Skip to main content

Khanom, Tajska – Mesto najboljši tajski plaži si nikoli slišal

Khanom: Raziskovanje izven utrjenih poti na Tajskem

Khanom: Raziskovanje izven utrjenih poti na Tajskem

Tajska je priljubljena turistična destinacija – in to z dobrim razlogom. Upravičeno dobro hodil, jugovzhodne Azije država je dom obilo plaže, kultura, neverjetno hrane, zgodovine in dovolj zanimivosti, da vodijo tudi najbolj utrujen popotnik srečna. Ampak tam je vedno prepričani, razburjenje, ki prihajajo čez destinacijo, ki se zdi nekako neodkritega. To ni enostavno narediti na Tajskem – vendar je mogoče.

Kje je Khanom?

Od ust do ust, je precej edini način, boste izvedeli Khanom, zaspano mestne plaže strahotno prosti izmed množice turistov, ki jih boste našli v bližini Koh Samui ali Koh Phangan. Ne boste našli znane polna luna stranke tukaj, niti možnosti, da ostanejo ven vso noč odbijal od plaže kluba do kluba na plaži. Vendar pa boste našli svoj odsek raj. Samo eno uro vožnje z avtobusom od Surat Thani, večina ljudi spregleda Khanom na poti k bolj priljubljenih bližnjih tajskih otokih, ampak to je napaka. Življenje je lahko počasnejši tukaj, vendar pa si resnično iščejo način, da se sprostite, to je kraj, da to storite. Domov skritih slapov in bogato okrašen templjev, majhnih, a Dahom trgov in iz-back bari na plaži, kjer si privoščite pijačo bos v pesku, Khanom res je skrit potovanje dragulj.

Nahaja se v provinci Nakhon Si Thammarat na Tajski zaliv. Khanom je več znanih sosedov, Koh Phangan in Koh Samui, potegnite gneče in turisti away- vendar vsakdo, ki zaobide ta skriti dragulj manjka ven.

Zakaj Obiščite Khanom?

Poleg ima blaženo plaža raj praktično sami, obstaja več drugih razlogov, da načrtujejo potovanje v Khanom. Eden od glavnih razlogov za obisk je za mir in tišino. To ni kraj za iti, če iščete za ukrepanje – ne boste našli. Ampak, če se znajdete hrepenenje nekaj časa stran od drugih turistov in sproščujoče nekje s počasnim tempom in mirni okolici, Khanom je odlična izbira. Kar se tiče plaž, glavni deli peska tukaj je palma-obrobljen Nadan Beach, eno najdaljših plaž na Tajskem, koklja ob devetih kilometrih. Čeprav je velik del Khanom v nastanitvenih možnosti najdemo vzdolž Nadan Beach, se lahko sprehodite po tej mehki, beli odsek peska vsakem trenutku dneva in videli le peščico ljudi, namakanje na soncu ali plavanje kot sprehod.

Dobro je vedeti: Ni javnega prevoza v Khanom, tako da če nameravate ostati dal na izbrani odsek peska (kar bi bilo popolnoma upravičeno), boste morali najeti skuter ali motorno kolo, da bi dobili okrog. Obstaja več krajev, najem skuterjev v in okoli mesta. Ceste so tlakovane in je malo prometa skrbeti.

Stvari za početi v Khanom

Khanom ni samo znana po svojih čudovitih plažah. Če iščete nekaj drugega, da vas zaposlen v času bivanja (in imate skuter ali motorno kolo, da bi dobili okrog), obisk Samet Chun slap je odličen način, da preživijo popoldne. Razgleden vožnja in kratek pohod po džungli poti boste prišli do velikega, Akvamarin bazen. Hladno, čisto vodo je izredno vabi na vroč dan in boste verjetno imeli slikovito plavalni mesto zase. Vprašajte lokalna ali povpraševanje v vašem hotelu za smereh

Če je nekaj bazenu sprostitev ste po, da izlet v Racha Kiri Resort and Spa , kjer lahko uživate bazen z ekspanzivno, lagune tako dolgo, kot ste kupili pijačo ali kaj jesti. Bazen je krasen in boste pogosto imeli vse do sebe.

Druga možnost? Poskusite ujeti zmuzljive roza delfinov Khanom je. Če si želite videti delfine, ki jih lahko najamete čoln za nekaj ur (do šest oseb) za 1000 baht od Laem Prathap pomola. Ponavadi obstaja nekaj ljudi, rezkanje vsem, ki so se zanimali tudi ina delfinov izlet, tako da, če ste iskali, da prihranite denar, poglej, če lahko delite čoln z drugimi potniki. To je vredno samo za vožnjo z ladjo – kulise je omamljanje. Če imate srečo, boste opazili nekaj delfine razposajenimi v vodi; čeprav niso živahen odtenek roza, pa imajo svetlo roza odtenek in so zelo redki. Če ste na območju, dober kraj za ponovno polnjenje naslednje potovanje videti delfine je Zum Gruenen Baum ali samo “Dieter je”, saj je lokalno znan. Prijazno Nemška restavracija služi velike dele doma kuhano hrano (tudi kruh se je v hiši), v lepem okolju vrt.

logistika

Najlažji način za dosego Khanom je, da hop na polet v Surat Thani. Ko boste pristali, lahko dobite taksijem do Khanom (70 minut, okrog 1500 baht) ali avtobusom do Surat Thani (1 uro, 100 baht) in od tam je enoprostorec s Khanom (1 uro, 100 baht). Odvisno od tega, kje ste nastanjeni, boste morda lahko uredimo prevoze z vašega hotela ali gostišča.

Kar se tiče mest za bivanje, nekatere možnosti vključujejo Jam Bay (backpacker vibe, odlično bar na plaži), Talkoo Beach Resort (čiste, osnovni sobe na ali čez cesto od beah), Leeloo Cabana (rustikalna Cabanas na plaži), Aava Resort & Spa (več upscale in rafinirano) in omenjeni Racha Kiri Resort and Spa , ki leži južneje od Nadan Beach skupaj Nai Plao Beach.

You may also like