Londen Leadenhall Market: The Complete Guide

Posted on

Londen Leadenhall Market: The Complete Guide
De meeste bezoekers van Leadenhall Market, in het centrum van The City of London, (de formele naam voor de financiële wijk van Londen en het oudste deel van de stad), zijn onder de indruk van zijn reusachtige, gegoten ijzeren frame glas dakramen – de sierlijke Victoriaanse decoratie van zijn twee verdiepingen winkelgalerijen. Maar wat is echt indrukwekkend is de geschiedenis van deze markthallen, met wortels terug tot de Romeinse Groot-Brittannië en misschien gaan zelfs eerder.

Gebouwen Leadenhall Market

Leadenhall vandaag is een grote uitgestrektheid van glas overdekte markt straten met auto binnenkomst aan drie kanten. De hoofdingang bevindt zich op Gracechurch Straat; Er is voertuig toegang tot de kasseien van Whittington Straat en Lime Street, en voetgangers ingang door verschillende oude passages.

De huidige Grade II-lijst opgenomen gebouwen zijn laat-Victoriaanse, daterend uit 1881. Ze zijn ontworpen door Sir Horace Jones, die ook ontworpen  Smithfield Market  , centrale vlees Londense markt, en de  originele Billingsgate Market  op Lower Thames Street. Vandaag huis waar ze een verscheidenheid van onafhankelijke retailers, service providers, cafés en bars, waar de stad werknemers. Voor bezoekers, hun primaire belang is niet alleen de winkels en restaurants, maar de markt is 2000 jaar geschiedenis en zijn kleurrijke kastanjebruin, room en groen – super Instagrammable – arcades.

Oude Geschiedenis van de Market

Leadenhall ligt vlak bij de Bank of England, iets ten oosten van het centrum van de stad. In de Romeinse tijd was dit het geografische centrum van Londinium, de Romeinse hoofdstad van Groot-Brittannië. In het jaar 70, de Romeinen bouwden een forum en een basiliek (niet een religieuze gebouw in de Romeinse tijd, maar een ontmoetingsplaats, een rechtbank en een marktplaats) op deze plek. Het was de grootste Romeinse forum en de markt ten noorden van de Alpen en was in gebruik in de 2e en 3e eeuw. In het jaar 300, maar ze vernietigd te Londenaren straffen voor de kant van een schurkenstaat keizer in een opstand.

En dat was het tot in de late 19e eeuw, toen, tijdens opgravingen voor het huidige gebouw werd een Romeinse muur en boog steun in het kader wat nu kapsalon de markt ontdekt. Het is er nog steeds, onder de unisex salon, Nicholson en Griffin, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat u zult worden uitgenodigd om af te dalen in de diepten van hun kelder om het te zien.

In 1987, wanneer de huidige markt gebouwen werden hersteld, meer van het Romeinse forum werd ontdekt onder de 21 Lime Street, enkele honderden meters van de eerste find.You nodig voor een bezoek aan het  Museum of London  om te zien wat Romeinse archeologie ze gevonden, omdat het grootste deel van het is nu onder de bouw van de nieuwste wolkenkrabbers van Londen.

Leadenhall in de Middeleeuwen

De Romeinen verliet Londen in puin, maar in de vroege middeleeuwen, zijn er vermeldingen van de Leadenhall gebied dat een belangrijke markt centrum, een ontmoetingsplaats voor poeliers en cheesemongers.

Dan, in het begin van de 15e eeuw, één van de vroege Londen’s meest belangrijke en kleurrijke personages ten tonele. Tussen 1408 en 1411,  Dick Whittington , toen gepensioneerde burgemeester van Londen en inspiratie voor de Engels volksverhaal  Dick Whittington en zijn Kat, , verwierf de woning en begon draaien in de beste plek om te kopen kwaliteit vlees, vis, gevogelte en groenten in Londen. Het werd een plek voor dealers te wegen en te verkopen wol, de enige plek in Londen voor de handel in leer en uiteindelijk in de 17e eeuw, het bestek centrum van de stad.

Hoe vindt Leadenhall Market

hoofdingang van de markt is op Gracechurch Street. Het is het makkelijkst te bereiken met de Londense metro en is een 5-7 minuten lopen van zowel Bank Station (aan de Central, Northern, of Waterloo & City Line) of Monument Station (aan de District en Circle Lines).

Wat te doen in de buurt

De City of London is het oudste deel van Londen en als je geïnteresseerd bent in historische monumenten zijn, er is genoeg te doen hier binnen een 5 tot 15 minuten lopen.

  • Bezoek de Bank of England Museum  On Bartholomew Lane, EC2R 8 AH. Deze weinig bekende museum is vol met boeiende informatie over geld door de geschiedenis heen en in het bijzonder de geschiedenis van het geld sinds de oprichting van de bank in 1694. Er zijn vijf verschillende galeries, aantal interactieve displays. Het museum is gratis en geopend van maandag tot en met vrijdag, 10:00-17:00
  • De Tower of London ligt op ongeveer 15 minuten lopen. Willem de Veroveraar White Tower is eigenlijk London’s Castle. De toren is het toneel van menig onthoofding geweest. Het is ook de plek om de kroonjuwelen, items uit de Koninklijke artillerie en, natuurlijk, de Beefeaters, bewakers van de Tower te zien.
  • Tower Bridge – Ga naar binnen iconische brug van Londen naar de prachtige 19e eeuw machines die de ophaalbrug open te zien. Vervolgens neemt u de lift naar de bovenste galeries te wandelen langs het nieuwe glas gevloerd hoge loopbruggen.  Het is 15 tot 20 minuten lopen.
  • All Hallow door de Tower – Ingebouwde 675 – dus 300 jaar ouder dan de Tower of London – dit vaak over het hoofd gezien kerkje heeft een museum in de Undercroft en fascinerende links naar vroege Amerikaanse geschiedenis. Admiral Penn, de vader van William Penn, de stichter van Pennsylvania, geholpen om de kerk op te slaan wanneer de Grote Brand van Londen in Pudding Lane begon, op slechts enkele honderden meters verderop. Hij en dagboekschrijver Samuel Pepys zag het vuur woede vanaf de klokkentoren van deze kerk. Later werd William Penn hier gedoopt. In 1797, John Quincy Adams, 6de president van de Verenigde Staten, huwde Louisa Johnson, de dochter van de Amerikaanse Counsel naar Londen, hier. Ze was de eerste Amerikaanse first lady om geboren te worden buiten de Verenigde Staten of de oorspronkelijke 13 kolonies.
  • Old Spitalfields Market – Als u eenmaal een markt gebouw heeft bezocht, kunt u proberen een traditionele markt. Winkel voor voedsel, kleding, antiek, vintage vinyl en meer op Old Spitalfields, op slechts 15 minuten lopen.