Koh Chang, Tajska: Uvod v drugi največji tajskega otoka

Posted on


Koh Chang (Elephant Island) je drugi največji otok na Tajskem. Nahaja se v provinci Trat in del Ko Chang Narodni park Mu, Koh Chang je hitro postal eden od tajskega najbolj priljubljenih otoških destinacij.

Relativno neposredni bližini Bangkoka, skupaj s čudovitimi plažami in mirni vodi, da Koh Chang odlična počitniška destinacija za družine z majhnimi otroki. Čeprav je nekoč otok priljubljena predvsem za popotnike in proračun potnikov, so se cene zvišale dramatično v preteklih letih.

Opomba: Obstaja dejansko dva otoka z imenom Koh Chang na Tajskem. Drugi je manjši, tišji otok na voljo na Andaman (zahodni) strani Tajske pri Ranong.

Kaj lahko pričakujem na Koh Chang

Koh Chang je velika, hribovit otok s številnimi plažami in majhnih zalivov. Kljub velikosti, je število prebivalcev s stalnim prebivališčem, je relativno nizka skozi vse leto.

Otok je zelo razvita, in boste našli veliko bankomatov, brezplačen brezžični internet, kavarne, trgovine in več infrastrukture, kot je na voljo na drugih otokih na Tajskem.

White Sand Beach, najbolj obremenjenih in najbolj razvita plaža na otoku, se razteza vzdolž zahodne obale. Spektakularni sončni zahodi, palme na plaži in pepelasto vulkanski pesek dodati v raj občutek Koh Chang.

Plaže

White Sand Beach (Hat Sai Khao) je najdaljša in najbolj družinam prijazna plaža na Koh Chang. Številni bari, naselja, in restavracije se raztezajo po plaži in odpirajo neposredno v morje. Mirno vodo in mehko peščeno dno, ki nežno spušča na globlji vodi, da bele peščene plaže najboljše mesto za kopanje.

Čeprav so veliki kompleksi prevzel večino plaži, se lahko proračun potniki še vedno našli kopico poceni bungalov poslovanja na zelo severnem koncu (desno, ko s pogledom na morje) od bele peščene plaže.

Ironično je, “Lonely” Beach (Hat Tha Nam) , je Koh Chang je stranka epicenter za popotnike. Medtem ko je mešanica restavracij in penzioni, da izpolnjujejo vse proračune, mnogi proračun potniki končajo na Lonely Beach za druženje in zabavo. Na žalost, večina plaže je skalnata in niti približno ni tako prijetna za kopanje, kot drugod po otoku.

Stranke na Lonely Beach more iti do 5. ure zjutraj in je le malo pobeg iz tolkel glasbe. Če ste po mirnem otoku izkušenj ali dobro noči spanja, razmisliti o drugačnem plažo v času visoke sezone!

Kdaj obisk Koh Chang

Koh Chang ima nekoliko drugačno in nepredvidljivo klime v primerjavi z Bangkoku in druge otoke na vzhodni strani Tajske.

Najbolj suha meseca v Koh Chang so med novembrom in marcem. November je najboljši mesec za obisk Koh Chang , saj so temperature še povečala in padavin pade strmo v primerjavi z drugimi otoki. Še vedno boste našli dostojno cen in manjše množice v novembru, vendar pa sta se bistveno povečali od decembra do marca.

Kako do Koh Chang

Boste našli številne potovalne agencije, ki ponujajo turistične avtobusne vozovnice od Bangkoka do Koh Chang za ugodne cene. Druga možnost je, da lahko naredite svojo pot do avtobusne postaje vzhodno v Bangkoku in urediti svoje prvovrstne avtobusom do Laem Ngop v provinci Trat, nato s trajektom. Vstopnice se prodajajo na penzioni in turistične agencije običajno kombinira z avtobusom, transfer do pomola in trajekt do otoka v eno priročno paketu.

Avtobus iz Bangkoka v skok-off točke za Koh Chang ponavadi traja med pet in šest ur s postanki. Nato boste počakati na naslednji enourni trajekt.

Trajekti prispejo na vrhu (severno končno) Koh Chang. Od tam boste našli songthaew tovornjakov, ki čakajo na prevoz potnikov na različnih plaž na zahodni strani Koh Chang. Voznina se spreminja glede na razdaljo; White Sand Beach stane okoli 50 baht na osebo.

Getting okoli Koh Chang

Koh Chang je velik otok, tako da če ste nastanjeni v eni plaži, boste morali ugotoviti, kako priti iz kraja v kraj.

Songthaews  (pokrita pickup vozila s sedeži v hrbtu) pokrivajo večino obodu otoka in deluje kot javni avtobusi. Na redni poti, pričakujemo, da plača okoli 30 bahtov.

Motorna kolesa  so na voljo za najem na Koh Chang približno 200 bahtov na dan, vendar pa je treba opozoriti, da se lahko razmere na cesti je zelo težka! Kolesarjenje okoli Koh Chang ni za neizkušene. Obstaja veliko nesreč vsako leto. Koh Chang je zelo hribovita in promet so lahko intenzivno, tako da bi le izkušeni vozniki sprejeti izziv. Oglejte si več podrobnosti o najemu motocikla na Tajskem.

Najem avtomobilov in džipi  so na voljo na Koh Chang, če želite imeti svoje štiri kolesa.

Kje ostati

Obstaja več so bolj hotel, resort, in možnosti bungalov na voljo na Koh Chang vsak mesec. Ali iščete poceni bungalov ali luksuzno letovišče boste našli na otoku.

okoliške otoke

Samo južno od Koh Chang peščica drugih otokov, od katerih največji je Koh Mak in Koh Kood (včasih zapisano “Koh Koot” ali “Koh Kut”). Koh Kood je že dobro znan med potniki, ki želijo off-the-pretepli-pot destinacij, ki niso preveč oddaljeni. Koh Mak je hitro postal priljubljen otok med tistimi, ki želijo, da so videli nekaj tik pred ostalim svetom dobi veter nje. Oba otoka sta dostopna z ladjo od kopnega ali Koh Chang.