Kapitolu Muzeji in Kapitolu Hill v Rimu

Posted on

Kapitolu Muzeji in Kapitolu Hill v Rimu
Kapitolu Muzeji v Rimu, ali Musei Capitolini, vsebuje nekatere od največjih rimskih umetniških in arheoloških zakladov. Pravzaprav eden muzej razporejeni v dveh stavbah – Palazzo dei Conservatori in Palazzo Nuovo – Kapitolu Muzeji sedi na vrhu Kapitolu Hill, ali Campidoglio, eden od znanih sedmih gričev Rima. Zasedena že vsaj pred našim štetjem 8. stoletja, je bil Kapitolu Hill območje starodavnih templjev. S pogledom na rimski forum in Palatin Hill zunaj, je bilo in je geografsko in simbolično središče mesta.

Muzeji so bile določene s papeža Klementa XII leta 1734, zaradi česar so prve muzejev v svetu odprte za javnost. Za vse obiskovalce, ki se zanimajo za razumevanje zgodovine in razvoja Rimu od antične dobe do renesanse, Kapitolu Muzeji so must-see

Da bi prišli do Kapitolu Hill, večina obiskovalcev vzpon na Cordonata, elegantno, monumentalno stopnišče, ki ga je zasnoval Michelangelo, ki je tudi zasnoval geometrijsko vzorčaste Kapitolski trg na vrhu stopnic. V središču Piazza stoji bronasti znameniti kip cesarja Marka Avrelija na konju. Največji bronasti kip iz rimske antike, različica na piazza je dejansko kopija, original je v muzeju.

Palazzo dei Conservatori


Kot stojiš na vrhu Cordonata je Palazzo dei Conservatori je na vaši desni. To je največja stavba na Kapitolu in je razdeljena na več oddelkov, vključno s konservatorji “Apartmaji, na dvorišču, na dei Conservatori Palazzo muzeja in drugih dvoran. Tam je tudi kavarna in knjigarna, ki se nahajajo v tem krilu Kapitolu.

Palazzo dei Conservatori vsebuje več znanih umetnin iz antike. Primarna med njimi je She-Wolf bron ( La Lupa ), ki izvira iz DP petega stoletja, in je de facto simbol Rima. To prikazuje romul , starodavne ustanovitelja Rima, hranjenju ona-volk. Drugih znanih del iz antičnih časov so Il Spinario , prvo stoletje pred našim štetjem marmorja dečka odstranjevanje trn iz svoje noge; prvotna Kip Marka Avrelija, in fragmenti iz ogromnega kipa cesarja Konstantina.

Rim je legende in zmage so razstavljene tudi v freske, kipi, kovanci, keramika in starodavno nakit v Palazzo dei Conservatori . Tukaj boste našli upodobitve punskih vojn, napisov magistrat, temeljih antičnega templja posvečena bogu Jupitru, in osupljivo zbirko kipov športnikov, bogovi in boginje, bojevniki, in cesarji, ki segajo od dneh po rimski imperij v baroku.

Poleg številnih arheoloških najdb so tudi slike in skulpture iz srednjeveških, renesančnih in baročnih umetnikov. V tretjem nadstropju ima galerijo slik z deli Caravaggia in Veronese, med drugim. Na voljo je tudi zelo znan kip glavo Meduze Bernini vrezane.

Galleria Lapidaria in Tabularium

V podzemnem hodnikom, ki vodi od Palazzo dei Conservatori v Palazzo Nuovo je posebna galerija, ki se odpira na pogledov rimskega foruma. Galleria Lapidaria vsebuje epigrafih, epitafih (grob napise) in temelje dveh rimskih domov. To je tudi, kjer boste našli Tabularium , ki vsebuje dodatne temelje in fragmente iz starega Rima. Skozi Galleria Lapidaria in Tabularium je odličen način, da pridobijo boljše razumevanje antičnega Rima in dobili edinstven pogled na rimski forum.

Palazzo Nuovo

Medtem ko je Palazzo Nuovo je manjši od dveh muzejev na Kapitolu, je nič manj spektakularna. Kljub svojemu imenu, “nova palača” vključuje tudi številne predmete iz antike, vključno z velikim ležali kip boga vode, ki se imenuje “Marforio”; okrašeno sarkofagi; kip Discobolus ; in mozaiki in kipi izterjati od vile Hadrian v Tivoliju.

Kapitolu Muzeji Obisk Informacije

Lokacija: Piazza del Campidoglio, 1, na Kapitolu Hill

Delovni čas: Daily, 9:30 do 7:30 ure (zadnji vhod 6:30 pm), zapre ob 2:00 uri 24. decembra in 31. Zaprta ponedeljkih in 1. januar, 1. maj, 25. december.

Informacije: Preverite spletno stran za posodobljene ur, cene in posebne dogodke. Tel. (0039) 060608

Vstopnina: 15 € (od 2018). Tisti mlajši od 18 ali starejši od 65 let plačajo 5 € 13, in otroke, in pod vstop zastonj. Shrani na sprejemu z romsko Pass.