Kan Besøgende Brug gratis UK Medical Services?

Posted on

 Kan Besøgende Brug gratis UK Medical Services?

Hvad sker der, hvis, som en besøgende, du har brug for en læge i Storbritannien?

Kan du få gratis lægehjælp under National Health Service (NHS) ?

Svaret på dette enkle spørgsmål er måske, men sandsynligvis ikke. Det er kompliceret.

Beboere i Storbritannien og visse andre , defineret af komplicerede regler, har fri adgang til nogle niveauer af lægelige ydelser leveret af NHS. The National Health Liste over de lande uden for EU med gensidige sundhedspleje aftaler – og grænserne for disse aftaler – er en kort en. Du kan også nødt til at betale en indvandring Health Service Surcharge (IHS) certifikat, hvis du søger for at bo i Storbritannien i mere end seks måneder. Kontroller undtagelser fra denne tillæg her.

Hvis du er en kortsigtet besøgende, fra lande uden for EU, netop i England på ferie, kan du have adgang til nogle af disse tjenester også. Men regler er indført for at forhindre sundhed turisme – ankommer i Storbritannien for gratis medicinsk behandling – betyder, at du stadig har brug for at rejse sygesikring og vil normalt nødt til at betale for de fleste ikke-akutte medicinske og tandpleje.

Nye Healthcare Tillæg for studerende og ansatte

På et tidspunkt, studerende på lang sigt kurser – såsom universitetskurser – blev og medarbejdere i udenlandske virksomheder, der arbejder i Storbritannien er dækket af gratis NHS tjenester. Men nye regler trådte i kraft i april 2015, der kræver betaling af et sundhedsvæsen tillæg på £ 200 om året (£ 150 om året for studerende).
Tillægget pålægges, når du ansøge om en studerende eller arbejde visum og skal betales på forhånd (at dække hvert år af dit ophold) med din ansøgning. 
Hvis du er studerende deltage i en 3-årig universitetsuddannelse, eller en medarbejder i en virksomhed på en flerårig opgave, tillægget koster mindre end rejsesygeforsikring for samme periode. Når tillægget er betalt, vil du være omfattet af de frie NHS tjenester på samme måde som britiske undersåtter og fastboende.

Akut behandling er gratis

Hvis du har en ulykke eller har brug for akut medicinsk behandling, vil du modtage den behandling vederlagsfrit, uanset din nationalitet eller bopæl, så længe at akut behandling leveres på:

 • en primær pleje facilitet eller praktiserende læge kontor, kendt som en GP kirurgi
 • et hospital skadestuen, kaldet skadestuen (A & E) eller Casualty i britiske hospitaler
 • Et walk-in center leverer tjenester svarende til en skadestue.

Denne tjeneste kun strækker sig til den givne nødsituation. Når du bliver indlagt på et hospital – selv for akut operation eller yderligere akut behandling – du skal betale for din behandling og medicin. Hvis du bliver bedt om at vende tilbage til en klinik besøg for at følge op din akut behandling, vil du også nødt til at betale for det. Hvis lægen ordinerer medicin, er du nødt til at betale den fulde detailpris snarere end den subsidierede pris, der betales af britiske borgere. Og, hvis du kører op gebyrer på £ 1000 og du eller dit forsikringsselskab ikke betaler inden for den angivne tid, du kunne nægtes visum i fremtiden.

Andre tjenester, der er gratis for alle

Besøgende har også fri adgang til:

 • behandling for nogle infektionssygdomme
 • presserende råd til ikke-livstruende sygdom i løbet af NHS ikke-akut lægehjælp hotline – telefon 111
 • tvungen psykiatrisk behandling
 • familieplanlægning – ikke herunder afslutninger eller fertilitetsbehandling
 • Hiv-testning og midlertidig behandling, herunder ARV, på en nødsituation grundlag, mens i Storbritannien.

Er reglerne ens for alle besøgende?

Nej. Nogle besøgende til Storbritannien har mere adgang til NHS end andre:

 • Besøgende fra EU-landene og andre medlemmer af det, der kaldes Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde er underlagt noget mere adgang til National Health Service. (Dette vil sandsynligvis ændre sig engang efter afslutningen af ​​2018 som følge af BREXIT, men er ikke blevet aftalt sidste detaljer på tidspunktet for dette skrives – maj 2018).
 • Besøgende fra lande, der har en bilateral aftale med den britiske kan også have adgang til flere tjenester.
 • Personer, der arbejder i visse former for erhverv – sådanne NATO ansatte og nogle frivillige medarbejdere – kan også have fri adgang til NHS.

For en komplet liste over besøgende til England, der har fri eller delvist fri adgang til NHS tjenester, skal du kontrollere NHS hjemmeside.

Hvad Om Brexit?

Nu hvor Brexit forhandlinger i gang, regler for europæiske besøgende vil sandsynligvis ændre sig. Dette er en flydende situation, så er det nok en god idé for europæere, der planlægger at rejse i Storbritannien efter midten 2018 at have nogle rejseforsikring i mellemtiden. 

Reglerne for besøgende til Skotland og Wales er stort set ens, men læger og hospitalslæger har en vis diskretion, hvem der skal opkræves.

Tjek din rejseforsikring omhyggeligt

Ikke alle rejseforsikring er lige. Hvis du er ældre end 60 eller har en historie af tidligere behandling for en tilbagevendende tilstand, din rejseforsikring (ligesom din gamle gammeldags, pre Obamacare sygesikring), kan ikke dække dig. Før du forlader hjemmet, sørg for at have tilstrækkelig sygeforsikring til at dække hjemtransport hvis det er nødvendigt.