Križarjenje po reki Nil: Pros, slabosti in priporočila

Posted on

 Križarjenje po reki Nil: Pros, slabosti in priporočila

Tradicionalno je bil Nil križarjenje velja osrednja egiptovski počitnice, ki vzbuja romantične podobe idiličnih dni, preživetih lebdi v razkošju med antičnih znamenitosti v državi. V viktorijanskih časih, je bil Nil križarjenje je edini način, da si ogledate nekatere od najbolj odprtih starodavnih templjev Egipta. Sodobni obiskovalci imajo več možnosti, so jim na voljo; in medtem ko Nil križarjenja so še vedno priljubljen, nekateri znajdejo odvrne z idejo, ki se omejuje na ladji za večino počitnic. Reka je veliko širša, kot je bila v preteklosti, in z več kot 200 ladij za križarjenje redno vozijo svoje trgovine, so vrstice, da bi dobili preko ključavnice in pristane na vsako izkrcanja.

Naj pretehtati prednosti in slabosti Nil križarjenje, tako da se lahko odločite, ali je to dobra izbira za vaš obisk v Egiptu.

Kaj pričakovati

Večina Nil križarjenja začela v Luxor in obiščite priljubljena spletna mesta za Esna, Edfu in Kom Ombu pred izkrcanjem v Asuan. Drugi itinerariji letijo neposredno Aswan in delo svojo pot proti severu navzdol Nila na istih znamenitosti. Večina križarjenja bo trajala najmanj štiri noči. Obstaja veliko različnih plovil, med katerimi lahko izbirate, od tradicionalnih veslo parniki (najbolj primerne za tiste, ki zgodovina uslugo in avtentičnost) (za katere so usmerjeni v tiste bitje udobje prioriteta) do razkošnih sodobnih potniških ladij.

Vaš proračun in osebne preference bo ugotoviti, katere križarjenje izberete, čeprav se odločili za kabino s klimatsko napravo svetujemo v žgoče poletnih mesecih.

Večina križarjenje podjetja zaposlujejo storitve za egiptolog, ki bo vodil svojo skupino po starih znamenitosti, ki jih obiščete na tej poti. Dnevi začeti zgodaj, da bi se izognili intenzivno toploto popoldne; in kot taka, vsa križarjenja ponavadi delujejo na podoben urnik (ki lahko privede do gneče na docking mestih in na templjev samih). Sodobni plovila so običajno bazen, tako da se lahko ohladite po svojih jutranjih raziskovanja; medtem ko nekateri zagotavljajo nočno zabavo v obliki trebušni ples oddaj ali tematskih obleko-up večerih.

Hrana na krovu je ponavadi odlična, od radodarnih bifeji do menijev večerjo. Prepričajte se, da bi ugotovili, kaj je vključeno, preden se izbere svojega operaterja.

prednosti

Kljub spremembam, ki jih prinaša napredovanje času, Nil reka križarjenje je še vedno ena izmed najbolj priljubljenih načinov za prikaz antičnih znamenitosti Egipta. Del, ki je tradicija, in del tega je uporabnost; Konec koncev, mnogi od najbolj znanih območij se nahajajo neposredno ob reki, ki križarjenje najlažji način za potovanje med njimi. Ponoči, veliko templjev in spomenikov so osvetljeni, in ob pogledu na njih iz vode je preprosto dih. Čez dan so se podeželske prizore boste videli, medtem ko potujejo od kraja do kraja je ostal večinoma nespremenjen tisoče let.

Kljub začne jutranjih (in odvisno od tega, katere plovilo se odločite), križarjenja lahko tudi čudovito sproščujoče. Medtem ko jadranje, boste lahko, da bi dobili občutek za državo, ne da bi iz prve roke ukvarjati z kaotičnih cestah, zaseden mestnih ulicah, in vztrajnih krošnjarjev, za katere je Egipt znana. Čeprav so mesta, ki jih bomo obiskali na poti neizogibno gneča, lahko prihajajo v veliki skupini, da so nekateri potniki počutijo bolj udobno. Boste imeli koristi tudi od poznavanja strokovnega vodnika, tako v smislu navigacijo po touts in v smislu razumevanja fascinantno zgodovino templjev samih.

pomanjkljivosti

Za mnoge obiskovalce, glavna pomanjkljivost iz Nila križarjenje ni pritok plovil, niti množice v mestih (slednji ni mogoče izogniti ali jih obiskali kot del križarjenje ali ne). Glavna pomanjkljivost je neprožnost križarjenja; dejstvo, da boste morali delovati na določenem urniku, ki narekuje, ko obiščete tempelj, kako dolgo ste prišli do tam preživijo, in tisto, kar vidiš, medtem ko ste tam. Če želite, da bi porabili več kot nekaj ur, ki so proučevali neizmerno čudes templja kompleksov na Luksor, na primer, boste morda želeli, da se potovati samostojno ali z vodnikom na kopnem.

Te dni, kopenske izleti so prav tako enostavno urediti in omogočajo večjo prilagodljivost. Lahko tudi najamete avto ali javni prevoz, če ne želite biti del organizirane turneje sploh. Veliko itinerariji križarjenje osredotočiti le na najbolj priljubljenih templjev, pri čemer pa se vrednih manjših znamenitosti, kot so Abidosa in Dendera. Druga možnost je, če vaš čas v Egiptu je omejena, morda bolje, da se osredotoči na eno ali dve zanimivosti, kot pa porabi veliko svojega počitnice v tranzitu na reki. Sama količina časa preživi na krovu lahko tudi pomanjkljivost, če potujete z majhnimi otroki, ali če ste izvedeli prepozno, da ne boste uživali v družbi svojih kolegov križarjenje prijatelji.

Priporočena Križarjenja

Najbolj tradicionalna

Audley Travel je pet-nočni itinerariji na krovu Steam Ship Sudan ponujajo zadnjo besedo pri ekskluzivnosti in viktorijanski dobi prefinjenosti. Parnika, ki je bila zgrajena leta 1885 za kralja Fuada, je neposreden navdih za znameniti roman Agathe Christie Smrt na Nilu in je še vedno urejena v brezhibno Belle Epoque slogu. V vsakem od svojih 18 kabin in pet apartmajev, obdobje starine segajo od medenine ležišč v vintage telefonov. In čeprav je ladja zdaj upravlja hibridni dizelski / parni stroj za optimalno miru, si lahko še vedno ogledate originalne batov in veslo kolesa. Jedilnica krovu Steam Ship Sudan vključuje bogat samopostrežni zajtrki in kosila in dostojanstveno večerjo s štirimi hodi.

Best Luxury

Kljub svoji tradicionalni zunanjostjo  Oberoi Philae  ponuja 22 kabin in apartmajev okrašena v istem slogu lahko pričakujete od sodobnega hotela s 5 zvezdic. Vsak od njih vsebuje blazino-top vzmetnice, visoke hitrosti Wi-Fi, tuš multi-tlaka, ter 24-urno storitev strežaja. Če imate občutek, še posebej dekadentna, Razmetanje na suite z lastno zasebno teraso, skupaj s soncem ležalniki in ogrevana masažna kad. Obstajata dve restavraciji, med katerimi lahko izbirate, enega za gurmanske mednarodne kuhinje, druga pa za malice in pijače na robu nadzorovano temperaturo zunanji bazen ladje. Drugi luksuzne segajo od kinu in plesišču do zdravljenja spa salon in sobe.

Best Budget

Proračun potniki morajo razmisliti o rezervaciji felucca križarjenje, kot tiste, ki jih na poti Tours. Feluccas so tradicionalne egipčanske jadrnice, izmed katerih se, kot da dostavimo svojo trgovino na Nilu stoletja. So na vetrni pogon in imajo kot taki poti več tekočine; medtem ko je njihova manjša velikost jim omogoča, da pristane na zanimive kraje, ki nimajo infrastrukture za večje potniške ladje. Ni razkošje na felucca križarjenje; boš spal na palubi v spalno vrečo, ki jo prinese s seboj; hrana je osnovna in udobja so omejeni na WC in tuš na spremnem podporo čolnom. Toda izkušnja je verjetno ena izmed najbolj verodostojno (in zagotovo najcenejša) na reki.

Najboljše za družine

Ujet na ladji za dalj časa, lahko izziv za družine, še posebej, če vključujejo majhne otroke. Ta 10-dnevno pot od Abercrombie & Kent vam ponuja najboljše iz obeh svetov z nekaj kopenskih avanture poleg štirih ponoči Nil križarjenje. Vaša pot od Luxor do Aswan krovu Sanctuary Sun Boat IV se spremlja A & K Otrok koordinator aktivnosti, katerih naloga je, da bo vaše malčke zabavali na poti. Pot vključuje tudi veliko interaktivne, hands-on zabave, ki podvoji kot kulturne vzgoje, iz felucca jadralnih potovanj na jahanje kamel, Kane slikarstva in peko kruha. Tematska večerja in na krovu noša stranka omogoča otroci oblečejo v tradicionalne oblačila znanih kot galabeyas .

Zadnja beseda

Konec koncev, ali je Nil križarjenje prava izbira za vas, je odvisno od vaše osebne preference. Če vam je všeč ideja o križarjenju, odklon različnih razpoložljivih opcijskih sredstvi, ki jih boste verjetno našli plovilo in / ali operaterja, ki bo ustrezala vašim potrebam. Če pomanjkljivosti navedene zgoraj zvok kot ukvarjajo lomilci za vas, ste bolje varčevanje svoj denar in namesto organiziranja alternativno možnost.