
  2. Vstopijo skozi Louvre Mall. Čeprav lahko vnesete preko steklene piramide, kot vsi ostali, lahko dobite tudi na blagajni skozi Louvre nakupovalno središče (dostop na Rue de Rivoli) pod muzeja. To vam lahko prihrani eno od dveh linij lahko čakati v. Včasih pa je linija tudi tukaj, da bi dobili v. Ali pa kupi vstopnico vnaprej na spletu, ki je najboljša rešitev, da vas rešim čakanja. Ampak ne pozabite, da boste morali, da se zavežejo na dan, kot je kartica veljavna samo na ta dan. Kupite vozovnico na spletu  , da prihranite čas.
  3. Odredi avdio vodnik . Če niste seznanjeni z veliko zbirke, odredi avdio vodnik, ki prihaja v različnih jezikih.
  4. Študija zemljevid. Za ogled Mona Lisa, glavo naravnost v italijanskem odseku slikah 13. 15. stoletja (v prvem nadstropju). Vedno lahko vaš način dela do drugih eksponatov pozneje. Pričakujte množico ljudi komolcev svojo pot blizu slikarstvu. Poskusi, da bi se izognili pridobivanje sidetracked preveč (čeprav je to zabavno mesto se sprehaja). Ali pa, če ne boste imeli prednost, kaj videti, se prepustite v nekaterih brezciljno tavanje.
  5. Prednost, kaj bi radi videli. Muzej ima širok spekter razstavljenih okrog osmih temah in se giblje od islamske umetnosti in egiptovskih starin do francoskega kiparstva in Le Departement objets d’Art , kot tapiserij, keramike in nakita. Odsek slike vključuje neprecenljivih del iz Francije, Italije, Nemčije, Nizozemske in Anglije.

Kaj Glej

To bo v celoti odvisna od lastni izbiri. Obstajajo tri glavne krila: Denon (jug), Richelieu (sever), in Sully (vzhod okoli Cour Carree štirikotnika). Najzahodnejše krilo Louvre hiš dekorativne umetnosti, pri čemer se v ločenih muzejev, vključno z Musée des Arts Decoratifs in Musée de la PUBLICITE.

Prav tako lahko sledite eno-obiskovalcev tematskih poti za pregled. Vsaka pot sledi izbor del, značilnih za določeno obdobje, umetniško gibanje ali temo. Na primer, izbrati dekorativne umetnosti v 17. stoletju v Franciji, ki vas popelje na pot 90-minutni. Vse teme so zelo dobro opravljeno in si lahko ogledate na njih na spletu in jih prenesete vnaprej.

Priti tja

Metro:  Palais Royal, Musée du Louvre (linija 1)
Bus:  linije 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81, 95, in  Pariz Odpri Tour . Vse ustavi pred steklene piramide, ki je glavni vhod.

Druga možnost je, da hodi ob reki Seni, dokler ne pridete do muzeja. Ne morete zgrešiti veličastna strukture (vendar ne pozabite, da boste videli samo piramido, ko vstopite v Louvru dvorišče).

Restavracije

Obstaja več kot ducat restavracij, kavarn in takeaway trgovinah v muzeju in v vrtiljaku in Tuileries vrtov.

trgovine

Obstajajo trgovine v in okoli Louvre, in Louvre knjigarna sama je ena izmed najbolj obsežnih in dobro založenih-umetniških knjigarnah v Evropi. Prav tako prodaja široko paleto daril.

  • Če ste v bližini Lille na severu Francije, poskrbite, da boste obiskali muzej Louvre-Lens, je oporišče Louvre, ki je obvladljiv in ima veliko občasnih razstav.