Londen naar Oxford met de trein, bus en auto

Posted on

Londen naar Oxford met de trein, bus en auto

Het krijgen van Londen naar Oxford, op slechts 60 mijl afstand, is gemakkelijk en er is een verscheidenheid aan routes die u kunt nemen. Deze fascinerende stad is de thuisbasis van de oudste ter wereld Engels taal universiteit. Veel van de hogescholen zijn open voor het publiek of bieden reizen van hun historische gebouwen. Oxford heeft een van ‘s werelds oudste openbare musea – het Ashmolean , veel sfeervolle pubs, zoals de Turf Tavern, een hotel in een omgebouwd Victoriaans Gevangenis en meer Harry Potter-aansluitingen dan kunt u een toverstok naar zwaaien. Gebruik deze middelen om uit te vinden hoe er te komen van de hoofdstad.

Het maakt een geweldig dagje uit of een korte vakantie.

Hoe je naar Oxford

Met de trein

Treinen vertrekken naar Oxford Station om de 5 tot 10 minuten van Paddington Station . De reis duurt ongeveer een uur. In 2019 standaard ronde trip, off-peak tickets waren ongeveer £ 25, maar veel goedkoper round trip tarieven zijn beschikbaar wanneer gekocht als twee, one-way tickets, ruim van tevoren.

UK Travel Tip De goedkoopste trein tarieven zijn die aangeduid als “Advance”. Hoe lang van tevoren hangt af van de reis als de meeste rail bedrijven bieden vooraf tarieven op wie het eerst komt het eerst maalt. Advance tickets worden meestal verkocht als one-way of “single” tickets. Of je vooraf kaartjes kopen, vergelijk altijd de “single” ticket prijs aan de round trip of “return” prijs omdat het vaak goedkoper om twee losse kaartjes in plaats van één retourvlucht ticket te kopen. En, als je een beetje flexibel over de tijd die je kunt reizen, vergeet dan niet om het te controleren goedkoopste tarief Finder -functie op de National Rail Enquiries website.

Met de bus

The Oxford Tube is een zeer populaire manier om Oxford te komen met de bus. Het bedrijf loopt bussen 24 uur per dag. Ze laten London Victoria Coach Station om de tien tot 15 minuten, de hele dag en hebben regelmatig geplande vertrektijden gedurende de nacht. De reis duurt ongeveer een uur en 40 minuten. The Oxford Tube heeft pick-up punten uit meerdere stops in Londen en in Oxford. Het tarief kost £ 15 enkele reis of £ 18 voor dezelfde dag heen en terug. Er zijn meerdere reis deals, evenals studenten, senioren en kinderen tarieven beschikbaar.

National Express lopen busreizen naar Oxford Bus Station van London Victoria Coach Station  vrijwel de klok rond. De bussen vertrekken om de 15 minuten tijdens de piekuren. De reis duurt ongeveer een uur en 40 minuten. Retour tickets voor specifieke, geboekte reizen kost £ 19,00. Open retour tickets die kunnen worden gebruikt om de drie maanden na aankoop kosten £ 21.50. Tickets kunnen online worden geboekt.

UK Travel Tip Het is altijd de moeite waard Megabus te zien of er is een reis beschikbaar die je reisschema voldoet. De super korting service biedt bus reizen op deze route voor slechts £ 5 per enkele reis. Maar je mag niet zo veel keuze over het plannen als met een regelmatig geplande service.

Met de auto

Oxford is 62 mijl ten noordwesten van Londen via de M4, M25, M40 en A-wegen. Het duurt ongeveer een uur en een half om te rijden en als een woon-route gebruik van snelwegen, het is niet een zeer interessante rijden. Als je er niet met de auto gaan, wordt u in het midden van de Cotswolds, een grote touring gebied, en binnen een korte rit van Blenheim Palace. Houd er rekening mee dat de benzine, genaamd benzine in het Verenigd Koninkrijk, wordt verkocht door de liter (iets meer dan een kwart) en de prijs is meestal meer dan $ 1,50 per liter.