Krijgen Van Chiang Mai naar Koh Phangan

Posted on

Krijgen Van Chiang Mai naar Koh Phangan
Om van Chiang Mai naar Koh Phangan te krijgen, zul je bijna moet de gehele lengte van Thailand te reizen. Hierdoor zal twee ‘s nachts bussen en treinen, gevolgd door het nemen van een veerboot naar het eiland vereisen. Als alternatief kunt u de afstand in te vliegen minder dan twee uur en dan een boot.

Flying Nonstop

Vliegen is de snelste en eenvoudigste manier om van Chiang Mai naar Koh Phangan, maar niet verwonderlijk het is ook de duurste. Er is geen luchthaven op het eiland Koh Phangan, dus je zult moeten kiezen om te vliegen, ofwel Surat Thani of Koh Samui. Vluchten tussen Chiang Mai en de jump-off punten naar Koh Phangan meestal minder dan twee uur.

Opties voor het vliegen rechtstreeks van Chiang Mai naar Koh Phangan:

 • Thai AirAsia heeft directe vluchten tussen Chiang Mai en Surat Thani: Surat Thani is de drukste haven van de stad voor het vangen van boten naar Koh Phangan en de omliggende eilanden.
 • Bangkok Airways biedt een directe vluchten tussen Chiang Mai en Koh Samui: Een groot eiland in het zuiden van Koh Phangan. Vliegen naar Koh Phangan groot eiland buurman is de duurste optie, maar u zult slechts ongeveer een uur met de boot van Haad Rin strand op Koh Phangan.

Vluchten naar Koh Phangan met een stop in Bangkok

Thailand Nok Air vliegt veel goedkope dagelijkse vluchten tussen Chiang Mai en Bangkok, en vervolgens van Bangkok naar Surat Thani-twee afzonderlijke boeken van vluchten nodig zijn. Je moet twee verschillende boekingen te maken en laat een korte tijd buffer tussen. Vluchten aankomen en vertrekken bij Don Mueang Airport-de oude luchthaven van Bangkok nu gebruikt door low-cost carriers.

In een snuifje, een andere optie voor het krijgen naar Koh Phangan is om te vliegen in Chumphon, een havenstad ten noorden van Surat Thani. Er zijn geen directe vluchten tussen Chiang Mai en Chumphon. De kleine luchthaven in Chumphon alleen onderhouden door Nok Air-vluchten van Don Mueang luchthaven in Bangkok.

Nuttig Airport Codes in Thailand

 • Don Mueang luchthaven Bangkok: DMK
 • Chiang Mai: CNX
 • Koh Samui: USM
 • Surat Thani: URT
 • Chumphon: CJM

Hoe kom je met bus en trein

De goedkoopste en langzaamste optie voor het verkrijgen naar Koh Phangan van Chiang Mai is met de bus, hoewel alle bussen en treinen stoppen in Bangkok. U zult waarschijnlijk worden gedwongen om de reis breken met een verblijf in Bangkok. Met de extra tijd en kosten van het krijgen van de grond vervoer en een hotel in Bangkok, rechtstreeks vliegen naar Surat Thani werkt vaak om een ​​betere deal.

De kosten van het boeken van een nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok, en dan nog een van Bangkok naar Surat Thani, vaak op tot de bijna de kosten van een vlucht. Plus, zult u meer dan 24 uur reistijd besparen door te vliegen! Het is over het algemeen vrij gemakkelijk te bereiken vanaf Chiang Mai naar Bangkok.

Vervoer naar de veerboten van Surat Thani

Verschillende ferry bedrijven opereren vanuit terminals verspreid buiten Surat Thani-all zijn vrij ver (ongeveer een uur of meer met de bus) van de luchthaven. Je moet ervoor zorgen dat u de tijd van de luchthaven naar de boot terminal te krijgen voor de laatste ferry bladeren hebben.

Combinatie tickets die vervoer per bus naar de ferry terminals en de boot tickets zijn onder andere kunnen online worden geboekt op hetzelfde moment dat u uw vlucht. Anders zul je nodig hebt om een ​​van de handenvol tellers in de luchthaven verkopen tickets die een handvest bus naar de ferry terminal en de boot ticket bevatten benaderen.

Het krijgen van een combiticket bij een balie in de luchthaven is veel veiliger (en goedkoper) dan te proberen om je eigen weg naar de ferry terminals-een zeer dure onderneming met de taxi.

De verschillende veerboot bedrijven opereren op schema’s die variëren per seizoen; zul je nodig hebben om hun websites te controleren op vertrektijden. Elk bedrijf varieert in niveau van comfort en de hoeveelheid tijd die nodig is naar Koh Phangan bereiken.

Sommige ferry bedrijven zijn onder andere:

 • radja
 • Lomprayah
 • Seatran Discovery
 • Songserm (van Chumphon)

Aangekomen in Koh Phangan

Tenzij het nemen van de veerboot over van Big Buddha Pier op Koh Samui, kom je aan in Thong Sala, de belangrijkste havenstad aan de westkant van Koh Phangan. Een songthaew (pick-up truck taxi) van de haven naar grote resorts en stranden van het eiland moet ongeveer 100 baht, ongeacht de bestemming.

Veerboten van Big Buddha Pier op Koh Samui naar Koh Phangan komen op Sunset Beach aan de westzijde van Haad Rin.

Reist u tijdens de volle maan

De maandelijkse Full Moon Party in Haad Rin op Koh Phangan daadwerkelijk invloed op de migraties van reizigers in heel Thailand. Vervoer naar Koh Phangan kunnen vaak worden verkocht dan de week voor en na het populaire strand partij tijdens het hoogseizoen maanden.

Als u van plan bent om te genieten van de Full Moon Party, naar het eiland vroeg. Zo niet, controleer dan de data voor het feest en blijf weg van het eiland als de maan is bijna vol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *