Koh Tao, Tajska: Travel Guide

Posted on

Koh Tao, Tajska: Travel Guide
Del Chumpon arhipelag, ki vključuje Koh Samui, Koh Tao, Tajska, je nesporno epicenter za poceni potapljanje in potapljanje kulture v jugovzhodni Aziji.

Čeprav je otok ne morem trditi, da so najboljši potapljanje v jugovzhodni Aziji, se bolj raznoliki potrditi na Koh Tao, kot kjerkoli drugje na svetu.

Potapljaška kultura zagotovo prežema zrak, vendar je otok razvil iz drugih razlogov za obisk. Tudi če vam je ljubše življenje nad površino, Koh Tao je prijeten, majhen velika izbira otok v zalivu Tajske. Boste našli veliko manj razvoj, infrastrukturo in pakirani turizma na Koh Tao, kot na bližnjem Koh Samui.

Čeprav je Koh Tao ( “Turtle Island” v tajski) enkrat znan pritegniti predvsem potapljači, ki ni stranka prepozno preden zgodnjih jutranjih potopih, ki je zagotovo spremenilo. Kultura stranka prelila iz bližnjega Koh Phangan, ki Sairee Beach na Koh Tao Hotspot za popotnike v jugovzhodni Aziji in za vedno del Banana palačinka poti.

Kako do Koh Tao, Tajska

Koh Tao se nahaja v zalivu Tajske, približno dve uri severno od Koh Samui in eno uro z ladjo iz Koh Phangan.

  • Z letalom: je Najbližje letališče na Koh Tao na veliko večjem otoku Koh Samui (oznaka letališče: USM). Leti so nekoliko precenjene za kratke razdalje, ki pa letenje bo vam prihranimo čez noč poti iz Bangkoka ali dvodnevni Overland pot od Chiang Mai. Ko v Koh Samui, boste lahko, da se kratek trajekt vožnjo (2 – 3 ure) nad Koh Tao.

Veliko cenejša alternativa je, da letenje v obeh Chumpon (oznaka letališče: CJM) ali Surat Thani (koda letališča: URT) na celini, nato daljše vožnje s trajektom na otok. Chumpon je bližje od dveh možnosti, kljub temu, Surat Thani je širša prevoz središče z več volumna popotnik. Lokalni nosilec NokAir ponuja proračunske lete iz Bangkoka in drugih delov Tajske.

  • Z avtobusne / železniške / Boat: Najcenejša pot do Koh Tao je preko noči avtobusom ali vlakom iz Bangkoka do Chumpon (ali Surat Thani) in nato zgodnji jutranji trajekt. Kombinirane karte avtobus / vlak / ladjo so na voljo na vseh potovalnih agentov ob Khao San Road in drugih turističnih območij v Bangkok.

Prevara Opozorilo: Najcenejši prenočitve avtobusi rezervirani od Khao San Road v Bangkoku na otokih imajo resno zgodovino kraje. Nikoli ne shranjujte denar, elektronika, ali kaj dragocen v prtljažnem zadržana; tatovi vzeli noži, telefonske polnilnike in drage predmete, za osebno nego, kot so britvice! Pomočnike strojevodij so pogosto krivi za lezenjem v prtljažnem čakanje, medtem ko je avtobus premika. Potniki redko opazili manjše predmete, pogrešane še dni kasneje.

usmerjenost

Otok Tao je oblikovan kot ledvic; večina ukrepov se zgodi ob zahodni obali. Mae Haad in Sairee Beach, sta najbolj obremenjenih plaže na Koh Tao, so usmerjeni proti zahodu in zagotavljajo nekatere spektakularne sončnih zahodov.

Trajekti pridejo v Mae Haadglavno pristaniško mesto na otoku. Samo na severu, Sairee Beach ponuja lepše pas peska in boljše vzdušje, ampak postane epicenter stranka v času visoke sezone.

Da bi dosegli Sairee, prezreti touts poskušajo prodati namestitev za tišjih delov otoka, nato pa zavijemo levo in se povzpeti na enega od čakajočih pickup tovornjakov ponujajo, da se potniki na sever. Lahko pa zavijemo levo od pomola in začeli hojo proti severu vzdolž poti, vzpon po strmem hribu, in doseči Sairee Beach v približno 25 minut peš.

Drugi manjši zalivi s posameznih transakcij bungalov in manjših krajih se nizajo okrog otoka. V zalivi na jugu ponujajo sproščeno alternativo med zaseden sezone, vendar so mnogi praktično zaprli v nizki sezoni. Chalok Bay je eden izmed tišjih, sproščenih mest za pobeg scene stranke v Sairee.

Bankomati so na voljo v Mae Haad in na Sairee Beach. Če bo eden od bolj oddaljenih krajev na otoku, dobili denar pred naslovom.

Kot ponavadi, lahko lokalne divemasters nudijo veliko informacij o otoku. Oni bodo vedeli, kje najti najboljšo hrano, najcenejše krajev za bivanje, in najboljše točke dihalko. Preprosto hodi v prijateljskem potop trgovini in stavke pogovor. Poskusi, da se vrnete na istem mestu, če mislite, da se potopite in dihalke.

Najboljši čas za obisk Koh Tao

Koh Tao je relativno zaseden skozi vse leto, pa je otok v grobem sledi zaseden sezone Tajske, najvišje mesecih med decembrom in aprilom.

Čeprav november zaznamuje začetek sušnem obdobju v Bangkoku, je pogosto najbolj moker mesec z veliko padavin na Koh Tao. Na otoku je tudi ločen poletni vrhunec sezone, ko je velika skupina študentov na backpacking potovanjih pridejo na zabavo med poletnimi počitnicami.

Koh Tao in Moon Party poln

Množice na Koh Tao plime in oseke, ki temeljijo na bližnjem Full Moon Party v Haad Rin na otoku Koh Phangan. Prevoz na druge otoke in nazaj v Bangkoku lahko napolni, odvisno od smeri, ki so več deset tisoč revelers so naslovom.

V tednu od nastane v Moon pogodbenica polni, mnogi backpackers preiti na Koh Phangan. Se vrnejo v Koh Tao dan ali dva po tem, ko konča strank.

Ne ujamejo presenetilo: sprejeti faze luna upoštevati pri načrtovanju vašega obiska Koh Tao!

Varnost na Koh Tao

Koh Tao je mučile komarji, še posebej v vlažni sezoni. Dengue vročica je problematična na otoku; to, kar lahko, da bi se izognili piki komarjev ob sončnem zahodu.

Opazili boste nenavadno število potnikov hobbling okoli otoka z obvezano priveskov – to so nesrečni prejemniki “Koh Tao tetovaže” (motornega nesreč). Čeprav je hoja med Sairee Beach in Mae Haad je enostavno dovolj, mnogi potniki odločijo za najem motorna kolesa – in jih na koncu crash – medtem ko poskuša raziskati bolj oddaljene dele otoka. Koh Tao je strme hribe in prodnate ceste lahko povzroči tudi najbolj strokovnjak voznikov na koncu žrtvovali nekaj kože na otoku.

Kot pri sosednji Koh Phangan, zdravila so lahko dostopni na Koh Tao. Imejte v mislih, da bi dobili ujeli s katero koli vrsto prepovedane droge zelo hudo kaznivo dejanje z zajamčenim časom zapora – Tajski zakon celo dovoljuje smrtno kazen!