Koh Chang, Thailand: En introduktion til Thailands næststørste ø

Posted on


Koh Chang (elefant øen) er den næststørste ø i Thailand. Beliggende i Trat Province og en del af Mu Ko Chang Nationalpark, er Koh Chang hurtigt ved at blive en af ​​Thailands mest populære ø destinationer.

Den relativt tæt på Bangkok sammen med smukke strande og rolige vand gør Koh Chang en stor ferie destination for familier med små børn. Selv når en ø hovedsageligt populære for backpackere og budget rejsende, er priserne steget dramatisk i løbet af årene.

Bemærk: Der er faktisk to øer navngivne Koh Chang i Thailand. Den anden er en mindre, mere støjsvage ø findes på Andaman (vest) side af Thailand nær Ranong.

Hvad kan man forvente på Koh Chang

Koh Chang er en stor, kuperet ø med mange strande og små bugter. På trods af den størrelse, befolkning af fastboende er forholdsvis lav hele året.

Øen er meget udviklet, og du vil finde masser af pengeautomater, gratis trådløs internetadgang, cafeer, butikker og mere infrastruktur, end det, der findes på andre øer i Thailand.

White Sand Beach, den travleste og mest udviklede strand på øen, strækker sig langs vestkysten. Spektakulære solnedgange, palmer på stranden, og pulverformige vulkansk sand føje til paradis fornemmelsen af ​​Koh Chang.

The Beaches

White Sand Beach (Hat Sai Khao) er den længste og mest familievenlige strand på Koh Chang. Talrige barer, feriesteder og restauranter strækker sig langs stranden og åbne direkte til havet. Roligt vand og en blød-sandet bund, der blidt skråner til dybere vand gør White Sand Beach er det bedste sted at svømme.

Selv om store resorts har overtaget det meste af stranden, kan budgettet rejsende stadig finde en klynge af billige bungalow operationer på meget nordlige ende (drej til højre, når modstående havet) i White Sand Beach.

Ironisk nok, “Lonely” Strand (Hat Tha Nam) er Koh Chang parti epicenter for backpackere. Mens der er en blanding af restauranter og pensionater til at opfylde alle budgetter, mange budget rejsende ender på Lonely Beach at socialisere og fest. Desværre er de fleste af stranden er stenet og ikke nær så rart for svømning som andre dele af øen.

Parterne på Lonely Beach kan gå indtil 05:00, og der er lidt flugt fra design musik. Hvis du er ude efter en fredelig ø oplevelse eller en god nats søvn, overveje en anden strand i højsæsonen!

Hvornår skal Besøg Koh Chang

Koh Chang har en lidt anderledes og uforudsigeligt klima i forhold til Bangkok eller andre øer på den østlige side af Thailand.

De tørreste måneder i Koh Chang er mellem november og marts. November er den bedste måned for at besøge Koh Chang , da temperaturerne har endnu til at stige og nedbør falder brat i forhold til andre øer. Du vil stadig finde anstændige priser og mindre skarer i november, men begge har tendens til at stige betydeligt mellem december og marts.

Introduktion til Koh Chang

Du kan finde mange rejsebureauer, der tilbyder turist bus billetter fra Bangkok til Koh Chang til gode priser. Alternativt kan du lave din egen vej til den østlige busterminalen i Bangkok og arrangere din egen førsteklasses bus til Laem Ngop i Trat provinsen, derefter tage færgen. Billetter sælges i gæstehuse og rejsebureauer kombinere typisk bussen, overførsel til anløbsbro, og færgen til øen i en praktisk pakke.

Bussen fra Bangkok til jump-off point for Koh Chang tager typisk mellem fem og seks timer med stop. Du vil derefter vente på den næste timelange færge til øen.

Færger ankommer til toppen (nordlige ende) af Koh Chang. Derfra kan du finde songthaew lastbiler venter på at transportere passagerer til de forskellige strande langs den vestlige side af Koh Chang. Billetprisen varierer efter afstand; White Sand Beach koster omkring 50 baht pr person.

Kom omkring Koh Chang

Koh Chang er en stor ø, så medmindre du bor på en strand, skal du finde ud af at komme fra sted til sted.

Songthaews  (overdækket pickup trucks med siddepladser i ryggen) dækker de fleste af øens omkreds og fungerer som offentlige busser. På en regelmæssig rute forvente at skulle betale omkring 30 Baht.

Motorcykler  kan lejes på Koh Chang for omkring 200 Bath per dag, men advaret om, at vejforholdene kan være meget hård! Cykling omkring Koh Chang er ikke for uerfarne. Der er masser af ulykker hvert år. Koh Chang er meget kuperet og trafikken kan være intens, så kun erfarne chauffører skal tage udfordringen. Se flere detaljer om leje en motorcykel i Thailand.

Udlejningsbiler og Jeeps  er tilgængelige på Koh Chang, hvis du skal have dine egne fire hjul.

Hvor skal man bo

Der er flere er mere hotel, udvej, og bungalow muligheder på Koh Chang hver måned. Uanset om du er på udkig efter en billig bungalow eller en luksus resort du vil finde det på øen.

omkringliggende øer

Lige syd for Koh Chang er en håndfuld andre øer, hvoraf de største er Koh Mak og Koh Kood (undertiden stavet “Koh Koot” eller “Koh Kut”). Koh Kood er allerede velkendt blandt rejsende, der ønsker off-the-slået-stien destinationer, som der ikke er for fjernt. Koh Mak er hurtigt ved at blive en favorit ø blandt dem, der ønsker at have set noget lige før resten af ​​verden får nys om det. Begge øer er tilgængelige med båd fra fastlandet eller fra Koh Chang.