Kom omkring Rom: Guide til offentlig transport

Posted on

 Kom omkring Rom: Guide til offentlig transport
Rom har et omfattende offentligt transportsystem bestående af Metro (undergrundsbane), bus, sporvogn, og tre forstæder jernbanestrækninger (FS), der bevæger sig millioner af passagerer i hele den italienske hovedstad hvert år. En bekvem og relativt billig måde at komme rundt, Roms offentlig transport, der drives af ATAC , vil forbinde dig til den evige Citys mest populære turistattraktioner.

Her er hvad du behøver at vide om at komme rundt Rom på offentlig transport.

Sådan Ride Roms Offentlig transport

Roms interne transportsystem tillader indehavere af billetter og passerer køre på hele byens transport inden for den tid, der er udpeget af den købte billet. Den metode, du vælger at bruge, afhænger af hvor du skal hen, og din timing. For eksempel kan busser blive fanget i trafikken, men de hurtigere bevægende sporvogne ikke når så mange store turistområder som busser gør, og de tre-linje metro også måske ikke være stort nok til at få dig, hvor du skal være . (Læs mere om den specifikke for hver metode nedenfor.) Kontroller ATAC webstedet for at planlægge din rute.

Metoder til offentlig transport

Metro (Metropolitana): Den består af tre linjer: A (orange), B (blå) og C (gule). Drift med 60 km (37 miles) af spor med 73 station stopper, Metro er et effektivt system af tog, der rejser både underjordiske (metro) og over jorden. Termini Station er det vigtigste knudepunkt for Metro, med Lines A og B krydsende der.

S-tog (Regionale statsbaner eller FS): Der er også tre pendler tog linjer: Roma-Lido (til Ostia), Roma-Giardinetti (en smalsporet, på gaden jernbane) og Roma-Nord (til fjerntliggende forstæder). Commuter linjer ære Metro / bus / sporvogn billetter, så længe du er på rejse inden for bygrænsen.

Busser: langsomme, men hyppige busser besejler de fleste større færdselsårer i Rom og forbinde de områder, Metro ikke nå. For at afgøre, hvilke stoppesteder, hvor, se på de høje tegn stoppesteder på fortovet, og finde bussen linje (r), der stopper ved eller i nærheden af, hvor du skal hen. I stigende grad liste digitale skilte den række af busser planlagt at nå frem til et stop, så du ved, hvor længe du har brug for at vente på din bus.

De største bus depoter i det centrale Rom og dem, du er mest tilbøjelige til at stole på for sightseeing er placeret på Piazza Venezia (med de fleste holder til højre for Vittoriano monument), foran Termini. De fleste busser på vej til Vatikanstaten stop ved Borgo / Piazza Pia (ved Castel Sant’Angelo) eller på Piazza del Risorgimento, foran Vatikanets museer.

Sporvogne: Seks sporvognslinjer køre på tværs af Rom, og de har en vis old-school charme. Sporvogn stopper er normalt på hævet platforme i midten af travle gader, så sørg for at bruge markerede fodgængerfelter at komme til eller fra disse platforme. De er lidt pænere og renere end busser, men disse ikke tager dig til byens centrum, og ikke løber nær ethvert større turistattraktioner, så de er ikke din bedste satsning for sightseeing.

Trods overfyldte og kronisk forsinket, for det meste, Roms busser, sporvogne og S-tog er pålidelige og yderst effektive.

Billetter & Fares

Sådan køber: I Rom, skal du have en billet før bording enhver offentlig transport. Der er flere steder, hvor du kan købe BIT billetter ( biglietti ), herunder kiosker på stationer, i kaffebarer, ved tabacchi (tobaksforretninger) og kiosker ( edicole ). Du kan også købe regionale og intercity togbilletter online på Trenitalia og Italo , og bus / sporvogn / pendler togbilletter via MyCicero app . Køb af kreditkort kan foretages på automatiserede billetmaskiner eller online, men når de køber en enkelt billet, er kontanter påkrævet.

Sådan bruges: På Metro, er billetten indsat i automatiserede billet barrierer, når indtastning og afslutte. På busser skal sporvogne og pendler togpassagerer validere deres billet i en af de gule billetmaskiner inde i bilen. Før du kommer på et tog, kan du finde grønne validering maskiner nær spor indgange. De fleste operatører i dag acceptere kontaktløse betalinger på smartphones, så i dette tilfælde, er der ingen grund til at validere. Men manglende stemple dit papir billet kan resultere i bøder på € 55 og op.

Billetpriser:  Rides på alle offentlige transportmidler i Rom koster € 1,50. Børn på 10 år og derunder tur gratis, når de ledsages af en voksen.

Discount Billetpriser: Discounted offentlige afleveringer transport anbefales for besøgende, hvilket giver en bedre værdi end at betale, når du går. Indkøb passerer på automater i enhver metrostation, tobak butik, eller aviskiosk. Der er en måde at købe billetter via SMS (tekst sendt til din smartphone), men medmindre du har et italiensk telefonnummer, anbefaler vi ikke denne mulighed. Roma 24H (1-dags) koster € 7; Roma 48H (2-dages) er € 12,50; og Roma 72H (3-dages) gælder for € 18. Der er også en ugentlig billet (CIS) til € 24 (godt for 7 kalenderdage).

Væsentlige oplysninger om Roms Offentlig transport

 • Timer: Busser, sporvogne og S-tog opererer dagligt fra 05:30 til midnat, med begrænset natbus service til rådighed. Metro er åben fra 5:30 til 11:30, mandag til fredag og søndag (indtil 01:30 om lørdagen).
 • Vigtige Ruter: Nogle af de vigtigste busruter for turist: 40 (Peterskirken), 60 (Colosseum), 62 (Spanske Trappe), 64 (Vatikanet), 81 (Circus Maximus), H og sporvogn 8 (Trastevere).
 • Service Advarsler: Som enhver storby, driftsforstyrrelser ske. I Italien er det meget muligt at opleve en generel eller transport strejke ( sciopero ) under dit ophold. For at få opdaterede nyheder om forestående forstyrrelser gå til MIT.gov .
 • Overførsler:  Billetter til Metro og FS togene er kun godt for en enkelt tur, men busser og sporvogne lader dig overføre så mange gange som du ønsker i en 100 minutters periode.

Andre Transit Options

De fleste af de vigtigste turistattraktioner er beliggende i det historiske centrum, men flere vigtige seværdigheder som pavelige paladser, haver, katakomber, parker og søer er længere væk. Mange kan nås ved at tage en kombination af Metro og / eller bus, men andre er sværere at komme til. Her er et par alternative transitter muligheder, du bør kende til.

Scootere til Leje

For dem, der er på udkig efter en sjov og nem måde at komme rundt i Rom, Scooterino er en app , der sender en chauffør og en ekstra hjelm til at hente dig-bare hop på ryggen, og de vil tage dig, hvor du vil hen. Der er også flere virksomheder i byen, der tilbyder el-cykler, el-scootere, gas-drevne scootere og vintage Vespas til leje, også.

Hvis du lejer en motoriseret scooter ( Motorino ) til pilot selv, skal du have et gyldigt kørekort (ingen særlig tilladelse er nødvendig for op til 125cc). I betragtning Roms hektiske og ofte hurtig bevægelse trafik og frygtløs drivere, anbefaler vi, at du har solid erfaring driver en motorcykel. Bemærk: iført en hjelm er påkrævet ved lov.

cykler udlejning

Du kan leje menneske-drevne racercykler, mountainbikes, trekking cykler, e-cykler, hastighed cykler og tandem cykler. Overveje at deltage en cykel tur til at få mest muligt ud af oplevelsen.

Taxier

Roms officielle førerhuse er hvide, har en “taxi” skilt på taget og deres licens nummer trykt på dørene. Du kan ikke praje taxaer på gaden, men nedenfor er andre måder at kan få en taxi i Rom:

 • Gå til et af de udpegede taxi bevoksninger spredt over hele byen. Du kan finde rækker udenfor stationer, ved store torve, og omkring populære seværdigheder.
 • Bestil en taxa ved telefonen direkte fra taxaselskab.
 • Arranger en pickup med MyTaxi app . Det fungerer meget gerne Uber i at du sætter en anmodning, og din placering og det sender den nærmeste taxa til at hente dig.

Taxier priser er som følger : € 2,80 (pr km) fra 07:00 til 22:00 På søn- og helligdage: € 4. Om natten fra 22:00 til 05:30, € 5.80. Hvis du forlader fra Termini togstation, er der en € 2 gebyr, plus en € 1 per stykke bagage, der skal gå i bagagerummet. Billetpriser begynde, når du får i eller på det tidspunkt, du kalder for en (ikke når det ankommer).

Ride deling apps

I Rom er Uber kun tilladt at drive sin UberX og UberPOOL (van) service. Chauffører skal have en by bil NCC licens, hvilket gør det betydeligt dyrere end at bruge taxier.

Biludlejning

Medmindre du planlægger at køre fra Rom til andre destinationer ikke er forbundet med det nationale jernbanesystem, anbefaler vi at du undgå at køre i Rom. Ikke alene er det dyrt (gas omkostninger så meget som 2 € per liter, svarende til omkring $ 8 per gallon), men parkering på gaden er knappe, byen er fuld af dårligt markeret, ensrettede gader, og trafik bøder kan være stejl.

For at leje en bil i Italien, skal du være over 21 år og har holdt et kørekort i mindst et år. Hvis du besøger fra lande uden for EU, kan du blive forpligtet til at have et internationalt kørekort (IDP), som du skal søge om inden de forlader hjemmet. Spørg din lokale bil forening for yderligere oplysninger.

Kom til Rom Fra lufthavnen

Der er to lufthavne, der tjener Roms hovedstadsområdet og de omkringliggende regioner Lazio, Umbrien, og Toscana. Fiumicino Lufthavn (FCO), også kendt som Leonardo da Vinci lufthavn, er en stor, internationalt knudepunkt tjent med langdistanceflyvninger. Den anden er Ciampino lufthavn (CIO), som serveres for det meste af lavprisflyselskaber, der flyver til og fra byer i hele Italien og Europa.

Lufthavn overførsler med tog og bus tager rejsende til en af ​​Roms to vigtigste banegårde: Roma Termini (i det historiske centrum) og Roma Tiburtina (lige uden for murene). Begge togstationer har transitområder forbinder til vigtige destinationer i Rom.

Fiumicino Lufthavn: Beliggende 31 km (22 miles) fra centrum af Rom, den nemmeste og hurtigste måde at komme til hovedbanegården, Termini, er ved at tage Leonardo Express, en direkte shuttle tog. Afrejse fra lufthavnens banegård hvert 20. minut eller deromkring, toget koster € 14 én måde. En række busselskaber giver en økonomisk mulighed ind i byen med billetpriser omkring € 6-7 til 45-minutters rejse. Hvis du foretrækker at tage en taxa, de opkræver en fast sats på € 48 (til et vilkårligt sted inde Aurelian vægge), men kan tilføje bagage og ekstra passager tillæg.

Ciampino lufthavn: Denne lufthavn, 15 km (9 miles) fra Roms centrum, byder på flere by overførselsmuligheder, men der er ingen direkte togforbindelse. Lufthavns busser drives af Cotral , Terravision , Roma Lufthavn Bus , og Sit , med forlystelser koster mellem € 6 og € 7. Turen tager omkring 30-40 minutter, afhængig af trafikken. Den faste taxi billetpris (hvor som helst inden Aurelian vægge) er € 30, som ikke omfatter bagage og ekstra passager gebyrer.

Tilgængelighed på Roms offentlige transportsystem

 • Metrolinje A har de fleste tjenester for handicappede ryttere, med 39 tog stille faciliteter til kørestole, sammen med højttaler stop-alarmer og automatiske døråbning systemer. Mange stop er udstyret med elevatorer og / eller tilpasninger for synshandicappede.
 • Der er busser til handicappede passagerer cirkulerer på alle de vigtigste bymæssige linjer, men på nuværende tidspunkt, ikke alle stoppesteder er tilgængelige på grund af at bremse højde spørgsmål.
 • Sporvogn linje 8 (Casaletto – Torre Argentina) er fuldt tilgængelige. For mere information gå til ATAC hjemmeside.

Yderligere tip til at få omkring Rom

 • Vær på vagt over for lommetyve på overfyldte undergrundsbane biler og busser.
 • Udnyt navigation apps som Google maps og Mouversi .
 • Aldrig acceptere en tur fra en chauffør ikke i et godkendt, hvid taxa.
 • Rom er en meget walkable by med de vigtigste attraktioner kan nås til fods.