Londen’s Houses of Parliament een bezoek aan

Posted on

Londen's Houses of Parliament

Het Parlement van het Verenigd Koninkrijk is een van de oudste vertegenwoordigende lichaam in de wereld. Het Parlement bestaat uit het House of Commons en het House of Lords. De site van de Houses of Parliament is het paleis van Westminster, een koninklijk paleis en de voormalige residentie van koningen op de rivier de Theems. Edward de Belijder had het oorspronkelijke paleis gebouwd in de 11e eeuw. De lay-out van het paleis is ingewikkeld, met zijn bestaande gebouwen met bijna 1200 kamers, 100 trappen, en goed meer dan twee mijl van de gangen. Onder de originele, historische gebouwen is Westminster Hall, nu gebruikt voor grote openbare ceremoniële gebeurtenissen. De iconische Big Ben , symbool van Londen, stijgt tot boven de gebouwen van het Parlement.

Hoe kom je in

De Houses of Parliament zijn direct tegenover de metro van Londen’s Westminster uitgang van het station. Je kan niet missen Big Ben zoals u het station te verlaten. Gebruik Journey Planner om uw route te plannen met het openbaar vervoer.

Stop voor lunch of diner

Er is een café in de Houses of Parliament, waar u kunt stoppen als je eenmaal binnen het gebouw na de tour, maar als je wilt lunchen voor uw bezoek je verschillende handige opties. De centrale hal  is een twee minuten lopen van de Houses of Parliament en heeft een rustig café op de benedenverdieping. Het café is dagelijks geopend en serveert een volledig Engels ontbijt, sandwiches, salades, warme lunches en desserts, cakes.

Een andere grote weinig bekende locatie voor een kopje koffie is het  Supreme Court, dat is aan de andere kant van het Parliament Square en heeft een gratis permanente tentoonstelling en een kelder cafe wetenswaardigheden over.

Houses of Parliament Tours

Tours van de Houses of Parliament duren een uur en 15 minuten, en rondleidingen starten om de 15 minuten. U zult in een groep van ongeveer 20 mensen met een Blue Badge gekwalificeerde gids. De rondleidingen zijn meestal de drukste in de namiddag dus proberen om er in de ochtend voor een kans op een kleinere groep als je zou willen meer mogelijkheden om vragen te stellen. Rondleidingen zijn beschikbaar elke zaterdag het hele jaar en tijdens het zomerreces van het Parlement in augustus en september, wanneer het Parlement niet in zitting is, of als de Britten zeggen, niet zitten. Tijdens de uitsparing, kunt u een rondleiding van maandag nemen tot en met zaterdag. Er zijn geen rondleidingen op zondag of op feestdagen. Controleer de data voor het zomerreces op de officiële website als u het maken van plannen voor een tour.

Tochten zijn inclusief de kamers van zowel het Lagerhuis en het Hogerhuis , plus hoogtepunten zoals de Queen’s Robing Room, de Royal Gallery, centrale hal, en St. Stephen’s Hall. Een beetje slecht nieuws: U zult niet in staat zijn om foto’s te nemen, behalve in Westminster Hall.

Het zien van het Parlement in actie

Als je gewoon wilt komen opdagen en ga naar de publieke tribune om een debat te kijken en misschien geschiedenis wordt gemaakt, kun je gewoon lid worden van de openbare wachtrij buiten Entree St. Stephen’s, maar er is meestal een één of twee uur wachten in de ‘s middags. Om uw wachttijd laag te houden, is het het beste om te komen tot 13:00 of later. Het Lagerhuis Information Office kunt u laten weten op voorhand wat moet worden besproken op bepaalde dagen in het Lagerhuis. De publieke tribune is geopend wanneer de Tweede Kamer zit ( kijk op de website  voor de officiële keer).

U kunt ook plaatsnemen op de publieke tribune en kijken naar de House of Lords, dat heeft meestal een kortere wachttijd.