Kensington Roof Gardens: Londen hangende tuinen van Babylon

Posted on

Kensington Roof Gardens: Londen hangende tuinen van Babylon
Niet te verwarren met Kensington Gardens , Kensington Roof Gardens is Londen’s equivalent van de hangende tuinen van Babylon.

In een onwaarschijnlijke ligging op de top van een warenhuis op Kensington High Street, werden deze rustige tuinen aangeplant in de jaren 1930 en zijn voorzien van een Spaanse tuin, een Tudor tuin, een Engels bos tuin, en zelfs resident flamingo’s!

Kensington Roof Gardens Inleiding

Ik leerde over Kensington Roof Gardens van David Long’s boek Spectacular Vernacular.

Virgin Limited Edition – de luxe portfolio van Virgin Hotels Group Ltd – heeft de tuinen eigendom sinds 1981 en noemde ze ‘The Roof Gardens’ (hoewel iedereen nog steeds verwijst naar hen als Kensington Roof Gardens).

Combineer uw bezoek aan Kensington Roof Gardens met een maaltijd in het Babylon restaurant dat de hedendaagse Britse gerechten serveert en uitzicht op de tuinen.

themed Gardens

Er zijn drie thema-tuinen, met meer dan 70 full-size bomen, een stromende rivier vol met vis en resident flamingo’s: Bill, Ben, Splosh en Pecks.

  • Spanish Garden
    Dit is de meest formele en is gebaseerd op de Alhambra, de Moorse vesting complex in het zuiden van Spanje. Er zijn fonteinen en wijnranken overdekte loopbruggen, alle gecentreerd rond een gebogen zon paviljoen ontworpen door Bernard George.
  • Tudor Garden
    Een kleinere formele ommuurde tuin met bogen en geheime hoekjes. Het is veel meer een geurende tuin met een overvloed van lavendel, rozen en lelies, plus een panoramisch uitzicht over het westen van Londen door de ramen in de ommuurde rand.
  • Engels Woodland Garden
    Dit meanderende tuin kijkt uit op de High Street in het zuiden. Er is een grote verscheidenheid aan bomen, waarvan vele met Tree bevel tot conservatoir beslag op de tuin te beschermen. Er is ook een stroom en een tuinvijver dat is de thuisbasis van pijlstaart eenden en flamingo’s.

Kensington Roof Gardens Geschiedenis

The Roof Gardens dekken 1,5 acres op de top van de voormalige Derry en Toms gebouw op Kensington High Street, waardoor het de grootste daktuin van Europa.

1930
In de jaren 1930 Trevor Bowen (de vice-president van Barkers, de Kensington warenhuis dat de site eigendom van en wordt gebouwd het gebouw in 1932) in opdracht Ralph Hancock, een toonaangevende tuinarchitect, om de tuinen te creëren. De tuinen zijn aangelegd tussen 1936 en 1938 voor een bedrag van £ 25.000.

1970
Het warenhuis gebouw was Derry en Toms tot 1973 en sommige mensen nog steeds verwijzen naar de tuinen als ‘Derry en Toms Gardens’. Toen de beruchte Biba opslag tot 1975.

De tuinen werden uitgeroepen tot een monumentaal site door het Engels Erfgoed in 1978.

1980
De tuinen waren vrijwel verlaten totdat Virgin overnam in 1981. Virgin maakt gebruik van The Roof Gardens voor prive-luxe vermakelijk, maar het goede nieuws is dat de tuinen zijn open voor het publiek, tenzij vooraf gereserveerd worden door een private partij.

Hoe te bezoeken Kensington Roof Gardens

The Roof Gardens ligt op 99 Kensington High Street, London, W8 5SA. De toegang tot het gebouw is via Derry Street, die aftakt Kensington High Street.

Dichtstbijzijnde metrostation: High Street Kensington

Gebruik Journey Planner om uw route te plannen met het openbaar vervoer.

The Roof Gardens is open voor het publiek, tenzij in gebruik voor een besloten evenement of voor de jaarlijkse winter onderhoud. Neem altijd eerst te controleren: 020 7937 7994.