Koh Samet: A Închide insula turistică la Bangkok

Posted on

Koh Samet: A Închide insula turistică la Bangkok
Koh Samet – insula turistică cel mai apropiat de Bangkok – este mic dar atrage un flux constant de vizitatori pe tot parcursul anului. Samet nu poate fi cel mai bun din mai multe opțiuni insulare din Thailanda, dar cu siguranță este convenabil!

În ciuda accesibilității relativ ușor din capitala Thailandei 125 de mile departare, dezvoltarea Koh Samet este plăcut mai ușor decât se aștepta. Cea mai mare parte a insulei este situat într-o zonă protejată. Desemnarea Național parc și promisiunea de pompare de beton urbane pentru aer curat sunt prea mult pentru a rezista pentru călătorii care nu au suficient timp pentru a lovi insulele mai la sud, cum ar fi cele din Arhipelagul Samui.

Există câteva opțiuni pe plajă mai aproape de Bangkok, dar insulele au o atmosfera complet diferită decât cea de pe continent!

Deși există unele dovezi (băuturi găleată și vopsea de corp uns pe pereți), care Koh Samet o dată ademenit backpacking călătorii în urma Banana clatita Trail prin Asia de Sud-Est, creșterile de preț au filtrat mulțimea. Astăzi, veți găsi cea mai mare parte familii europene uitam de fireshow la cină. Localnicii vin pe escapadă la sfârșitul săptămânii, iar insula are întotdeauna o mână de călători buget care ard ultimele zile înainte de capturare zboruri acasă din Bangkok.

Cum se ajunge la Koh Samet

Puteți face cu ușurință propriul drum spre insulă de a lua un autobuz public, microbuz, sau cu taxiul privat sud-est de la Bangkok la Nuan Thip Pier în Ban Phe, chiar în afara Rayong. Unitatea durează între 3-4 ore, în funcție de modul în trafic Bangkok este fara egal in acea zi anume.

În afară de angajarea unui taxi privat, cea mai rapidă opțiune este de a apuca unul dintre microbuzele Ban Phe pleacă de la Victory Monument în Bangkok. Microbuzele înghesuite nu sunt o opțiune bună pentru călătorii cu o mulțime de bagaje.

Puteți lua, de asemenea, un autobuz mai mare de Ekamai, terminalul de autobuze de est în Bangkok. Autobuzele pleaca la fiecare 90 de minute până la 5 pm Plimbarea durează în jur de patru ore, uneori, mult mai mult, în funcție de trafic.

Odată ajuns în Ban Phe, luați un feribot de 45 de minute pe la insulă. Achiziționarea unui bilet de întoarcere este opțională și nu salvează nimic. Dacă aveți deja cazare rezervat, unele dintre statiunile rula salupe mari, care reduce timpul de călătorie în jumătate; verificați cu ei mai întâi. Deși plimbare este scurt, se poate obține dur în condiții de furtună.

Sfat: entuziaști sos iute va fi interesat să știe că ajunge la Koh Samet implica trecerea prin Si Racha, cu același nume și inspirație pentru sos Sriracha.

Orientare

Koh Samet este larg la partea de sus, apoi treptat devine mai îngust spre vârful de sud. Insula măsoară doar 4.2 mile (6,8 km) lungime de sus în jos!

feriboturile publice ajung la dig principal în Ao Klang (împodobită cu o statuie topless a unei ogress din folclor Thai) la capătul de nord a insulei. Cele mai multe dintre plajele populare sunt presărate de-a lungul partea de est a insulei; un singur drum ruleaza spre sud, prin interior, cu ramuri de a merge la golfuri deconectate și plaje.

Vei ajunge la Na Dan Pier la partea de sus (nord) a insulei. Orașul este atât de compact încât nu va fi nevoie de transport de la dig. Ignoră nicio ofertă! Puteți merge pe jos de dig feribot spre centrul orașului în aproximativ 10 minute.

Haad Sai Kaew (Diamond Beach) și Ao Phai sunt probabil cele mai aglomerate plaje cu cele mai multe opțiuni pentru a manca si bea. Plaje mai liniștită sunt împrăștiate în jurul insulei; Ao Wai rămâne cea mai mare parte nedezvoltate și are cea mai lungă banda de nisip curat , cu înot bună.

Deloc surprinzător, prețurile la produsele alimentare sunt mai ieftine în oraș decât în ​​zonele de schi. Două minimarts 7-Eleven, literalmente peste drum una de alta, la intrarea în parc național, stați mereu ocupat. Profitați de masina de apă-reumplere lângă ușă operațională pentru a fi un călător mai responsabil de păstrarea sticla din depozitul de deșeuri de plastic de munte pentru cât mai mult posibil.

Cand sa merg

Koh Samet nu este punct de vedere geografic departe de Koh Chang, dar vremea este adesea diferită; insula experiențele un pic de un microclimat.

Koh Samet primeste de obicei semnificativ mai puțin precipitații decât celelalte insule din Thailanda, prin urmare, costul mai ridicat al apei potabile pe insulă. Deși ploaia nu este la fel de mult de o problemă în timpul sezonului musonic, furtuni din regiune poate provoca mari agitate.

Sezonul ocupat pentru Koh Samet, în linii generale sezonul uscat pentru majoritatea Thailandei (din noiembrie până în aprilie). Cele mai ploioase luni pe insula Koh Samet sunt lunile septembrie și octombrie.

Weekend-uri și sărbători obține deosebit de ocupat pe insula Koh Samet din cauza apropierii aproape de Bangkok.

Taxe National Park Koh Samet

Koh Samet are o configurație interesantă: o majoritate a insulei există în Ya Mu Ko Samet Parcul National Khao Laem. De îndată ce ieșiți din oraș principal și intră în parc (în cazul în care cele mai multe plaje sunt), va trebui să plătească o singură dată taxa de intrare parc național.

Intrarea Prețurile pentru Parcul National Koh Samet:

  • Adulți: 40 Thai baht
  • Copii Thai: 20 baht
  • Adulți străine: 200 baht
  • Copii străine: 100 baht

lucrătorilor străini care locuiesc și muncesc legal în Thailanda ar putea fi în măsură să prezinte un act de identitate emis de guvern și să plătească prețul local. Probabil, puteți obține, de asemenea, o reducere dacă vorbești Thai. În cazul în care se ajunge la o stațiune cu barca, vei fi abordat, probabil, pe plajă, de către un ofițer să plătească taxele de intrare.

Unii călători cu buget limitat miffed cu privire la schema de dublă tarifare au găsit modalități de a evita plata – și punct de vedere tehnic nu trebuie să plătească dacă nu te pleci din oraș – dar toate cele mai bune plaje sunt situate în limitele parcului național. Într-adevăr, doar plata taxei este mai ușor decât îngrijorătoare cu privire la aceasta de fiecare dată când trece prin punctul de control pentru a merge în oraș.

Din păcate, taxele în mod clar nu sunt puse spre curățarea abundența de gunoi și de gunoi literalmente în termen de vedere al biroului național parc!

Cazare

Găsirea unei locuințe non-stațiune pe insula Koh Samet devine mai dificil. Există încă unele bungalouri minunate la prețuri premium, dar cele mai multe de cazare buget vine peste ca neglijat, bătuți, și prea scumpe în comparație cu Koh Chang și alte insule din zonă.

Deși stau în oraș este mai ieftin și mai convenabil pentru a mânca și a bea, acest lucru nu este cu siguranță la fel de frumos ca stau pe coasta.

Noțiuni de bază în jurul pe Koh Samet

Călători în condiții corespunzătoare în mod rezonabil, nu va avea probleme de mers pe jos între orașul principal și Sai Kaew Beach sau Ao Phai.

Deoarece Koh Samet are plaje și golfuri răspândit de-a lungul formei sale înguste, mulți turiști aleg să inchiriati o motocicleta pentru a vedea alte opțiuni de plajă. Din păcate, de conducere pe Koh Samet nu este la fel de plăcută ca și conducere pe alte insule thailandeze. Scorurile de lovituri de viteză supradimensionate și dealuri abrupte periculos de conducere face mai mult de o treabă decât un fior.

Dacă decideți să închiriez un scuter, prețurile sunt mult mai ieftine de la magazinele de închiriere în oraș decât de stațiunile individuale. Va trebui să lăsați pașaportul cu magazin; se așteaptă să plătească aproximativ 300 de baht pe zi sau 250 baht, dacă negociezi. Închirierea ATV-uri cu patru roți și cărucioare de golf este, de asemenea, o opțiune dacă nu sunt confortabile pe două roți.

Notă: Dacă nu vă simțiți încrezător cu privire la conducere în Thailanda, Songthaews (taxiuri camioneta) sunt disponibile peste tot pentru a muta călătorilor între diferitele plaje. Presupunând că nu te superi de așteptare pentru ceilalți pasageri, prețurile pentru songthaews sunt destul de rezonabile și se bazează pe distanța parcursă. Excursii private costa mult mai mult, sau ai putea angaja un driver pentru după – amiază. Dacă nu sunteți siguri, întrebați întotdeauna tariful estimat înainte de a ajunge în interior.