Skip to main content

Kitajsko novo leto v Singapurju: An islandwide Celebration

Kitajsko novo leto v Singapurju: An islandwide Celebration

Za polnih sedem tednov, je večina etnično kitajska skupnost v Singapurju vrže svojo največjo stranko leto, bar none je. Kitajsko novo leto predstavlja čas za družinsko druženje, molitev za blaginjo, in vleče vse od sebe za dining, nakupovanje in zabave, v glavnem osredotočena okoli etnične enklave Chinatown.

Kot obiskovalec, potopitev v Singapurju Kitajsko novo leto je eden izmed najbolj avtentičnih lokalnih izkušenj boste kdaj imeli veselje, da uživate na otoku. Prinesite preostali del klana, tudi pri tej družini prijazno kulturno izkušnjo.

Kitajsko novo leto v Singapurju Chinatown

Kitajsko novo leto v Singapurju začenja v etnične enklave Chinatown, še posebej po Eu Tong Sen Street in New Bridge Road. V Chinatown Kitajsko novo leto praznovanja preoblikovati tradicionalne kitajske enklavo otoku državni je v izgredov luči, uličnih stojnicah in uprizoritvene umetnosti, s proslave razširja kolikor je Marina Bay.

Veselite se nekaj ključnih dogodkov v sezoni: a ulica svetlobe-Up, praznični Street Bazaar, Nightly oder predstave, in Singapore River Hong Bao.

Kitajsko novo leto Street svetlobe-Up in Chinatown. Ključne ulice v Kitajska četrt – Eu Tong Sen Street, New Bridge Road, in South Bridge Road – se bo prižgal s tradicionalnimi kitajskimi luči in pisanimi ulične svetilke, medtem ko ulica izvajalcev in akrobati (da ne omenjam neizogibne lev plesalce) poživite steze.

Singapur University of Technology and Design (SUTD) vsako leto sodelujejo pri načrtovanju in gradnji kitajskega novega leta svetlo-Up. Za “Leto Pig” v letu 2019, SUTD predstavlja prašičkov na temo svetlobe-up, okrepljeno s luči in krapov svetlečih ulicah Chinatown je.

Otvoritvena slovesnost je potekala 19. januarja, začetek svetlobno-up, ki bo ostal v veljavi do 6. marca.

Kitajsko novo leto odštevanje. Ring v kitajsko novo leto v Singapurju Chinatown, saj se pridružite domačinom in lokalne slavne enako z petarde in ognjemet gredo dol vse skozi večer.

Za leta 2019, Chinatown kitajske silvestrsko Countdown Party poteka na večer 4. februarja, ob Eu Tong Sen Street in New Bridge Road, od 9.30 ure do 12.30 ure.

Nočni Stage predstave. Lokalne in čezmorskih skupine s kulturno uspešnosti na oder, kjer se vidi tradicionalne kitajske predstave, kot so borilne veščine, lev plesi in kitajske opere. Pridi na Kreta Ayer trgu, poleg Buddha Tooth Relic Temple, videti dejanja, ki se odvijajo vsak večer.

Za leta 2019, so odrske predstave je potekal od 18. januarja do 4. februarja, s pričetkom ob 8PM in konča ob 10:30.

Singapur Chinatown svečanosti za kitajsko novo leto se vodi posvetovalnega odbora Kreta Ayer-Kim Seng državljanov (KA-KS CCC). Več informacij na njihovi uradni spletni strani: chinatownfestivals.sg .

Bazar nakupovanje in jedilnice času kitajskega novega leta

Singapur Chinatown bo gostila več kot štiri sto stojnicah prodajajo tradicionalne hrane, cvetje, kitajski obrti in običajne novoletne okraske. Da gredo na žaru sladic, voskom raco, in piškotki služil sveže na ulici, ali pick up nekaj tradicionalnih kitajskih novoletnih okraskov, da se spomnimo na dan s.

Lunarnega novega leta bazar stojnicah linija Pagoda Street, Smith Street, Sago Street, Temple Street in Trengganu Street v Chinatown, od 6pm do 10:30 ure, podaljša na 1 am v kitajsko novo leto. Za 2019 praznovanja je bazar potekal od 18. januarja do 4. februarja.

Bazarju je samo češnja na vrhu nakupovalnega sladoled v kitajski etnični enklavi otoka. Izvedite več o Nakupovanje v Chinatown, Singapur .

Singapore River Hong Bao karneval

Na Singapur reki, The Float @ Marina Bay gosti letno Singapore River Hong Bao karneval . (Če želite izvedeti, kaj Marina Bay je dobro, preberite seznam Top 10 stvari za početi v Marina Bay, Singapur ).

“Hong Bao” dobil ime iz tradicionalnih rdečih paketov denarja, ki jih starejši kitajski neporočenim mlajšim sorodnikom v kitajsko novo leto.

Nočni kulturne prireditve in tradicionalne kitajske umetnine lahko uživajo na prostem, in velikan luči izdelano po popularnih znamenitosti Singapurja statve večji od življenja.

So vaše ime zapisano v kitajske kaligrafije. Get kitajski nebesno branje vaš rojstni datum. Raziščite reki Hongbao prehrambeno ulico (več o Singapur kuhinje tukaj: Deset Jedi morate poskusiti v Singapurju ).

Ali pa samo gledajo nočnih Glavni oder Prikazuje odvija na Float, ki vključuje lokalne izvajalce in tuje talente. Če želite v zamahu kitajske kulture v času trajanja festivala, Hong Bao je mesto. Vstop je prost. Obiščite River Hong Bao – Uradna spletna stran .

Singapur Chingay Parade

“Chingay”, v svojem Hokkien ekvivalenta, pomeni, da “kostum in maškarado”. Za normalno Uravnotežen Singapurce traja Chingay svoje bolj barvito in glasbeni skrajnosti vsako leto med Chingay Parade, dve nočni ulične zabave in parado, ki označuje vrhunec kitajskega novega leta praznovanje.

Parada je zdaj ponosno mednarodna, raste iz svojih zgolj tradicionalne kitajske korenine, da zajema več kot 150 krajevnih organizacij in na tisoče izvajalcev, z mednarodnimi uprizoritvenih skupin iz Kitajske, Danske, Indonezije, Šrilanke in Tajvana.

Chingay parada pot poteka pred Formula One Pit Building v luči Singapore Flyer in Marina Bay. Udeleženci Parade bo vožnja na plovci, ali hoditi v procesiji, ki ponuja upor barve in hrupa, ki lahko nekaj drugih Singapur festivali enaki.

Za leta 2019, bo Chingay potekala v Pit stavbe od 15. februarja do 16; ločen Chingay praznovanje bo potekalo v Chinatown 17. februarja Chingay vstopnice je mogoče kupiti od SISTIC (sistic.com.sg). Vstopnice so na voljo v Singapurju center za obiskovalce tudi na Orchard Road in Singapur bazeni Prodajna. Za več informacij obiščite spletno stran Chingay: chingay.org.sg .

Za pogled na kaj naj pričakujem, kot gledalec, preberite članek o Chingay Parade v Singapurju .

Getting obstaja, in namestitev v Chinatown

Prevoz: V Chinatown-osredotočeni svečanosti je mogoče zelo enostavno dostopna z MRT – preprosto izstopijo na MRT postaja Chinatown (NE4 / DT19).

Da bi prišli do Chingay in reke Hong Bao, lahko greš na Marina Bay jahanje MRT in izkrcanje na MRT Station Esplanade (DK-3), MRT postaja Promenada (CC4 / DT15), MRT postaja Raffles Place (NS26 / EW14), ali MRT postaja City Hall (NS25 / EW13).

Za več informacij o primernem sistemu dnevnih Singapur, preberite članek o Riding Singapur MRT in avtobuse z EZ-Link kartice .

Prenočišča: Za bivanje, ki so najbliže svečanosti kitajsko novo leto, si lahko ogledate naše sezname proračuna hoteli v Chinatown, Singapur ; ali si oglejte namestitev bližje Chingay z naš seznam Riverside Singapur hotelov .

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *