Lepo karneval Vodnik po Najboljši karneval v Franciji

Posted on

Lepo karneval Vodnik po Najboljši karneval v Franciji

Lepo karneval je eden izmed najstarejših karnevalov na svetu. Iz poganskih in skromnih začetkov pot nazaj v 13. stoletju, je postalo slavno, letni 12-dnevno zabavo. Deluje na različnih dnevih (brez parade ob ponedeljkih na primer.) V mestu Nica izbruhne s parade v plovci, uličnih dogodkov in stojnicah in doseže vrhunec z Mardi Gras na zadnji dan. Največji zimski dogodek na francoski rivieri, zdaj privablja vsako leto 1 milijon obiskovalcev.

paradah

Vse se začne z grand parada okoli 20 splavov, da bi svojo pot skozi prenatrpanih ulicah. Na čelu je karneval kralj v svoji Corso Carnavalesque (Karneval procesija).

Okoli 20 plava vzeti temo leto z okoli 50 velikanske lutke (imenovane Großes tetes, ali velike glave). Izdelava številke papirne kaše, je umetniško delo samo po sebi, s pomočjo stoletja stare tehnike, ki vključujejo plasti papirja prilepljen enega po enega v notranjosti poseben kalup. Ko so podatki ustvarili, oni so pobarvane s strokovnim obrtnikov. Končno kostume obleko znaki so narejeni, bolj razposajeni bolje. Nahaja se na splavov, pošasti, ki tehtajo več kot 2 tone in 7 metrov dolg, 2 metra širok in 8 do 12 metrov visoko, se številke gibljejo in tkanje kot plava naprej.

Ponoči, je neverjeten pogled.

Bitka Flowers

Svetovno znani Bataille de Fleurs poteka na različnih datumov po vsej karnevala. Bitke se je začela leta 1856, ki so posebej namenjena za zabavo tuje obiskovalce, ki so se začenja jate na jugu Francije. Danes, dve osebi na vsaki plovcem vrgel okoli 20 kilogramov mimoze in sveže rezanega cvetja v množici, kot so svoje poti vzdolž promenade des Anglais poleg azurno modro morje v Sredozemlju. Nad festivala, okoli se uporabljajo 100.000 sveže rezano cvetje, 80% jih proizvaja lokalno.

Končno se plava prispejo v kraju Massena.

Za najboljši Glede na to, parfum napolnjena, barvita Ekstravaganca, kupiti vstopnico za sedež v stojala ali za določenega stalnega območja ob cesti.

Ulice so polne podnevi in ​​ponoči z stojnicah prodajajo darila, provansalskih predmetov, sivke, svetlo obarvane tkanine in hrano. To je opojna festival in eden, ki je zasnovan tako, da čutite, da zima je za vas in pomlad sezona se začenja tu na francoski rivieri. Na zadnji večer, King Carnival je zgorela. Potem je tu še čudovit ogromen ognjemet zaslon glasbe preko Baie des Anges, z zelo visokimi ognjemet odraža v Sredozemlju.

Lepo je samo ena od mnogih karnevala v Franciji, vendar je eden izmed najboljših in najbolj znana.

Izvori Carnival

Prve referenčne sega v leto 1294, ko je Charles d’Anjou, grof Provanse, opozoriti “nekaj veselo dni karnevala” na obisku ga je pravkar ustvarili do Nice. To je verjel, da je beseda “Carnival” prihaja iz carne Leváre (stran z mesom). To je bila zadnja priložnost za bogate jedi in presegajo pred Lent in njegovih štirideset dni posta. Karneval je bil divji in zapuščen, ponuja priložnost, da bi prikrili svojo identiteto za fantastičnih mask in uživajo užitke, ki jih je katoliška cerkev prepoveduje, v preostalem delu leta.

Stoletja je bil namesto zasebno javni dogodek, s kroglicami v grand okolici, ki so jih bogate Aristos in njihovi prijatelji namesto ulične zabave udeležilo. Leta 1830 je bil organiziran prvi sprevod; Leta 1876 je prvi cvet paradah potekala. Mavec konfeti pojavil leta 1892 (to je trajalo do zadnjih bojih v 1955, ki je moral biti neprijetno), in leta 1921 so bili nameščeni prve električne luči prižgejo dejavnosti nočna. Minilo je vsakoletni dogodek, od leta 1924.

Kralj karnevala je vedno igrala bistveno vlogo pri festivalu, vendar pa je le dobil drugo uradno ime od leta 1990. Od takrat se je že različno bil kralj v kinu, v umetnosti, v 20. stoletju in bolj nenavadno, kralja z motnjami podnebje (2005), in kralj netopirjev, mačke, podgane in druge Legendary Creatures (2008).

praktične informacije

Pridobivanje karte Nica pustne prireditve
Številni dogodki, Nica Carnaval so brezplačne, vendar pa so stroški za parade in je vredno, da bi dobili najboljši pogled. Vstopnice v razponu od 10 evrov stal 25 evrov na sedečih stojala.

Vstopnice od Billetterie Pisarniška du Tourisme et des Congrès
5 sprehajališče des Anglais
tel .: 00 33 (0) 8 92 70 74 07
Turistično društvo spletni strani
odprt vsak dan 9 am.-5:30pm.

rezervirajte na spletu