La Rochelle: Francija je tretja najbolj obiskano mesto

Posted on

 La Rochelle: Francija je tretja najbolj obiskano mesto
La Rochelle, eden od najlepših in zgodovinskih francoskih pristaniških mest, ki se nahaja v Biskajskem zalivu na zahodni obali v regiji Poitou-Charentes. Nahaja se med mestoma Nantes na severu in Bordeauxu na jugu, La Rochelle je dobra osnova za uporabo za potovanje v državi vino Bordeaux ali obiskati Cognac. Kljub temu, da relativno neznana Američanov, La Rochelle je tretja najbolj obiskana mesto v Franciji.

Lahko potujejo v La Rochelle z vlakom, avtobusom ali avtom. TGV visoke hitrosti iz Pariza La Rochelle traja približno tri ure in prispe na osrednji železniški postaji La Rochelle Ville. Ko ste tam, si lahko najamete avto za raziskovanje tega zgodovinsko mesto in lepo dolino. Lahko raziskati tudi dele La Rochelle peš-starega pristanišča je le nekaj korakov od železniške postaje in akvarij je približno pet minut.

Aeroport de La Rochelle , ki se nahaja 5 km od mesta, služi Airlinair (Air France), Ryanair, Flybe in Easyjet. Lahko pa z avtobusom v mesto iz letališča (od ponedeljka do sobote prevzema liniji 7 in ob nedeljah bo linija 47) -buses vozijo vsakih 30 minut.

Vreme

La Rochelle je vreme prevladuje Zalivski tok, ki moderira temperature in ohranja La Rochelle udobno skozi vse leto. Čeprav ne boste običajno našli zimsko ivje ali sneg v mestu, če potujete z rečno lahko naletite na hladnejše vreme.

Stvari za početi v La Rochelle

Osrednji del La Rochelle je njegovo močno utrjeno staro pristanišče, ki se imenuje Vieux Port . Behind treh 14. stoletja kamnitih stolpov je srednjeveško jedro mesta, obložene s trgovinami in restavracij z morskimi sadeži, dober kraj za sprehod.

Sprehodite zgodovinskega mesta: Lahko greš v dveh stolpov, na turnejo Saint-Nicolas in Tour de la Chaine in nato sprehaja po ulicah in za kosilo ali večerjo v eni od Zabaven restavracij, ki služijo lokalne specialitete-ostrige iz Marennes-Oleron in školjke iz Bouchot. Za sladico, morate imeti la merveille , tradicionalno krof.

V zgodovinskem četrtletju La Rochelle je Hôtel de Ville (City Hall), zgrajena med letoma 1595 in 1606 v renesančnem slogu, obdan s starejšo obrambnega zidu. Ta zgodovinska stavba je odprta za javnost.

Še en lep sprehod na tem območju je po kanalu Marans, in ven na dok Louis Durans.

Obiščite Aquarium: Mnogi gredo v La Rochelle samo da bi videli svoje osupljivo moderno akvarij . La Rochelle Akvarij je ena od največjih zasebnih akvarijev v Evropi in privablja 800.000 obiskovalcev na leto.

Z dvigalom prikrito kot podmornice iz recepcije do akvariju dvoran. To je enostavno, da preživijo dan tam in postala Hipnotiziran kot sprehod skozi območjih ki prikazujejo življenje v morju od Atlantiku in Sredozemlju in nato v velikih površin, namenjenih posebej za meduze ali morskih psov.

Glej Cousteau je Calypso: Zgodovina La Rochelle je povezan z morjem, seveda, tako da je plavajoča pomorski muzej na obisk. Obstajajo tri plovila, ki lahko odbor za ogled zaslonov muzeja. Pet drugih zgodovinskih plovil, ki je privezana, vendar niso odprti za javnost. Calypso, ki je opravil Jacques Cousteau in njegovo posadko na ekspedicijah po vsem svetu, se je potopila v nesreči v Singapurju in nato je podarila La Rochelle Musée Maritime .

Bodite Boat Tour : Čolnarjenje izleti so zelo priljubljeni. Lahko motornega ogled na območju pristanišča ali iti ven jadranje z izkušenim skiperjem.

Hit Plaža: Peščena Minimes Beach se nahaja v pogledu luksuznih jaht in je v območju upscale butiki in restavracijami. Lahko Wade v peneče modro vodo, sončenje, in imajo piknik. Od plaže, lahko opazite znameniti svetilnik, replika svetlobe postaje iz 19. stoletja, “The Lighthouse od konca sveta,” v Patagoniji.