Londense Victoria and Albert Museum – ‘s Werelds grootste Museum van Decoratieve Kunst en Vormgeving

Posted on

Londense Victoria and Albert Museum - 's Werelds grootste Museum van Decoratieve Kunst en Vormgeving
Altijd gratis te bezoeken, De V & A is een fantastische museum dat de wereld van de decoratieve kunst en design viert. Het werd opgericht in 1852 en heeft meer dan 5.000 jaar is de waarde van voorwerpen uit vele van de rijkste culturen van de wereld, met inbegrip van de meest uitgebreide collectie van de Britse kunst en design van 1500 tot 1900. Het is de thuisbasis van een permanente collectie van meer dan 4,5 miljoen objecten, inclusief meubilair , keramiek, fotografie, beeldhouwkunst, zilver, staalfabriek, sieraden en nog veel meer.

De V & A is gelegen in het district Brompton van de wijk Kensington en Chelsea, in een gebied dat bekend staat als “Albertopolis” is geworden vanwege de associatie met Prins Albert, de Albert Memorial en de grote culturele instellingen waarbij hij werd geassocieerd. Deze omvatten het Natural History Museum, het Science Museum, de Royal Albert Hall en Imperial College London. Het museum is een niet-departementale openbare instelling gesponsord door het ministerie van Cultuur, Media en Sport. Net als bij andere nationale Britse musea, entree is gratis.

Het werd officieel geopend door koningin Victoria in 1857 en het was de Londense eerste museum om ‘s avonds laat openingen (de galerijen werden verlicht door gas licht) aan te bieden.

Onderzoek en behoud

Research is een zeer belangrijk deel van het werk van het museum, en omvat: identificatie en interpretatie van individuele objecten; andere studies dragen bij aan systematisch onderzoek, dit ontwikkelt het publiek begrip van de kunst en kunstvoorwerpen van veel van de grote culturen van de wereld; bezoeker onderzoek en evaluatie van de behoeften van de bezoekers en hun ervaringen van het museum te ontdekken. Sinds 1990 is het museum onderzoeksrapporten heeft gepubliceerd Deze richten zich op alle gebieden van de collecties.

Behoud is verantwoordelijk voor de bewaring op lange termijn van de collecties, en omvat alle collecties van de V & A en de V & A Museum of Childhood. De conservatoren gespecialiseerd in bepaalde gebieden van het behoud. Gebieden waarop het werk conservator behoren “preventieve” behoud dit omvat: het uitvoeren van onderzoeken, beoordelen en adviseren over de behandeling van items, de juiste verpakking, montage en procedures voor de behandeling tijdens de beweging en tonen om het risico op beschadiging van voorwerpen te verminderen. Activiteiten de gereguleerde museumomgeving (bijvoorbeeld, temperatuur en licht) en het voorkomen van schadelijke organismen (vooral insecten) tegen schadelijke artefacten. De andere belangrijke categorie is “interventive” instandhouding, dit is inclusief: schoonmaak en re-integratie om breekbare voorwerpen te versterken, onthullen oorspronkelijke oppervlak decoratie, en het herstel van vorm. Interventive behandeling maakt een object stabieler, maar ook aantrekkelijker en begrijpelijk is voor de kijker. Het wordt meestal uitgevoerd op items die te gaan aan het publiek getoond.

Waar te eten

De V & A Café is verdeeld over drie prachtig ingerichte stijlkamers, waaronder ‘s werelds eerste museum restaurant. De kamers zijn ingericht door de beste Britse ontwerpers, James Gamble, William Morris en Edward Poynter. U kunt ook dineren in de tuin als het warm genoeg is. Er zijn binnenplaats tafels of u kunt een picknick uit op het gazon. Cafe hoogtepunten zijn een Victoriaanse afternoon tea en een scala aan smaakvolle salades en deli-stijl gerechten.

Wat te kopen

Het museum winkel voorraden een grote selectie van op maat ontworpen prints, dikke kunstboeken, sieraden en allerlei betaalbare snuisterijen in verband met lopende tentoonstellingen. Je kan ook

Gezinsvriendelijke Highlights

Het museum biedt regelmatig rondleidingen en hands-on tentoonstellingen en evenementen voor gezinnen. U kunt ook pick-up een gratis rugzak voor kinderen in het hele museum tussen de 5 en 12 jaar. De koffers zijn gepakt met verhalen, spelletjes en activiteiten.

Adres: Cromwell Road, Londen SW7 2RL

Dichtstbijzijnde metrostation: South Kensington

Gebruik de online reisplanner om uw route te plannen met het openbaar vervoer.

Telefoonnummer: 020 7942 2000

Officiële Website:  www.vam.ac.uk

Openingstijden:

Dagelijks van 10:00 tot 05:45

Het museum is geopend elke vrijdag tot 10 uur