Skip to main content

Khao San Road Банкок: Въведение в Банкок Infamous Khao San Road

Khao San Road Банкок: Въведение в Банкок Infamous Khao San Road

Khao San Road в Банкок, Тайланд, едва ли би довел бъде главината на бюджет за пътуване за Азия, ако не и по света. В скандален турист гетото – понякога наричан просто Khao San или Khao Sarn – е кратко, но-вълнуващо улица намира в квартал Banglumpoo в западната част на Банкок.

Евтини настаняване, луд нощен живот, и репутацията на хаоса са направили Khao San Road място по подразбиране за ученици и пътници с ограничен бюджет, които остават в Банкок.

Khao San Road в Банкок

И двете обичани и мразени, Khao San Road в Банкок се смята за център на турист верига неофициално известен като Banana Pancake пътека. С евтини полети и несравнима пътешественик инфраструктура, Банкок често е отправна точка за много кръг-света или удължен пътувания до Азия.

За съжаление, с непосредствената близост до всичко, което един посетител има нужда от много туристи, които отсядат в Банкок никога рисков далеч от Khao San Road или прилежащата Soi Rambuttri. Докато района е страхотно място да се срещнат – и парти с – други пътници с ограничен бюджет, Khao San Road Банкок едва ли е добра представителство на всичко, което градът и тайландски хора трябва да предложи!

Кратка история на Infamous Khao San Road

Khao San или Khao Sarn всъщност означава “ориз мелница”; на улицата, след като е бил център за търговия с ориз. По-късно, на улицата стана известен като “Религиозен Road”, защото на няколко магазина, който обслужва нуждите на монаси. Малка къща за гости, открит в началото на 1980, а от там на улицата избухна в един от най-натоварените пътни епицентъра в света.

СЪВЕТ: Khao San Road често се е произнесъл погрешно като “Koh San Road”.

Зоната на Khao San Road Банкок

Khao San Road е надраснал своите граници и разлято върху прилежащата Soi Rambuttri както Samsen път и Phra Athit път. Въпреки че няколко хубави Khao San Road общежития може да се вземе, много туристи предпочитат да останат само в покрайнините на Khao San Road, където можете да се насладите по-хубав и малко по-малко хаотична атмосфера в непосредствена близост.

Въпреки че Soi Rambuttri бързо се разраства, за да се изравнят с Khao San Road, тя остава по-тиха алтернатива за ядене, пиене и спане. Удължаването на Soi Rambuttri от другата страна на Samsen Road лежи в сянката на Wat Chana Сакхон – приятен храм; настроението е съвсем различно, че че на Khao San Road.

Оцеляване Khao San Road

Докато не е опасно, почти може да се предположи, че всички на Khao San Road е след парите си в един или друг начин. Дори и най-старата, усмихвайки тайландка готвене тампон тайландски на улицата ще ви таксуваме допълнително в зависимост от времето на нощта.

Ордите на тук-тук и таксиметрови шофьори, паркирани по Khao San Road са опитни измамници; Винаги градушка къса такси, а не да вземе едно от паркираните такива. Избягвайте вековната тук-тук измамата вози “свободен” или евтини. Прочетете повече за оцелелите тук-tuks в Тайланд.

С толкова много измами в постоянен прогрес, се избегне вземане на големи покупки на Khao San Road като злато, сребро, и съобразени костюми – които са почти винаги са с лошо качество.

В евтини nightbuses от Khao San Road до Чианг Май, тайландските острови, както и други части на Тайланд имат дълга репутация за дребни кражби. За водачите асистенти често се поровите в раници в автобусите “багажни отделения, докато спи. Дръжте пари и ценности с вас; те вероятно няма да се интересуват от кражба на мръсно пране!

Khao San безопасност на движението

Сложете много пияни туристи в една хаотична улица и лоши неща са длъжни да се случи. Въпреки Khao San Road е относително безопасен, добър брой на лоши хора да обикалят улиците търси да обират пияни или наивни туристи.

Джебчийство е обща; винаги държи под око на вашите вещи. Докато насилие е все още сравнително ниска, туристи са били нападнати, докато се разхождате у дома, за да зони на границата на Khao San Road. Избягвайте ходене многото тъмни улички и свързващи улици сам, след като късно вечер навън.

Не очаквайте съвсем нов полицейски участък в западния край на Khao San Road, за да бъде от голяма полза за инциденти.

Как да стигнем до Khao San Road в Банкок

Въпреки популярността, Khao San Road за съжаление не е толкова лесно да се достигне както трябва да бъде. Не BTS Skytran или метро спирки са в близост.

Шофьорите обичат да надценка хора отправят към Khao San Road. Винаги избирайте таксиметров шофьор, който се съгласява да използва индикатора, преди да влезем вътре. Като тук-тук може да бъде забавно, но неизменно ще ви струва повече!

От летището: С прекратяването на услугата автобус летище Express на 1 юни 2011 г., трябва да сега вземете такси от летището до Khao San Road. Такситата са на билети на базата; се очаква да плащат повече от 300 бата. Дори приветствайки отмерена такси извън летището, не спести много, защото премия промяна се добавя към края на нощни таксита. Двете пътни такси обикновено са включени в таксата си от летището – потвърдете, когато купувате билета.

От Sukhumvit: такси от Sukhumvit до Khao San Road ще струва между 100-150 бата.

С лодка: Фериботи плават по река Чао Прая в западната част на Банкок. Разходката е евтино и приятно; Вие плащате за изминатото разстояние. За да достигне до Khao San Road, излизане на пристанището на Tha Phra Athit – намира се точно след голям мост и пред още по-голям мост – на Phra Athis Road, точно преди парка и бяло крепостта в дясно. Една малка уличка другата страна на улицата свързва главния път с Soi Rambuttri. Прочетете това ръководство за използване на лодки в Банкок .