Koh Lanta Tajska Vreme in najboljši čas za obisk

Posted on

 Koh Lanta Vreme in najboljši čas za obisk
Koh Lanta vreme sledi čuden vzorec in ga je treba upoštevati za čas vašega obiska na prelepem otoku.

Medtem ko še vedno lahko dobite na Koh Lanta s trajektom v vlažni sezoni, boste našli zelo omejeno število bungalovi in ​​restavracije še vedno odprt. Slabo vreme lahko zaprli ali pa trajekt razpored nepredvidljiv, zaradi česar je bivanje v Krabi, pristaniškega mesta. Ne glede na to, majhen curek turistov, ki obiščejo Koh Lanta med offseason so nagrajeni z velike razdalje od plaže do sebe in vedrino otoku skoraj nična turistov.

Vreme v Koh Lanta

Vreme za Koh Lanta lahko povzamemo z eno besedo: nepredvidljivo. Čeprav je otok vsako leto praktično izklopi po koncu aprila, boste lahko uživali tedne v času brez dežja. Tudi ko je monsunski vetrovi storiti prinašajo dež, uro ali dve dežja naredi samo otok vlažen – življenje gre naprej.

Kasneje v deževnem obdobju, velike nevihte pojavljajo pogosteje, dokler jih dejansko postane škodljivo. Izpadi električne energije, so pogosti in dejavnosti, kot so potapljanje in izlete z ladjo se pogosto prestavljena.

Koh Lanta iz meseca v mesec

Vreme v Koh Lanta vedno ne sledijo zastavljeni vzorec, ampak tukaj je tisto, kar vsak mesec, je običajno , kot so:

 • Januar: Ideal
 • Februar: Ideal
 • Marec: Hot
 • April: Hot
 • Maj: Vroče z mešanim deževno in sončnih dni
 • Junij: Dež
 • Julij: Dež
 • Avgust: Dež
 • September: Močan dež
 • Oktober: Močan dež
 • November: Mešani sončnih in deževnih dni
 • December: Ideal

Koh Lanta je Visoka sezona

Najbolj suha in najbolj obremenjenih mesecih na Koh Lanta je med novembrom in aprilom. December, januar in februar sta vrhov mesecev za idealno vreme. Povprečne temperature so prijetno sredi 80. novembra in decembra, nato pa vzpon postopoma na žgočem 103 stopinj Celzija ali več konec aprila. Na srečo, bo stalna vetrič vas ohladi, dokler ste še vedno v neposredni bližini morja.

Tudi v času visoke sezone, Koh Lanta še zdaleč ni tako zaseden, kot sosednja otoka Phuket ali Koh Phi Phi.

Zelena sezone

Namesto da bi jo kliče “deževno obdobje” ali “monsunski sezoni,” otoški prebivalci preprosto sklicevati na deževnem letnem času, kot je “zeleno sezone.” Zelena sezona uradno začne 1. maja, čeprav je mati narava naredi, kot si želi.

Maj in junij prinese tuši, pa je dež običajno hlače off v juliju in avgustu nekoliko, nato pa se vrne s silo v septembru in oktobru, preden upočasnjuje ponovno v novembru za novo turistično sezono začeli na Tajskem. Oktober je pogosto rainiest mesec na Koh Lanta.

Letni časi so nenehno v tok in so odvisne od prihoda jugozahodni monsun veter, ki vplivajo na vreme v vseh delih jugovzhodne Azije. Tudi če obiščete Koh Lanta v zelenem sezoni, boste še vedno uživali zaporednih dni – morda več – sonca z malo ali nič dežja.

Kaj lahko pričakujem v času izven sezone

Linijskega prevoza z ladjo Koh Lanta ustavi teče okoli konca aprila, vendar pa še vedno lahko enostavno priti na otok.

Medtem ko bo vedno vsaj nekaj podjetij še vedno odprt, boste imeli veliko bolj omejen obseg možnosti za prehranjevanje in spanje na Koh Lanta v nizki sezoni. Beachside bari in restavracije večinoma blizu za leto. Tudi bambusa plaža pohištvo se zloži in uniči močnimi vetrovi; nova plaža platforme in koče so zgrajeni vsako sezono!

Najboljša stvar pri obisku Koh Lanta v nizki sezoni – poleg ob plažah do sebe – je močno znižala cene za nastanitev in aktivnosti. Boste našli nekaj možnosti nastanitve vedno delujejo pripravljeni pogajati cene in vrgel v dodatki kot so klimatske naprave. Turistične storitve, kot so motocikla najemnine – zelo koristne za pridobivanje okrog otoka, da bi našli tisto, kar je še vedno odprt – dobesedno polovico cene.

Čeprav boste imeli plaže bolj ali manj zase, zapravil – tako naravna in umetna smeti – nabira na nekaterih plažah več kot običajno. Obstaja le manjša spodbuda za podjetja, da plaž čist za turiste.

Odvisno od časa, lahko znajdete edina oseba, ki je bival v bungalovu ali naselja v mestih, kot so Long Beach. Če življenje postane preveč osamljen, neotesani Koh Phi Phi je kratek čoln vožnje za uživanje nekaj nočnega življenja in srečanja veliko popotnike