Skip to main content

La un pahar în Thailanda: băuturi alcoolice locale și Etiquette

 La un pahar în Thailanda: băuturi alcoolice locale și Etiquette
La un pahar în Thailanda este de obicei o ocazie inima usoara umplut cu rasete, alimente, și gesturi prietenoase.

Deloc surprinzător, perechile de bere Thai foarte bine cu mâncăruri picante și umiditate tropicale; rom local, este sărbătorită de oameni Thai și călătorii buget care apreciază prețul.

Sesiuni de băut din Thailanda sunt cu siguranță sanuk (distractiv), dar de multe ori merg cu întârziere, să fie pregătit și să știe cum să supraviețuiască!

Băut Calea Thai

Mai degrabă decât a comanda cocktail-uri individuale, grupuri de Thais preferă de multe ori să comande o sticlă de băuturi spirtoase pentru a partaja. O găleată de gheață și câteva mixere opționale sunt apoi ordonate și puse pe masă. mixere populare sunt apă carbogazoasă și Coca-Cola sau Sprite. Personalul va înlocui galeata de mai multe ori ca gheata se topeste pe tot parcursul serii. Ice este chiar adăugat în pahare de bere pentru a combate cald vreme, lipicios.

Sfat: Punerea gheață în paharul fiecăruia , atunci când primul începe este un gest foarte politicos.

Bând comunale, fiecare persoană poate controla potența și gustul de cocktail-uri lor de auto-mixt, evitându-se, prin urmare, orice potențiale scenarii pierdere de față.

Băutură Etiquette

Băut eticheta în Thailanda este mult mai puțin rigidă decât în ​​China sau Japonia, dar se vor aplica anumite reguli de statut și „da față“.

Vărsarea o băutură pentru altcineva este un gest frumos; top de pe ochelarii de oameni din jurul tău, dacă te umple propriul. Sanse sunt, dacă cineva la masa nu ajunge la ea, bar sau restaurant personalul va continua să top de pe băutura dvs. de fiecare dată când scade sub jumătatea drumului; nu se scurge paharul cu excepția cazului în care doriți o umple din nou!

Dacă vă aflați oaspetele de onoare, probabil că vei fi de așteptat să se așeze la mijlocul mesei, mai degrabă decât la cap. Invitatul de onoare este, de asemenea, de așteptat, de obicei, pentru a da un toast la un moment dat. Prăjește sunt adesea oferite pe parcursul unei sesiuni de băut, nu doar la început.

Când strașnic pahare cu cineva, să ia vârsta și statutul în considerare. Dacă cineva este senior sau de statutul dvs. superior, țineți paharul ușor mai scăzute și rime scăzute pe a lor.

Cum să spui Noroc

Cel mai simplu mod de pâine prăjită și de a spune „noroc“ in limba Thai este pur și simplu pentru a ridica paharul (dar nu prea mare) și oferă o zâmbitor gaow Chone (ochelari de atingere).

Există câteva modalități de a spune noroc în limba thailandeză. Această listă este transliterat aproximativ modul în care sunt pronunțate:

 • Chone gaow (ochelari de atingere): Când cineva vrea să propună un toast, uneori , pur și simplu , ei vor striga Chone! astfel încât toate la o masă va ridica un pahar.
 • Mote gaow (sticlă goale / fund în sus)
 • Chok dee (noroc)
 • Chai Yo (câștigător, succes, multe sensuri diferite , în funcție de context)

Alte lucruri de știut

 • În 2006, vârsta legală de alcool în Thailanda a fost crescut de la 18 la 20 în vârstă de ani. Baruri rar, dacă vreodată, verifica ID-uri pentru turisti.
 • Druggings se întâmplă în Thailanda, în special cu băuturi cupe. Fii atent cu privire la luarea de băuturi de la străini sau de a lăsa o băutură nesupravegheat pe masă. Personalul în baruri „fetiță“ au fost cunoscute de droguri și bărbați Rob de Vest.
 • Cu excepția cazului postat (șanțul în jurul orașului vechi din Chiang Mai este o singură excepție notabilă), puteți transporta în mod legal o băutură deschisă pe stradă, în cele mai multe locuri în întreaga Thailanda.
 • sticle de bere din sticlă au un mic depozit de restituire în Thailanda, fapt care ia determinat pe oameni să meargă în jurul valorii de colectare a acestora pentru reciclare. Când ați terminat, lăsați sticla de la bar sau puneți-l lângă un coș de gunoi în cazul în care cineva interesat poate găsi.

Bere

beri Pale, mediu corpolent sunt alegerea evidentă pentru echilibrarea arsurii din aceste feluri de mâncare tăieței faimos picante. Lagers sunt numele jocului în Thailanda, și există trei variante foarte populare locale:

 • Singha: cea mai veche bere Thailandei este pronunțată ca „Sing“ -numele este derivat din cuvântul sanscrit pentru leu. Cu un ABV standard , de 5%, Singha este de obicei priciest alegerea locală de bere.
 • Leu: Nu este o coincidență faptul că producătorul de Singha, Thailanda „leu“ bere, de asemenea , face o bere pe nume Leo. Leul este o bere lager mai ieftin de la aceeași fabrică de bere și are un ABV de 5%.
 • Chang: du-te-la bere pentru excursioniști din Thailanda, Chang este de obicei un pic mai ieftin și are un pic mai mult musca-atât în alcool și de gust decât concurența. Chang Classic, lagherele original , cu un ABV de 6,4%, a fost o dată zvonuri pentru a avea probleme de control al calității. Chang (pronunțat: „Chahng“) înseamnă elefant în thailandeză, fapt care ia determinat excursioniști să se teamă de temut „Changover“ , care se simte ca un elefant pe capul cuiva.

Popularitatea Chang Classic este urmat de Chang Export (ABV 5%), Chang Proiect (ABV 5%) și Chang Light (ABV 4,2%). O mulțime de alte beri sunt fie preparată, fie ușor disponibile în Thailanda, mai ales Heineken, Carlsberg, San Miguel, și Tiger. Berea este adesea îmbătați cu gheață.

Bucket Băuturi

găleți Thai a început ca o modalitate pentru excursioniști de a transporta în jurul valorii de o mulțime de alcool în timpul partidelor insulare, cum ar fi Partidul Luna Plina, dar ele sunt acum sarbatorita in toata Asia de Sud-Est.

Veți găsi acele colorate, găleți din plastic umplute cu nisip bautura si o mână de paie (probabil pentru partajarea) din Vang Vieng în Laos în Insulele Perhentian din Malaezia. băuturi găleată de plastic pot fi găsite destul de mult oriunde de-a lungul Banana clatita Trail în cazul în care excursioniști ca la petrecere.

Ideea din spatele băuturi găleată este un sunet: o masă de călători pot partaja una, toată lumea a lua un pai, și socializare vine cu ușurință-mai ales ca motorul de turatii inima locale Redbull începe să lucreze magia. Cu un volum mare de alcool mascat de mixere dulce și cofeină, mulți turiști au găsit calea cea mai grea pe care ar trebui să fie partajate, mai degrabă decât consumate găleți de unul singur.

Originalul băutură Thai Bucket a constat dintr-un întreg mic flacon (300 ml) de Sangsom sau alt rom local, Thai Redbull și cola. Acum, băuturi cupe sunt disponibile cu orice combinație de băuturi spirtoase și mixere.

În locuri, cum ar fi Khao San Road în Bangkok, prețurile pentru găleți păstra achiziție mai ieftin-uneori SUA 5 $ sau mai puțin! Inevitabil, aceste oferte care par prea bune pentru a fi adevărat, de fapt sunt; gălețile rândul său, de multe ori pentru a fi mai mult de zahăr și cofeină decât alcoolul.

Thai Redbull

Redbull originea în Thailanda; lucrurile locale vândute în sticle mici, de sticlă se zvoneste ca ar fi mai puternic și mai eficient decât Redbull vândut din cutii din Occident. Thai Redbull nu conține o formulă diferită, are mai mult continut de cofeina, si are un gust mai dulce. Spre deosebire de Redbull vândute în țările occidentale, Thai Redbull nu este carbonatat.

Fără carbonatarea, acele, sticle de sticlă compacte de Redbull sunt incredibil de ușor de jos într-o singură înghițitură, dar să fie conștient de cât de mult te consumi! Shark și M150 sunt băuturi energizante, care sunt uneori substituite pentru Redbull concurente.

Spirite Hard

Spiritul local, de alegere este Sangsom, un rom popular, cu un ABV de 40%. Deși Sangsom este adesea menționată ca un whisky, este preparată din trestia de zahar si maturat in butoaie de stejar, categorisire-l ca rom.

Hong Thong și Mekhong sunt alte două spirite maro populare, care sunt oferte mai ieftine din Thai bauturi, factorii de decizie de Sangsom.

Local vorbe de clacă

Destul de mult în fiecare loc în Asia are un whisky ieftin, local, realizat din fermentarea orezului și a lui Thailanda este infam.

Populare cu sătenii și oricine altcineva care apreciază o băutură ieftină, lao khao este facut din orez lipicios fermentat. Potența variază în funcție de oricine ar fi făcut. Comercial soiuri îmbuteliate sunt disponibile, dar multe sate concoct propriile lor berilor. Localnicii adesea bucura de vizionarea unui farang (străin) luptă să se ocupe de o lovitură de lao khao!

Alcoolul Vânzări în Thailanda

Cu una dintre cele mai mari probleme de baut si de conducere auto din lume, Thailanda este de a pune o presiune tot mai mare asupra vânzărilor de alcool și responsabilitate în întreaga țară. provincii individuale, cum ar fi Chiang Mai au intensificat restricțiile cu privire la partea de sus a cerințelor naționale. În 2006, vârsta legală de alcool a fost crescut la 20 de ani, una dintre cele mai stricte din regiune.

ori închidere bar sunt stabilite la miezul nopții, în multe locuri din Thailanda, cu toate că de multe ori depinde de aplicare capriciul bar și în cazul în care orice „amenzi“ sunt plătite la poliție locală în acea noapte.

Minimarts, cum ar fi 7-Eleven sunt permise doar pentru a vinde alcool în mod legal de la 11 am la 14 și apoi de la 17 până la miezul nopții. minimarts Corporate și magazine alimentare să adere aproape de aceste ore oficiale, cu toate acestea, magazine și vânzătorii cu capital independent, de obicei continua să vândă în liniște alcool.

vânzarea de alcool sunt interzise în timpul alegerilor provinciale și naționale, sărbători budiste, și anumite sărbători legale, cum ar fi naștere regelui. În aceste vremuri, doar curajos câteva baruri și restaurante va fi de vânzare de alcool. Multe vacanțe budiste au loc pe tot parcursul anului, de multe ori coincide cu luna plina, datele pentru Partidul Full Moon în Koh Phangan fapt care ia determinat să fie schimbat de o zi sau două.

De unde cumpăr? Vin

Nu veți găsi vinuri de vânzare în multe locuri din afara lichior de magazine în orașe mari și supermarket-uri mega-dimensiuni, care de multe ori contribuie la expati occidentale. lanțuri de supermarketuri mari, cum ar fi topuri, Rimping, și Big C au de multe ori cea mai mare selecție de vinuri importate.

Thailanda are trei regiuni viticole înfloritoare, care câștigă încet de acceptare internațională. Siam Winery este situat la aproximativ o oră la sud de Bangkok si este renumit pentru podgoriile plutitoare pe delta râului Chao Phraya. Sunt disponibile excursii la podgoriile din Parcul National Khao Yai, și o scenă de vin este în curs de dezvoltare, în colțul de nord-est a Thailandei în apropiere de granița cu Laos.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *