La Befana in Sveti trije kralji v Italiji

Posted on

La Befana in Sveti trije kralji v Italiji
Praznik svetih treh kraljev, ki je pomemben dan po božičnem na krščanskem koledarju, ki je praznoval 6. januarja, kot državni praznik v Italiji. Tradicija La Befana , ki prispe na svetih treh kraljev, igra veliko vlogo pri italijanskih praznovanja božiča. Praznik označuje tudi konec božič in praznovanj novoletnih v Italiji, po katerih otroci hodijo v šolo, odrasli, pojdite nazaj na delo, in božični okraski pridi dol.

Strogo verske stališča, na praznik svetih treh kraljev obeležuje dvanajsto dan božiča, ko so trije modri prišli v jaslih, ki nosi darila za Baby Jezusa. Ampak za italijanske otroke, to je dan, ko so končno dobili svojo počitniško plen.

La Befana v Italiji

Italija je tradicionalni praznik praznovanje vključuje zgodbo o čarovnici znan kot La Befana , ki prispe na njeno metlo v noči s 5. januarja z igračami in sladkarije za dobro otrok in kepe premoga za slabe.

Po legendi, večer pred modrecev prispelo v Baby Jezusovem jasli so se ustavili v baraki stare ženske vprašati za pot. Povabili jo, da pridejo skupaj, ampak je odgovorila, da je bil preveč zaposlen. Pastir jo je prosil, naj se mu pridružijo, ampak spet je zavrnil. Zvečer, videla veliko svetlobe v nebo in se odločili, da se pridružijo modrecev in nosijo darila pastir, ki so pripadali otroka, ki je umrl. Dobila je izgubljeno in nikoli našel jasli.

Zdaj La Befana vsako leto pluje okoli na njeno metlo v noči pred svetih treh kraljev, prinaša darila za otroke, v upanju, da bi jo našli Baby Jezusa. Otroci visi svoje nogavice na večer 5. januarja čakajo obisk La Befana .

Začetki Legenda La Befana

To pravljice lahko dejansko segajo v rimski poganski praznik Saturnalie, enega ali dveh tednov festivala, ki se začne tik pred zimskega solsticija. Na koncu Saturnalie bi Rimljani iti v tempelj Juno na Kapitolu Hill, da imajo usodo s staro Crone brati. Ta zgodba verjetno razvil v zgodbo o La Befana.

La Befana festivali

Mesto Urbania, v Le Marche regiji, ima štiridnevni festival La Befana od 2. januarja do 6. Otroci jo lahko srečamo v La Casa della Befana. To je eden od največjih svečanosti v Italiji.

V Befane naprej proti golu, Regata delle Bafane , ki je potekala v Benetkah januarja 6. moški oblečeni kot La Befana dirke čolnov na Canal Grande.

Sveti trije kralji Procesije in življenjskih Nativities

  • V Vatikanu , po drugi Epiphany tradicijo, procesija več sto ljudi v srednjeveških kostumih sprehod po široki aveniji, ki vodi do Vatikana, nosi simbolična darila za papeža. Papež pravi jutranji maši v baziliki svetega Petra v spomin na obisk v nosijo darila modreci za Jezusa.
  • Zgodovinski sprevod Firencah, Calvacata dei Magi , se običajno začne z Pitti Palace v zgodnjih popoldanskih urah in bo čez reko na Duomo. Flag freze opravljati v Piazza della Signoria.
  • Milan ima Sveti trije kralji parado od Treh kraljev iz katedrale v cerkvi Sant’Eustorgio.
  • Rivisondoli, v regiji Abruzzo v Italiji, je uprizorjena prihodu Treh kraljev na 5. januarja, s stotinami kostumih udeležencev.

Veliko mest in vasi v Italiji imajo podobne procesije, čeprav ne kot elaborat, ki se konča z živi jaslicah, Presepe vivente , kjer kostumih ljudje delujejo iz delov rojstva.