Skip to main content

Koh Chang, Tailanda: O introducere în a doua cea mai mare insulă din Thailanda


Koh Chang (Elephant Island) este a doua cea mai mare insulă din Thailanda. Situat în provincia Trat și o parte din Ko Chang Parcul National Mu, Koh Chang devine rapid una dintre cele mai populare destinații insulare din Thailanda.

Proximitatea relativ aproape de Bangkok, împreună cu plaje superbe și apă calmă face Koh Chang o mare destinație de vacanță pentru familiile cu copii mici. Deși odată ce o insulă în principal popular pentru excursioniști și călători buget, prețurile au crescut în mod dramatic de-a lungul anilor.

Notă: Există de fapt două insule numite Koh Chang în Thailanda. Cealaltă este o mai mică, mai liniștită insulă găsit pe partea Andaman (vest) din Thailanda în apropierea Ranong.

Ceea ce sa va asteptati la Koh Chang

Koh Chang este o insulă mare, de deal, cu multe plaje și golfuri mici. In ciuda dimensiunilor, populația de rezidenți permanenți este relativ scăzută pe tot parcursul anului.

Insula este foarte dezvoltat, și veți găsi o mulțime de ATM-uri, Wi-Fi gratuit, cafenele, magazine și o infrastructură mai bună decât cea găsită pe alte insule din Thailanda.

White Sand Beach, cea mai aglomerată și mai dezvoltată plajă de pe insulă, se întinde de-a lungul coastei de vest. apusuri de soare spectaculoase, palmieri pe plaja, si nisipul vulcanic pulverulentă adăuga simt paradis al Koh Chang.

Plajele

White Sand Beach (Hat Sai Khao) este cea mai lungă și mai plajă de familie pe insula Koh Chang. Numeroase baruri, stațiuni și restaurante se întind de-a lungul plajei și deschide direct la mare. Apă calm și un fund moale , cu nisip , care ușor înclinat la apă mai adâncă a face White Sand Beach cel mai bun loc să înoate.

Cu toate stațiunile mari au preluat cea mai mare plajă, călătorii buget pot găsi în continuare un cluster de operațiuni ieftine bungalou pe capătul foarte nordic (dreapta rândul său, atunci când se confruntă cu marea) White Sand Beach.

Destul de ironic, “Lonely” Plaja (Hat Tha Nam) este epicentrul parte Koh Chang pentru excursioniști. Deși există un amestec de restaurante și pensiuni pentru a satisface toate bugetele, mulți călători de buget ajung pe Lonely plaja pentru a socializa și de petrecere. Din păcate, cea mai mare parte plaja este stancoasa si nu aproape la fel de frumos pentru înot ca și alte părți ale insulei.

Părțile de pe Lonely Beach pot merge până la 5 dimineața și există puține evadare din muzică înăbușit. Dacă sunteți după o experiență insulă liniștită , sau o noapte bună de somn, ia în considerare o plajă diferită în timpul sezonului de vârf!

Când a vizita Koh Chang

Koh Chang se bucură de o climă ușor diferită și imprevizibil în comparație cu Bangkok sau alte insule pe partea de est a Thailandei.

Cele mai uscate luni din Koh Chang sunt între noiembrie și martie. Noiembrie este cea mai bună lună pentru a vizita Koh Chang , deoarece temperaturile nu au fost încă să crească și precipitații scade brusc în comparație cu alte insule. Veți găsi în continuare prețuri decente și mulțimile mai mici în luna noiembrie, dar ambele au tendința de a crește în mod semnificativ între decembrie și martie.

Noțiuni de bază pentru Koh Chang

Veți găsi numeroase agenții de turism care oferă bilete de autobuz turistic de la Bangkok la Koh Chang pentru prețuri mari. Alternativ, puteți face propriul drum spre autogară de Est în Bangkok și aranja propriul autobuz de primă clasă pentru a Laem Ngop în provincia Trat, apoi să ia feribotul. Biletele vândute la pensiuni și agenții de turism se combină în mod obișnuit autobuz, transferul la debarcader, și feribot spre insula într-un singur pachet convenabil.

Autobuzul de la Bangkok la punctul de salt-off pentru Koh Chang de obicei durează între cinci și șase ore , cu opriri. O să așteptați apoi pentru următorul feribot de o ora pe insulă.

Feriboturile ajunge la partea de sus (North End) din Koh Chang. De acolo, veți găsi camioane songthaew de așteptare pentru a transporta pasageri la diverse plaje de-a lungul partea de vest a Koh Chang. Tariful variază în funcție de distanța; White Sand Beach costă în jur de 50 baht pe persoană.

Noțiuni de bază În jurul Koh Chang

Koh Chang este o insulă mare, așa că dacă stai pe o plaja, va trebui să dau seama cum să obțineți din loc în loc.

Songthaews  (acoperite camionetele cu scaune în spate) acoperă cea mai mare parte din perimetrul insulei și funcționează ca autobuzele publice. Pe un traseu regulat se așteaptă să plătească aproximativ 30 de baht.

Motocicletele  sunt disponibile pentru închiriere pe insula Koh Chang pentru aproximativ 200 de baht pe zi, dar să fie avertizat că condițiile de drum pot fi foarte greu! Ciclism în jurul valorii de Koh Chang nu este pentru cei lipsiți de experiență. Exista o multime de accidente in fiecare an. Koh Chang este foarte deluros și de trafic poate fi intens, astfel încât conducătorii auto numai cu experiență ar trebui să ia provocarea. Vezi mai multe detalii despre închirierea unei motociclete în Thailanda.

Mașini de închiriere și jeep – uri  sunt disponibile pe insula Koh Chang dacă aveți nevoie de a avea propriul patru roți.

În cazul în care pentru a rămâne

Există mai multe sunt mai hotel, o statiune, precum și opțiuni de bungalouri disponibile pe insula Koh Chang în fiecare lună. Fie că sunteți în căutarea pentru un bungalou ieftin sau un complex de lux veți găsi pe insulă.

În jurul Insulele

La sud de Koh Chang sunt o mână de alte insule, dintre care cea mai mare este Koh Mak si Koh Kood (uneori scris „Koh Koot“ sau „Koh Kut“). Koh Kood este deja bine cunoscut în rândul călătorilor care doresc destinații off-the-calea bătut care nu sunt prea îndepărtate. Koh Mak devine rapid o insulă favorit printre cei care doresc să fi văzut ceva chiar înainte de restul lumii devine vânt de ea. Ambele insule sunt accesibile cu barca de pe continent sau din Koh Chang.

You may also like