La Rochelle: Frankrijk’s derde meest bezochte stad

Posted on

 La Rochelle: Frankrijk's derde meest bezochte stad
La Rochelle, een van Frankrijks mooiste en meest historische havensteden, ligt aan de Golf van Biskaje aan de westkust in de regio Poitou-Charentes. La Rochelle gelegen tussen de steden van Nantes in het noorden en Bordeaux in het zuiden, is een goede uitvalsbasis om te gebruiken voor reizen naar de Bordeaux wijn land of naar Cognac te bezoeken. Ondanks het feit dat relatief onbekend bij de Amerikanen, La Rochelle is de derde meest bezochte stad in Frankrijk.

U kunt reizen naar La Rochelle met de trein, bus of auto. De hogesnelheidstrein TGV van Parijs naar La Rochelle duurt ongeveer drie uur en arriveert bij het La Rochelle Ville centraal station. Zodra je er bent, kunt u een auto huren om deze historische stad en prachtige vallei te verkennen. U kunt ook delen van La Rochelle te voet te verkennen-de oude haven ligt op loopafstand van het treinstation en het Aquarium is ongeveer vijf minuten afstand.

Het Aeroport de La Rochelle , op 5 kilometer van de stad, serveert Airlinair (Air France), Ryanair, Flybe en Easyjet. U kunt een bus naar de stad vanaf het vliegveld (van maandag tot en met zaterdag: neem de lijnen 7 en op zondag neem lijn 47) -buses rijden elke 30 minuten.

Weer

La Rochelle’s weer wordt gedomineerd door een golfstroom die gematigden temperaturen en comfortabel door middel van het jaar houdt La Rochelle. Terwijl je meestal niet vinden winter vorst of sneeuw in de stad, als je het binnenland kunt u koudere weer tegenkomen.

Wat te doen in La Rochelle

Het middelpunt van La Rochelle is zijn zwaar versterkte oude haven, genaamd de Vieux Port . Achter de drie 14e-eeuwse stenen torens is de middeleeuwse kern van de stad vol met winkels en visrestaurants, een goede plek om een wandeling te maken.

Loop de historische stad: U kunt gaan in de twee torens, de tour Saint-Nicolas en de tour de la Chaine en dan dwalen door de steegjes en stoppen voor de lunch of diner in een van de leuke restaurants die de lokale specialiteiten-oesters serveren van Marennes-Oléron en mosselen van Bouchot. Als dessert, moet u beschikken over la Merveille , een traditionele donut.

Binnen de historische wijk van La Rochelle is het Hôtel de Ville (stadhuis), gebouwd tussen 1595 en 1606 in renaissancestijl, omringd door de oude verdedigingsmuur. Dit historische gebouw is open voor het publiek.

Een andere mooie wandeling in de omgeving is langs het kanaal van Marans, en uit op de kade Louis Durans.

Bezoek het Aquarium: Velen gaan naar La Rochelle alleen maar om hun indrukwekkende moderne zien Aquarium . De La Rochelle Aquarium is een van de grootste particuliere aquaria in Europa en trekt 800.000 bezoekers per jaar.

Neem de lift vermomd als een onderzeeër van de receptie tot aan het aquarium hallen. Het is gemakkelijk om een ​​dag door te brengen en wordt gebiologeerd als je loopt door de gebieden met mariene leven van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee en vervolgens in grote gebieden specifiek gewijd aan kwallen of haaien.

Zie Cousteau’s Calypso: De geschiedenis van La Rochelle is verbonden met de zee, natuurlijk, dus er is een drijvend maritiem museum te bezoeken. Er zijn drie schepen die u kunt aan boord te schermen van het museum tour. Vijf andere historische schepen zijn er aangemeerd, maar zijn niet open voor het publiek. De Calypso, die Jacques Cousteau en zijn bemanning op expedities over de hele wereld zijn gevestigd, werd in een ongeval in Singapore gezonken en vervolgens werd geschonken aan de La Rochelle Musée Maritime .

Een boottocht : Varen reizen zijn erg populair. U kunt een motor tour van het havengebied te nemen of uit te gaan varen met een ervaren schipper.

Hit the Beach: The sandy Minimes Beach is gelegen in het zicht van luxe jachten en ligt in een gebied van luxe boetieks en restaurants. U kunt waden in de schitterende blauwe water, zonnen, en hebben een picknick. Vanaf het strand kunt u de beroemde vuurtoren, een replica van het 19e-eeuwse licht station, “The Lighthouse Vanaf het einde van de wereld”, in Patagonië te spotten.