Kje in kako kupiti Zdravila v Italiji

Posted on

 Kje in kako kupiti Zdravila v Italiji
V Italiji, lahko kupite veliko zdravil, tako over-the-counter in recept, v lekarni ali Farmacia . Večina zdravil in vitamini OTC niso na voljo v trgovinah, čeprav lahko najdete osnovne oskrbe prve pomoči na oboje. Za OTC in zdravil na recept, poglej za navzkrižno znak, običajno osvetljene z zeleno barvo, najti lekarno. Vaš hotel recepciji bi morali imeti možnost, da vas neposredno na najbližji Farmacia. Če ste nastanjeni na Airbnb ali podoben najem, se prepričajte, da se posvetujte s svojim gostitelja, ko ste se prijavili.

Večina večjih mest imajo enega ali več 24-urni lekarn, čeprav so ti še zdaleč niso tako pogosti, kot v ZDA. Bolj značilno je ” Farmacia di Torno koncept”, kjer lekarne v določenem območju izmenično bivajo odprta ponoči in ob nedeljah. To pomeni, da bi morali iti ven z svojo pot, da najde odprto lekarno po uri ali v nedeljo, vendar pa je običajno eden na voljo v nekaj kilometrov.

Potovanje z Zdravila

Če jemljete zdravila na recept, se prepričajte, da jih nosite s seboj (v originalni embalaži), v ročno prtljago, ko plujejo v Italijo. Ali jih ne pospravljajte v vaši prtljagi. Če nosite več kot tri unč tekočine medicine, prinese recept ali zdravnika seznanila z vami.

Moral bi biti tudi kopijo predpisov ali seznam zdravil, ki jih jemljete (dejanska imena drog, ne pa generična imena) v primeru, morate jih kupili v Italiji. Če jemljete zdravila, ki so bistvenega pomena za vas, da imajo, to je tudi dobra ideja, da seznam v enega od svojih sopotnikov, kot tudi nekoga doma, ki se lahko obrnete, če želite zamenjati svoj recept zdravila.

Če rabiš Medication Medtem ko v tujini

Če potrebujete zdravila, medtem ko potujejo v Italiji, glavo na Farmacia (ne drogheria, kar je več od trgovine). Farmacevt bo lahko za zamenjavo zdravil na recept za vas, če potrebujete več iz katerega koli razloga, tudi če nimate originalni recept. Izjeme bodo opijati, narkotiki ali druge tesno regulirano zdravila, to bo težko, da se ponovno napolniti v Italiji. Najvarnejši način delovanja je, da bi svoje prvotne recepta, steklenico ali posodo s svojim imenom na njej, ter za strogo nadzorovanih snovi, obvestilo iz zdravnik pravi, da jih zahteva ta zdravila.

Medtem ko ste verjetno ugotovili, da stane vaša zdravila na recept manj v Italiji kot v Združenih državah Amerike, nekateri over-the-counter lahko zdravila stanejo več, kot toliko, kot $ 1 na tabletke za ibuprofen, npr. Morda boste želeli, da bi jih s seboj še posebej, če gre za posebno blagovno znamko, ki vam je ljubše. Druga zdravila, kot so aspirin, bo običajno približno isto ceno kot v Združenih državah Amerike.

Več kot le Meds

Če imate občutek, malo bolan, lahko farmacevt lahko vam svetovati, preveč. Obstaja angleško govoreče farmacevti v večini večjih italijanskih mestih. Če imate manjše zdravstvene težave in razloži svoje simptome, bo farmacevt običajno priporočiti izdelka na prostem trgu.

OTC zdravila niso običajno na zaslonu, tako da bodo verjetno morali vprašati farmacevta za pomoč. Ne sme imeti popolnoma enako zdravilo, ki ste ga vajeni pri tem. Farmacevt običajno lahko našli nekaj, kar ustreza ti dam, da bo ustrezala vašim potrebam.

Drugi bistveni elementi, ki jih boste zlahka našli v lekarni so rešitve, kontaktne leče (lahko dobite tudi ti v trgovino, ki prodaja očala), za zaščito pred soncem, proti komarjem sprej, vitamine, zobne paste in ustne vodice, ženskih izdelkov, predmetov za vašega otroka, in včasih tudi živila za posebne diete, kot so brezglutenske testenine.

Kdaj Pojdi na urgenco za Medication

Če vam zmanjka medicine, nimate svoje prvotne recept, in / ali ne morete najti farmacevta pripravljeni, da vam napolnim, boste morali iti na pronto SOCCORSO ali urgenco. Tam bo italijanski zdravnik lahko ti napiše recept, ob predpostavki, da lahko preveri zdravila trenutno jemljete. Ali greš na urgenco ali v lekarni, ne pozabite, da vedno s seboj svoj potni list ali drugo s fotografijo.