Katedrala Notre Dame Informacije za obiskovalce

Posted on

Katedrala Notre Dame Informacije za obiskovalce

Verjetno najbolj omamljanje gotska katedrala na svetu, Katedrala Notre Dame Paris ‘je nedvomno najbolj znana. Zasnovana je v 12. stoletju in končana v 14., je bil zdaj že kultni katedrala zelo utrip srednjeveškega Pariza. Po obdobju zanemarjanja, je ponovno ulovljeni ljudski domišljiji, ko pisatelj 19. stoletja Victor Hugo je ovekovečena v “Grbavec Notre Dame”.

Notre Dame je dramatično stolpi, spire, vitraž, in kipi so skoraj zagotovljeno, da vzame sapo.

Globlje v zgodovino zanimiv spomenik z obiskom pod-talno arheološko grobnico. Plezanje severni stolp, da bi dobili neke perspektive Gargoyle je v Parizu je treba, preveč.

Lokacija in Kontakt Informacije

Katedrala se nahaja v središču mesta na Ile de la Cité, na območju Pariza, ki deli pravico v mestu in levo banke. Ile de la Cité je obdan z reke Sene. V bližini Zanimiv je tudi  svetovni vojni deportacijo Memorial , The Sainte-Chapelle kapelo, Latinski četrti, Marais sosedstva in Paris ture z ladjo.

Naslov: Place du Parvis de Notre Dame, 4. okrožje
Metro: Cité ali Saint-Michel (linija 4)
RER: Saint-Michel (linija C)
Bus: linije 21, 38, 47, ali 85
Telefon: +33 (0) 142 345 610

Najboljši čas za obisk

To je na splošno priporočljivo obiskati Notre Dame v nizki sezoni (običajno oktober-marec): boste imeli boljše možnosti za izogibanje velike množice in dolge proge.

 Poleg tega, dan v tednu zjutraj in zvečer so na splošno precej tišji kot popoldanskem času in ob koncu tedna. Ne pozabite pa, da večerni obiski v stolnici ne bo optimalna za ogled lep vitraž Notre Dame je.

Končno bo na obisku v sončnem zahodu privoščiti awe-zanosen pogled vitraž katedrale, predvsem tri rose okna.

Cathedral Tours

Brezplačni vodeni ogledi zunanjosti in glavni dvorani katedrale so na voljo v angleščini na zahtevo. Pokličite informacije mizo za več podrobnosti: +33 (0) 142 345 610.

Ogledi katedrale stolpov začelo ob vznožju severnega stolpa in vključujejo plezanje skupaj 402 korakov. Območje opazovanja za katedrale 13-tonskega zvona je v južni stolp. 20 obiskovalcev so sprejeti v stolpih vsakih 10 minut, in zadnji vstop je ob 6:45 uri

Giftshop in muzej

Trgovina darilo se nahaja v glavni dvorani katedrale in prodaja Notre-Dame-tematskih nakit, majice in druge darove.

Dame muzej Notre se nahaja na 10, rue du Cloître-Notre-Dame (za vogalom od katedrale) in sledi Notre Dame je izvor in zgodovino.

Dostopnost

Notre Dame je dostopen za obiskovalce z omejeno mobilnostjo. Pokličite informacije mizo za več podrobnosti.

Ključne Zgodovinska dejstva in datumi

  • Gallo-Roman tempelj posvečen Jupitru in dveh zgodnjih srednjeveških cerkva, ko je stal na Notre Dame v temeljih.
  • Gradnja katedrale se je začela leta 1163. Na stotine delavcev in obrtnikov toiled za skoraj 200 let za dokončanje mojstrovina zgodnje gotske arhitekture.
  • Notre Dame so izropali in hudo poškodovan v času francoske revolucije konec 18. stoletja. Restavracije iz 19. stoletja, ki ga Viollet-le-Duc vodili ponovili veliko poškodovanega madež steklo, kipi, in značilnim zvonikom katedrale.
  • V času francoske revolucije , je Notre Dame začasno pretvori v “Temple of Reason”.

Podrobnosti naj pazi za

Notre Dame je polna zanimivih, razkošne podrobnosti, še bolj pa so komaj opazne in ostale neopažene.

Zanima kopati globlje v zgodovino tega izjemnega stran? Prav tako razmišljajo o obisku arheološkega grobnico na Notre Dame za fascinanten pogled v mestnih Gallo-rimskih temeljih in njegovih poznejših dogodkov.