Skip to main content

Kje Watch London Great River Race

Kje Watch London Great River Race
The Great River Race je letna veslanje dirka na londonski Temzi, včasih znan kot London River maraton. Tečaj je naporni 21,6 kilometrov dolg in poteka gorvodno od območja Docklands na vzhodu do Ham v Richmondu na zahodu. Več kot 300 tradicionalnih vrsti čolni in veslala obrti sodelujejo pri dogodku, vključno s kitajskim zmajem čolnov, Hawaiian vojnih kanuji in Viking longboats.

Dogodek privabi tekmovalce z vsega sveta. Mnogi tekmujejo za zmago, vendar je veliko več, ki sodelujejo za zabavo ali za pridobitev denarja za dobrodelne namene.

Pravila določajo, da morajo biti plovila premikati vesli ali vesla in imajo Cox in sopotnika (čeprav se lahko tako cox in potnikov med dirko izmenično z veslači). Do 300 čolni sodelovala tudi Gigs, skifi, keltskih Longboats, Rezila, Currachs, Dragon Boats, Whaleboats in izbor novosti obrti. Čolni so ovirale razred zagotoviti celotno konkurenco, kot tudi tekmovanjih po razredu. Kot je handicap o najpočasnejšo proč prvi osnovi, to pomeni, da za živahno dirko.

Dirka pritegne resne dirkače kot tudi za prosti čas veslači, zaradi česar je enakovreden vodni osnovi londonskega maratona, in zanimivo in barvito spektakel za mnoge, ki prihajajo na ogled od mostov in rečnih bregov. Vsak čoln je potrebno, da imajo v zastavo, in nagrade vključujejo eno za modno obleko.

Zgodovina turnirja

Prva dirka je potekala leta 1988, ko je 72 udeležencev je z vodo v 20 čolnov, ki predstavljajo šest različnih držav. Tekmovalci vključeni mladi morje kadeti, veslanje veterani in navdušence čolnarjenje. Dogodek je zdaj štirikrat v velikosti in je pritegnil vrsto plovil, kot je replika bronaste dobe grške kuhinje in svetovnega najstarejši dirke čolnom na vesla, ki sega v leto 1800. Mednarodni dogodek je privabil nekaj zvezde na poti, vključno Sting in Jerry Hall, in to je najbolj prestižen dogodek te vrste v Evropi.

Race pot

Začetek: Docklands Jadranje center , Millwall Riverside, Westferry Road, London Docklands
Finish: Ham House , Richmond

Ko se to ne zgodi

Ta vsakoletna prireditev poteka v bližini septembra do Thames Festival župana. Začetni čas je običajno okoli 10 AM.

Kje Watch

Tower Bridge je ena izmed najbolj priljubljenih gledalcev mestih zato je priporočljivo, da gledajo iz London Bridge, naslednji most vzdolž reke Temze.

Druga zanimiva mostovi vključujejo:

  • Richmond Bridge
  • Hammersmith Bridge
  • Wandsworth Bridge
  • Battersea Bridge
  • Westminster Bridge

You may also like