Lake District: ghid complet pentru Lacuri English

Posted on

Lake District: ghid complet pentru Lacuri English
Lake District, în nord-vestul Angliei, este un vast parc național, sculptat de ghețari în urmă cu aproximativ 15.000 de ani; la 885 de mile pătrate, este aproape la fel de mare ca Rhode Island.

Acesta a fost un centru de turism pentru aproximativ 300 de ani, fiind unul dintre cele mai vechi și mai vechi destinații de vacanță din lume. Dacă vă amintiți poezia lui Wordsworth despre Narcise de la școală clasa – „M-am plimbat singur ca un nor …“ știi cel care – atunci ai imaginat deja un peisaj Lakeland. Ai căzut în dragoste cu Beatrix Potter “Tales of Peter Rabbit” și exprimate ei de caractere de animale – Jemima Baltă-Duck, doamna Tiggy-Winkle, veveriță Nutkin, Benjamin Iepurasul? Apoi ați intrat în lumea lacurilor englezești.

Dar aceste peisaje blânde sunt doar o parte a recursului Lake District lui. De asemenea, este Anglia numai adevărată regiune montană, cu vârfuri dure, de mare, provocator de munte trece, ape adânci, întunecate schimbătoare, plimbări montane celebre și priveliști montane uluitoare.

Date cheie despre Lake District

Zona are patru munți mai mare de 3.000 de picioare, inclusiv cel mai mare din Anglia, Scafell Pike. Stiuca, la aproape 3209 de picioare este considerat unul dintre cele mai grele din vârfuri înalte din Marea Britanie de a ajunge de fapt. 50 de lacuri și bălțile (, lacuri mici , mari , înconjurate de circuri de munte) sale se numără cea mai mare și cea mai profundă din Anglia. Windermere , terenul de joacă victorian, este cel mai mare lac natural din Anglia este de 10,56 mile lungime, o milă lățime și aproximativ 220 de picioare adâncime. Wastwater , cel mai adânc lac Anglia este adesea descris ca fiind uimitoare.

Are o suprafață de 200 de picioare deasupra nivelului mării și un fund de 50 de picioare sub nivelul mării. caracteristica cea mai impresionantă lacului, cu toate acestea, sunt pantele de pietriș de-a lungul o parte cunoscut sub numele de grohotișuri. Se ridică de pe fundul lacului la o înălțime de multe ori acoperit de zăpadă deasupra suprafeței de aproape 2.000 de picioare.

O istorie a turismului în Lake District

În secolul al 17 – lea, cutezător doamnă diarest Celia Fiennes a mers lateral-șa prin fiecare județ în Anglia, au vizitat lacurile și au scris despre ele. În 1698 ea a descris zona din jurul orașului cheie Lake District din Kendall ca fiind „foarte bogat bun Land Închise-mici dealuri verzi rotunde înfloritoare wth de porumb și iarbă verde ca și proaspătă ..“ contemporan ei, Daniel Defoe, a fost mai puțin impresionat. El a vizitat la inceputul anilor 1700. și a numit – o zona de „cele mai sălbatice, cele mai sterpe și Cumplit de orice că am trecut peste în Anglia“.

Vremurile se schimbă și gusturile se schimbă. Până la sfârșitul secolului al 18-lea, revoluții și răsturnări din Europa a însemnat că bogați călători și coloniale britanice din America de Nord au fost mult mai puțin interesați în a face tradiționalul Grand Tour de capitale europene. În același timp, poeți ca Wordsworth, Coleridge Southey și au fost trezind curiozitatea oamenilor despre frumusețea lacurilor. Prima carte ghid a fost scris în 1778 și de timpul Wordsworth a scris propriul său ghid în 1820, victorieni și industriașii bogați din Manchester, au fost summering în aer curat, proaspat al lacurilor.

În 1847, căile ferate a ajuns la lacul Windermere și alte câteva destinații Lakeland. În cel mai scurt timp, la toate, Daytrippers de la Manchester, Liverpool și Newcastle au fost inundații în. Windermere a fost prima dintre lacurile dezvoltate pentru turism și chiar și astăzi rămâne cel mai popular și cel mai ușor de a vizita.

Gateway-uri la Lake District

Deși Lake District este parc național cele mai dens populate din Anglia, nu există orașe sau orașe mari pe ea, nici traseele rutiere majore trhough-l. Autostrada M6 fuste marginea de est a parcului național și trece prin, sau în apropierea, aceste orașe gateway-regionale și orașe:

  • Kendal : Lacul Parcul National District și Parcul Național Yorkshire Dales staulângă altul pe hartă ca o pereche de plămâni verzi. Kendal este între ele – la aproximativ unde sternului ar fi – chiarafara ambelor parcuri. Este mare și plinviață orașpiațăcu foarte bunecumpărături moderneîn cel puțin o duzinăcentre comerciale mici și, piețeaer liberdouă orisăptămână colorate (fiecare miercuri și sâmbătă pe piață)precum și o piațăinteriorzi (fiecare ziluni până sâmbătă),etaj în Westmoreland Shopping Center. Existăasemeneapiațăunui fermier lunar de care umple orașul cu tarabelepiață în ultima vineri a fiecărei luni. Dacă decideți să vă bazeze în Kendal, există o alegere bună de hoteluri și restaurante și un programrulare de festivaluri, evenimente și activtiesfamilie. În timp ce sunt acolo, ridica unele Kendal Mint Cake , celebruenergie înaltă a orașului dulce, cunoscut alpiniștilor și fanii mareaer liberlume peste.
  • Penrith Acest oraș, în Eden Valley, chiar lângă Parcul Național la nordest, este cunoscut pentru ruinele castelului sale masive, construite în secolul al 14lea de către familia Neville. Câteva secole mai târziu, Ann NevillecăsătoritRichard, Duce de Gloucestercaretransformat castelul Penrith în reședințalux din nord. Domnia sa ca regefostscurtă durată; elfost infamul rege Yorkist, RichardIIIlea. Nu departe puteți vizita două henges neolitice, Mayburgh Henge și Masa Rotundă a regelui Arthur , ambele în grija English Heritage.
  • Carlisle Un oraș micnord de Parcul National, Carlisle este resedinta judetului Cumbriaiar capătulvest al Zidul lui Hadrian, castelul său din secolul al 12 – lea , construit de fiul lui William Cuceritorul, William Rufus a păzit granița dintre Scoția și Anglia pentru mai multe de 900ani. Orasul areasemeneao spectaculoasa catedrala din secolul al 12 – lea , iar rămășițele unei cetăți militare construit de Henry VIII .

În Parcul Național Lake District, Keswick (pronunțat Kezzik ) în fruntea Derwentwater, și Windermere , sunt cele mai mari orașe cu facilități bune pentru cumpărături, informații turistice și de cazare.

Mersul pe jos a căzut în Fells Lakeland

Mersul pe jos Fell este, de departe, cel mai popular – și probabil cel mai intens și challenging- activitatea în Lake District. Se pare, de la numele său, cum ar fi o distracție destul de blând. nu – i așa. Nu te lăsa păcălit. Cuvântul a căzut vine de la vechiul cuvant scandinav Fjäll pentru munte – probabil adus de vikingi sau danezii. Și , în timp ce unele plimbări au scăzut sunt creșteri modeste în rampă de câteva sute de picioare, mulți sunt encripteaza lungi și dificile în sus domenii de grohotis sau de-a lungul crestele montane. Dar, pentru că Fells Lakeland sunt practic goale și prezideze văi vaste, în formă de U, recompensele de a încerca cele mai dificile plimbari doborâți sunt vederi spectaculoase.

Chiar dacă lacurile limba engleză au fost vizitate de turisti pentru mai mult de 300 de ani, popularitatea de mers pe jos a căzut este un fenomen relativ nou. Și totul până la Alfred Wainwright, un contabil Lancashire și funcționar public cu un gust pentru țară plimbări lungi.

Intre 1952 si 1966, Wainwright, considerat de mulți ca fiind tatăl mers a căzut, a propus să meargă toate 214 Lake District Peaks și scrie despre ele în șapte, cu atenție ghiduri scrise de mână și ilustrate de mers pe jos. Aceste cărți au devenit acum clasice britanice. În vara anului 2007, pentru a marca centenery nașterii lui Wainwright, sase milioane de oameni au urmărit BBC2 Seria Wainwright Walks. Plimbare pe urmele lui Wainwright deschide unele dintre cele mai bune rute și puncte de vedere în lacurile. Cel mai bun mod de a găsi vederi de sus este de a pune mâna pe un volum de ghiduri picturale Wainwright la Lakeland Fells sau o carte de transcrieri de podcast – uri sale, Opt Lakeland Walks .

Puteți găsi , probabil , pliante bazate pe Wainwright pășește Centrele de Informare Parcul National. Găsiți o listă a acestora aici.

Mai multe activități în aer liber din Lake District

Pescuit – râurile și lacurile din această zonă sunt stocate cu păstrăv brun, somon și păstrăv de mare. Ca și în cele mai multe părți ale Regatului Unit, drepturile de pescuit și licențele de pescuit sunt controlate de diverse asociații de pescuit și de pescuit locale. Există o listă a organizațiilor utile, inclusiv mai multe asociații de pescuit, pe pagina de pescuit a site – ului National Park . Sau întrebați la dvs. de cazare cu privire la organizarea de pescuit în zona lor. Mulți vor aranja ghiduri de pescuit pentru tine în timpul sezonului de somon.

Neobișnuit pentru Regatul Unit, în cazul în care aproape toate de pescuit și pescuit cu undița este strict controlat de către proprietarii de terenuri și diverse alte autorități, puteți pescui gratuit în Windermere, Ullswater și Coniston Water. Dar vei avea nevoie de o licență de pescuit tijă, emis de Agenția de Mediu pentru o zi, opt zile sau un an. Puteți cumpăra o licență de pescuit tijă on – line aici.

Înot – în aer liber, înot cu apă dulce, numit de înot sălbatice în Marea Britanie, este permisă în toate lacurile cu excepția Ennerdale Water, Haweswater și Thirlmere .. Păstrați în minte, totuși, că apa este foarte rece și, chiar și în vreme caldă de vară, unele înotători preferă să poarte apartamente umede. De asemenea, unele lacuri, cum ar fi Windermere și Derwentwater, pot avea o mulțime de concurente de trafic cu barca. Cel mai sigur înot este în lacurile mai liniștită: Bassenthwaite, Buttermere, Crummock apa, Grasmere, Loweswater, Rydal de apa si apa Wast.

Vapoare – Caiac, rafting, caiac, canotaj și plimbări cu barca cu motor sunt toate populare pe lacurile cu aventuri , de la excursii cu ghid și lecții pentru începători la angajari cu barca directe pentru vizitatori mai experimentați. Barca oferă spre închiriere, excursii ghidate și lecții pot fi aranjate la centrele de la Parcul Național  Brockhole și Coniston . Hawk 20 șalupelor cu vele sunt de asemenea disponibile pentru marinari cu experiență la Coniston.

Ciclism – cycleways Easy, culoarele liniștite și ciclism montan aventuros trasee sunt dantelat prin Parcul National Lake District. Ghiduri Trail sunt disponibile la Centrele National Park și de închiriere de biciclete pot fi aranjate prin centrul Coniston.

Croazieră pe un Lakeland Steamer

Nu trebuie să fie un ventilator de vacanță activitate să se bucure de a fi pe apă în lacuri. Victorienii cu siguranță, au fost mai mult în peisajul decât sporturile nautice, atunci când această zonă a dezvoltat ca o destinație de vacanță. Lor ales a fost de a se bucura de lacuri a fost cumpăra de croazieră pe un vapor mare sau un iaht condus de abur mai mici sau de lansare. Destul de câteva dintre aceste crucișătoare victoriene au fost renovate în ultimii ani și să ia pasageri pe lacuri pe tot parcursul anului. Iată unde pentru a găsi cele mai bune:

  • Windermere Lake Croaziere – Compania opereaza o flota de 16 nave , inclusiv Aburitoare victoriene restaurate, capabile să transporte mai mult de 500 de pasageri și mici cu motor de epocă lansează disponibile pentru închiriere privat. Acestea funcționează pe tot parcursul anului , cu traversări din mai multe puncte de plecare diferite pe Windermere.
  • Ullswater Steamers – Aceasta companie are cinci nave istorice . Acestea funcționează pe tot parcursul anului și este posibil să urce și să coboare la diferite stații, orare care permit.
  • Iahtul cu abur gondolă pe Coniston Apa este un iaht cu abur restaurat operat de National Trust. Este pe apă de la douăzeci și patru martie – 31 octombrie și călătorii trebuie să fie rezervat în avans. Verifică programul și prețurile.

Lakeland literară

William Wordsworth Lake District
Lacurile sunt legate de destul de câteva figuri literare în engleză cu atractii legate de acestea , care pot fi vizitate. William Wordsworth sa născut în Cockermouth, chiar în afara parcului național. Casa copilăriei lui Wordsworth și grădina sunt acum deținute de National Trust si sunt aranjate , astfel încât vizitatorii să poată vedea cum a trăit familia. Dove Cottage , în Grasmere, este locul unde a scris cea mai mare parte din munca sa și este deschis publicului prin intermediul Wordsworth Trust. Și dacă vă aflați în lacurile din primăvara devreme, martie și aprilie, uita – te pentru domeniile de narcise sălbatice dansând în vânt în jurul valorii de Ullswater.

Ei sunt cei care au inspirat poemul cel mai popular Wordsworth, „am rătăcit singur ca un nor“, de obicei , doar face referire ca Narcise. Potrivit Wordsworth Trust, acesta este cel mai popular poem în limba engleză.

Autor copii popular, Beatrix Potter, a căzut în dragoste cu Lake District și a fost un rol esențial în conservarea multe dintre metodele agricole tradiționale și rasele de ovine. Ea a trăit și a lucrat în jurul Windermere. Puteți vizita Hill Top, unde multe dintre povestirile ei au fost scrise și a vedea opera de arta ei originale la Potter Galeria Beatrix , într – o casă din secolul al 17 – lea menținut de National Trust.

Un alt autor pentru copii, Arthur Ransome, pe baza poveste de aventura copiilor săi, Swallows și Amazoane o n o insulă este Coniston Water. Dacă luați o barca pe lac , puteți încerca să ghicească care este insula a fost. Sau puteți vizita Muzeul Ruskin, în Coniston , pentru a vedea bărcuța navigatie Mavis – complet cu centerboard – care a inspirat povestea.

Când să Du-te la Lake District

Summers sunt aglomerate în Lake District. Există puține drumuri și cele care sunt înguste și vânt prin văi și munte trece astfel încât traficul poate fi o problemă reală în lunile iulie și august. Du-te, dacă poți, în primăvara sau toamna, atunci când culoarea peisajului este cel mai bun.

Iarna are, de asemenea, farmecul ei – există puțină zăpadă, cu excepția pe cel mai înalt sol și lacurile de obicei nu se congela. Aburitoare pe Lacul Windermere și Ullswater croazieră pe tot parcursul anului.

Rețineți însă că iarna a scăzut de mers pe jos este doar pentru pietoni bine echipate cu o mulțime de experiență. Unele dintre trecerile rutiere mai mari pot gheață în timpul iernii.