Kratka zgodovina Louvre: Zanimivo Dejstva

Posted on

Od trdnjave v Narodnem muzeju: An Enduring simbol Pariza

Kratka zgodovina Louvre: Zanimivo Dejstva

Glavni Vir: Muzej Louvre Uradna spletna stran ; Enciklopedija Britannica

Muzej Louvre je znana predvsem danes za svojo osupljivo bogato zbirko slik, skulptur, risb in drugih, predvsem evropskih, kulturnih artefaktov. Toda preden je postal eden največjih in najbolj impresivnih svetovnih umetniških zbirk, je imel precej drugačno funkcijo. Pariški muzej zdaj obišče na milijone ljudi vsako leto je bilo do dokaj pred kratkim, kraljevo palačo in ključni del utrdb, ki zavarovanih zgodnje srednjeveško Pariz pred vsiljivci.

Za res cenim to zgodovinsko mesto, izvedeli več o svoji kompleksni zgodovini pred vašega obiska. To so ključna dejstva in dogodke, da bi mu o mestu.

Louvre Med srednjega veka

1190: kralj Philippe Auguste gradi ogromno trdnjavo na mestu sedanjega dni Louvre v prizadevanju, da bi zaščitili Cite pred vsiljivci. Trdnjava je zgrajena okoli štirih velikih jarki in obrambnimi stolpi. Ogromno Keep besedilu Grosse turnejo , je stal v središču. Nižje ravni te trdnjave so vse, da ostane; jih je mogoče delno obiskali danes.

1356-1358: Po drugem obdobju območij, Pariz zdaj sega daleč mimo prvotnega utrjenega zidu zgrajena v 12. stoletju. Nova stena je zgrajena delno služi kot obrambe sredi nastopa vojne stotih letih, “proti Angliji. Louvre ne služi več kot strani obrambe.

1364: Louvre je prenehal, da služi svojemu prvotnemu namenu, zaradi česar je arhitekt, ki delajo za  kralja Karla V. , da zamenjajo nekdanjo trdnjavo v razkošno kraljevo palačo.

Srednjeveški krinko palače pokaže vidno spiralno stopnišče in “užitek vrt”, medtem ko je notranjost okrašena z tapiserije in kiparstva.
1527: Louvre ostaja nezasedeno za 100 let ali tako po smrti kralja Karla VI. Leta 1527, Francois sem se premika v in v celoti ruši srednjeveško obdržati.

Louvre preseli v njeno renesančno preobleki.

Louvre v renesansi obdobju

1546: Francois sem še vedno za preoblikovanje palačo v skladu z renesančnih arhitekturnih in oblikovalskih trendov, izkoreninjenje zahodno krilo srednjeveški in ga nadomešča z renesančnem slogu struktur. Pod vladavino Henri II dvorani caryatids in Pavillon du Roi (Kraljeva Pavillion) so zgrajeni, in vključujejo kraljeve zasebne prostore. Okras nove palače je končno dokončan po naročilu kralja Henri IV.

Sredi 16. stoletja:  Italijanska rojeni francoske kraljice Katarina Medičejska , vdova Henri II, naroči gradnjo Tuileries Palace v prizadevanju, da bi izboljšali raven udobja na Louvre, ki je glede na pretekle račune kaotično, smrdljiv mesto. To zlasti niz načrtov je sčasoma opustili za drugo.

1595-1610: Henri IV gradi Galerie du Bord de l’Eau (Morje Gallery) ustvariti neposreden prehod iz Louvra v kraljevih četrtine do bližnjega Tuileries Palace. Območje je znano kot Galerie des Rois (Kings ‘Gallery) je izdelana tudi v tem času.

Louvre Med “klasičnega” obdobja

1624-1672: Pod vladavino Ludvika XIII in Ludvika XIV, Louvre podvržen intenzivni vrsto prenov, kar v palači smo prepoznali danes.

Glavni dodatki v tem obdobju vključuje Pavillon de l’Horloge (ura Pavilion), ki se danes imenuje Pavillon de Sully in bi služil kot model za oblikovanje drugih paviljonov, ki sestavljajo sodobne spletne strani. Razkošne Apollo Galerija je končan leta 1664.

1672-1674: vladar Louis XIV premakne sedež kraljeve oblasti v Palais de Versailles na podeželju. Louvre pade v stanje relativne zanemarjanja za stoletja.

1692: Louvre ima novo vlogo kot zbirališče za umetniških in intelektualnih “salonih”, in Louis XIV odredi ustanovitev galerije za antičnih skulptur. To je bil prvi korak k rojstvu na svetu najbolj obiskanem muzeju.

1791: Po francoski revoluciji leta 1789 , Louvre in Tuileries začasno ponovno zamislili kot nacionalni palači na “zbiranje spomenike znanosti in umetnosti”.

1793: Revolucionarni Francoska vlada odpre muzej Central des Arts de la République, nov javni zavod, ki v mnogih pogledih je pred sodobni koncept muzeja. Vstop je prost za vse, medtem ko so zbrani predvsem sestavljen iz zaseženega premoženja francoske licenčnine in plemiških družin.

Becoming Great muzej: The Empires

1798-1815: Prihodnost cesar Napoleon I “bogati” zbirke v Louvru preko plena, pridobljenih v svojih osvajanj v tujini, predvsem iz Italije. Muzej se preimenovali v Napoleonov muzej leta 1803 in kip cesarja se nahaja nad vhodom. Leta 1806 je cesar z arhitekti Percier in Fontaine zgraditi majhno “slavolok” na osrednjem paviljonu na Tuileries v praznovanju francoskih vojaških osvajanj. Lok je prvotno vključuje štiri antične bronaste konje, ki so bile sprejete pred baziliko svetega Marka v Italiji; ti so ponovno v Italijo leta 1815, ko je prvi Empire pade. V tem obdobju, Louvre je tudi bistveno razširil tudi veliko krilih še vedno prisotna danes, vključno z Cour Carré in Grande Galerie .

1824: Sodobna Kiparstvo muzej je odprt v zahodnem krilu “Cour Carré”. Muzej vključena skulpture iz Versaillesa in drugih zbirk, čez pičlih pet sob.

1826-1862: Kot sodobne Kurirati tehnike in trgovanje razvoj, so zbirke Louvre je znatno obogaten in razširil tudi na del iz tujih civilizacij. Iz Egipta in asirskih starin do srednjeveške in renesančne umetnosti in sodobne španske slikarstvo, Louvre je na dobri poti, da postane Behemoth center umetnosti in kulture.

1863: zdaj-masivni Zbirka Louvre se je rechristened Musée Napoleon III v čast voditelju drugega cesarstva. Širitev zbirke “je predvsem posledica 1861 pridobitvi več kot 11.000 slik, objets d’umetniških, skulpture in druge predmete iz Marquis Campana.

1871: V vročini ljudskem uporu leta 1871, znane kot Pariške komune, je Tuileries Palace spali z “Communards.” Palača je nikoli obnovljen, ostanejo le vrtove in izolirane stavbe. V ta dan, vsaj en francoski nacionalni odbor še naprej peticijo za obnovo palače .

Naprej: Nastanek moderne Louvre

Naslednje obdobje v zgodovini tega ikona francoskega mestu prinaša dodatne spremembe in pretrese, ki se začne z uničenjem starega Tuileries Palace.

1883: Ko je Tuileries Palace podrli, velik prehoda pride in Louvre preneha biti sedež kraljeve moči. Spletna stran je zdaj skoraj v celoti posvečena umetnosti in kulture. V nekaj letih bi se muzej znatno razširiti, da prevzame vse večjih stavb.

1884-1939: Louvre se še naprej širi in vpelje nešteto novih krila in zbirke, vključno s krila posvečen islamske umetnosti in Musée des Arts dekorativnih.

1939-1945: V bližnjem zlom druge svetovne vojne leta 1939, je muzej zaprt in evakuirali zbirke, razen največje kose, ki so zaščitene z vrečami peska. Ko Nacistične čete napadejo Pariz in večina od Francije leta 1940, Louvre ponovno odpre, vendar je večinoma prazna.

1981: Francoski predsednik Francois Mitterrand predstavil ambiciozen načrt za obnovo in reorganizacijo Louvre in premikanje le preostalo državno ministrstvo za drugo mesto, ki Louvre namenjen izključno za svojo dejavnost, kot je muzej prvič.

1986: Musée d’Orsay so odprli v nekdanji locale železniške postaje Orsay čez Seni. Novi muzej prenese več sodobna dela iz umetnikov, rojenih med 1820 in 1870, in kmalu se loči za svojo zbirko impresionističnega slikarstva, med drugim.

Dela iz Jeu de Paume na zahodnem koncu Tuileries se prenašajo tudi Orsay.
1989: Louvre je steklena piramida, ki jih kitajski arhitekt IM Pei zgrajena je odprt in služi kot novega glavnega vhoda.