Londen naar Marseille via een directe treinverbinding

Posted on

Londen naar Marseille via een directe treinverbinding
Reizen met de trein naar Frankrijk is leuk, snel en betaalbaar. Maar tot nu toe heb je moest treinen en / of stations veranderen in het zuiden van Frankrijk te komen. Nu een rechtstreekse trein rijdt van Londen St. Pancras International, stopt alleen bij Lyon en Avignon voor het beëindigen bij Marseille. Je hoeft ook niet overstappen van zender te wisselen, en het duurt slechts 6 uur 27 minuten. Dus een korte vakantie naar het zuiden van Frankrijk is nu een realiteit. En met de nieuwe reputatie van Marseille als toeristische bestemming, maakt het een spannende, en betaalbaar, mini-vakantie.

Rooster

De service die begon op 1 mei st , is momenteel ingesteld op de volgende tijden:

Mei-juni, september-oktober Ma, Vr, Za

Juli, augustus ma, do, vr, za, zo

november zaterdag

Departures op 07:19, aankomst in Marseille op 14:46 (Franse tijd, die is 1 uur voorsprong op Britse tijd). De reistijd is 6 uur 27 minuten.

Heen- en terugreis op dezelfde dag met de trein wordt voorbereid en klaar om te gaan door 15:22 lokale tijd. Het duurt langer op de terugreis (aankomst in Londen op 10:12 lokale tijd), een reis van 7 uur 12 minuten. Aangezien er geen douane- of Britse grenscontroles in Marseille, moet je uit de trein bij Lille met uw bagage, door de veiligheidscontrole, dan terug op dezelfde trein om uw reis naar Londen af te maken.

Eurostar Dienstregeling

Maar als het blijkt erg populair, zal de Eurostar gezet op meer frequente diensten.

Vanaf London St. Pancras International naar Marseille.

Reizen in stijl

Er zijn 3 klassen op Eurostar: U kunt kiezen uit Standard, Standard Premier en Business Premier. Als u Business Premier neemt kunt u de uitstekende eigen lounge in de Londense St. Pancras gebruiken. Standard Premier is bijna net zo goed aan boord, met een maaltijd geserveerd aan uw zitplaats (niet zo uitgebreid als in Business Premiere), maar je kunt de lounge niet bij St. Pancras waar er kranten en tijdschriften, thee, koffie en Champagne en zeer goede gebak en snacks dat je klaarstoomde voor de reis.

Check-in tijd 30 minuten voor vertrek, maar met de toenemende populariteit van de trein, het station en check-in wordt erg druk, dus laat 45 minuten.

De reis van Londen naar Marseille

Het is een goede reis, met de eerste stop bij Ashford International te halen passagiers uit Zuid-Oost Engeland. De trein duurt ongeveer 20 minuten door de Kanaaltunnel, dan ben je in totaal ander landschap. Je glimp Calais in de afstand voor het verzenden door het vlakke land van Noord-Frankrijk.

Je rok Parijs, die langs de luchthaven Roissy-Charles de Gaulle en naar het zuiden oosten door de Bourgogne. Warm-gekleurde stenen huizen met pannendaken; grote boerderijen en wijngaarden flitsen.

Je ziet de verre bergen van het Centraal Massief en de Puy-de-Dome weg in de verte, een van de minst bekende streken van Frankrijk.

Lyon is de eerste halte, aankomst in Lyon Part-Dieu station op 1:00 Franse tijd, het nemen van 4 uur 41 minuten.

Nu ben je in de Rhônevallei, de enorme witte kalkstenen kliffen steigeren op één kant. De volgende stop is Avignon TGV-station, op het platteland buiten Avignon, op 2:08, de hele reis die 5 uur 49 minuten. Je ziet de torens van het beroemde paleis van de pausen maar weinig anders.

Je krijgt verleidelijke glimp – op Mont Saint-Victoire in de buurt van Aix-en-Provence, schilderde zo vaak door Paul Cézanne, inwoner van deze prachtige Zuid-Franse stad.

Dan kom je in Marseille Marseille Saint Charles in de vroege namiddag op 14:46

De voordelen van het reizen met de trein in plaats van door de lucht

Er is geen twijfel dat het nemen van de trein is de meest ontspannen manier om te reizen naar het zuiden van Frankrijk. Ik kwam terug met het vliegtuig, en van deur tot deur het was eigenlijk 20 minuten sneller met de trein. Afgezien van de nieuwe snelle manier van reizen, in de trein kun je net zo veel bagage meenemen als je kunt beheren; kunt u vloeistoffen en cosmetica met geen beperking te nemen; je kunt werken als je wilt en bewegen rond de trein gemakkelijk. Er zijn twee verfrissing rijtuigen op de trein, maar de keuze is vrij beperkt, zo veel mensen nemen hun eigen picknicks, gewoon bijvullen met een drankje op de trein.

Het is ook zeer betaalbaar. Prijzen beginnen vanaf £ 99 terugkeer en als het centrum van de stad naar het centrum van de stad je hoeft niet naar een ondergrondse of trein naar de terminal.

Reizen met Great Rail Journeys

Ik reisde met Great Rail Journeys, een bedrijf dat is flexibel, behulpzaam en efficiënt. Deze Britse bedrijf organiseert zeer goed, begeleid groep spoor feestdagen. Bekijk enkele van hun ideeën op hun website. Typische begeleide groepsvakanties inclusief 6 dagen in de Dordogne en de Lot vanaf £ 645 per persoon; en Languedoc en Carcassone (7 dagen vanaf £ 795 per persoon).

Zij zullen ook op maat maken een vakantie, een combinatie van boottochten, stedentrips en alles wat je wilt zien. Check out 4 dagen aan de Cote d’Azur in Nice en Monaco tegen een prijs van £ 320 per persoon die het reizen per trein, 3 nachten in een 3-sterren Mooi hotel en een rail excursie naar Monaco omvat. Andere bestemmingen zijn Parijs en Reims (vanaf £ £ 470 per persoon); Parijs en Avignon (5 dagen vanaf £ 515 per persoon).

Neem contact op met Great Rail Journeys telefonisch op 0800 140 4444 (vanuit het VK) of kijk op hun website.