Know înainte de a merge: Ghidul călătorului în Marea Britanie Moneda

Posted on

Know înainte de a merge: Ghidul călătorului în Marea Britanie Moneda
Înainte de a ajunge în Regatul Unit, este o idee bună să vă familiarizați cu moneda locală. Moneda oficială a Angliei, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord este lira sterlină (£), de multe ori abreviat GBP. Moneda în Marea Britanie rămâne neschimbat de referendumul european din 2017. Dacă sunteți de planificare o excursie în jurul valorii de Irlanda, cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de faptul că Republica Irlanda utilizează moneda euro (EUR), nu lira.

Lire și Pence

Un britanic lira (£) este format din 100 pence (p). Cupiuri sunt după cum urmează: 1p, 2p, 5p, 10p, 20p, 50p, £ 1 si £ 2. Notele sunt disponibile în £ 5, £ 10, £ 20 si £ 50 culte, fiecare cu propria lor culoare distincte. Toate moneda britanic oferă o imagine a capului Reginei pe o parte. Cealaltă parte prezintă în mod tipic o figură istorică notabilă, punct de reper sau un simbol național .

Argoul britanic are multe nume diferite pentru diferite elemente ale monedei. Veți auzi aproape întotdeauna de pence mentionat ca „fac pipi“, în timp ce £ 5 și £ 10 note sunt adesea numite fivers și tenners. În multe zone din Marea Britanie, o £ 1 moneda se numește „quid“. Se crede că acest termen a derivat inițial din expresia latină quid pro quo , folosit pentru a se referi la schimbul de un lucru pentru altul.

Valute juridice din Marea Britanie

În timp ce sterlină Scoția și Irlanda de Nord utilizare atât în lire, lor bancnote sunt diferite de cele emise în Anglia și Țara Galilor. Derutant, bancnote din Scoția și Irlanda nu sunt acordă un statut oficial mijloc legal de plată în Anglia și Țara Galilor, dar pot fi utilizate în mod legal în orice țară britanică. Cele mai multe negustorie le vor accepta fără a se plânge, dar ei nu sunt obligați să facă acest lucru. Principalul motiv pentru ei să refuze notele din Scoția sau Irlanda este în cazul în care nu sunt siguri cu privire la modul de a verifica autenticitatea lor.

Dacă aveți orice probleme, cele mai multe bănci vor face schimb de scoțian sau note irlandeze pentru cele în engleză gratuit. Notele standard bancare engleză sunt aproape întotdeauna acceptate in Marea Britanie.

Mulți vizitatori fac greșeala de a crede că euro este larg acceptat ca o monedă alternativă în Marea Britanie. În timp ce magazinele de la unele gări și aeroporturi fac să accepte euro, cele mai multe alte locuri nu. Excepția este magazine emblematice, cum ar fi Harrods, Selfridges și Marks & Spencer, care va accepta euro, dar da o schimbare în lira sterlină. În cele din urmă, unele magazine mai mari din Irlanda de Nord poate accepta euro ca o concesie pentru vizitatorii din sud, dar acestea nu sunt obligate prin lege să facă acest lucru.

Schimbul valutar în Marea Britanie

Aveți mai multe opțiuni diferite atunci când vine vorba de schimbul de valută în Marea Britanie. Privat birouri de schimb care aparțin unor companii precum Travelex  pot fi găsite pe străzile înalte ale majorității orașelor, și în gări importante, terminalele de feribot și aeroporturi. Magazin popular Marks & Spencer are , de asemenea , un birou de birou de schimbare în multe din puncte de vânzare la nivel national. Alternativ, puteți face schimb de bani de la cele mai multe sucursale bancare și oficiile poștale.

Este o idee bună pentru a face cumpărături în jurul valorii, deoarece ratele de schimb și taxele de comision pot varia foarte mult de la un loc la altul. Cel mai simplu mod de a afla ce opțiune este cel mai bine este de a cere cât de multe lire vei primi pentru banii după toate acuzațiile au fost deduse. Dacă te îndrepți într-o zonă rurală, este, de asemenea, o idee bună de a face schimb de bani de la primul punct de intrare. Cu cât mai mare oraș, mai multe opțiuni veți avea și rata mai bine ca esti probabil pentru a obține.

Utilizarea cardul la ATM-urile și Point of Sale

În mod alternativ, este de asemenea posibil să se utilizeze cardul bancar regulat pentru a trage moneda locală de la un bancomat (adesea numit un bancomat în Marea Britanie). Orice carte internațională cu un cip și PIN-ul ar trebui să fie acceptat la cele mai multe ATM-uri – deși cei cu un card Visa, Mastercard, Maestro, Cirrus sau simbolul Plus sunt cel mai sigur pariu. Taxele sunt aproape întotdeauna suportate pentru conturile din afara Regatului Unit, cu toate că acestea sunt de obicei minime și de multe ori mai ieftin decât comisionul perceput de birouri de schimb.

aparate de casa portabile amplasate în interiorul magazine, benzinării și supermarket-uri mici, de obicei, taxa mai mult de ATM-uri situate într-o sucursală a unei bănci. Banca dvs. este, de asemenea, de natură să perceapă o taxă pentru retragerile de peste mări și (POS) plăți la punctul de vânzare. Este o idee bună pentru a verifica ce aceste taxe sunt înainte de a merge, astfel încât să puteți planifica strategia de retragere în consecință.

În timp ce cardurile Visa și Mastercard sunt acceptate pe scară largă peste tot, merită să ne amintim că cardurile American Express și Diners Club nu sunt atât de ușor acceptate pentru plăți POS ( în special în afara Londrei). Dacă aveți oricare dintre aceste cărți, ar trebui să efectueze o altă formă de plată, de asemenea. Plățile prin card contactless sunt din ce în ce mai populare în Marea Britanie. Puteți folosi carduri contactless Visa, Mastercard și American Express pentru a plăti pentru transportul public din Londra, precum și pentru plățile POS sub 30 £ în mai multe magazine și restaurante.