London Travel Guide: Kako uporabljati brezkontaktno Plačilo na Tube

Posted on

London Travel Guide: Kako uporabljati brezkontaktno Plačilo na Tube
Brezkontaktni plačila so prvič začela na avtobuse v Londonu decembra 2012. TfL (Transport for London) navaja, da je vsak dan okoli 69.000 plačila uporabo brezkontaktni na londonskih avtobusih.

Placate lahko za vaše potovanje na podzemno železnico, tramvajem, DLR, London nadzemnih in nacionalnih železniških storitev, ki sprejema Oyster s plačilno brezkontaktno kartico. London avtobusi prenehali sprejemati gotovine v juliju 2014, in jih lahko uporabite samo Oyster ali brezkontaktne plačilne kartice za avtobusne vožnje.

brezkontaktni Explained

Brezkontaktne plačilne kartice so bančne kartice, ki imajo poseben znak na njih z vgrajeno tehnologijo, ki omogoča preprost dotik kartice za plačevanje nakupov v okviru 20 £. Vi ne potrebujete kodo PIN, podpis, ali vstaviti kartico v vsakem bralcu.

Brezkontaktni je na voljo na breme, kredit, brezplačno in predplačniškimi karticami.

TfL navedeno je bilo 44,7 milijona brezkontaktnih kartic v obtoku v Veliki Britaniji, z ocenjenim peti izdan v območju Greater London. V prvem četrtletju leta 2014, več kot polovica celotnega britanskega 44,6 milijona brezkontaktnih poslov so bili na območju Greater London.

Brezkontaktne bančne kartice se tudi banke zunaj Veliki Britaniji izdala, vendar vam svetujemo, da se v tujini transakcijskih stroškov ali dajatev velja za potovanje plačal s kartico, izdano zunaj Združenega kraljestva. Ne sprejemamo vse karte, ki niso UK, tako da preverite pred potovanjem.

Ne mečite ven Oyster kartico. Brezkontaktni plačila so na voljo ob Oyster za pay-as-you-go kupcev.

Oyster bo še naprej na voljo za tiste, ki uporabljajo koncesijske ali sezonske vozovnice ali za tiste, ki bi radi še naprej plačevati za potovanja na ta način.

prednosti

Ključna prednost brezkontaktnega plačevanja je, da vam ne bo več treba imeti Oyster kartico in ne bi bilo treba preveriti stanje na Oyster kartice pred potovanjem. To naj bi pomenilo, da lahko vkrca brez odlašanja. Namesto, da ohranja ravnotežje na vaši Oyster kartico, s plačilom brezkontaktne vozovnice bodo samodejno odšteje od vaš račun bančni račun / plačilne kartice.

Če imate skupni račun, lahko tako uporabljajo plačilne kartice brezkontaktni, vendar morate imeti plačilno brezkontaktno kartico vsak, ne eno kartico za en račun, in poskuša plačati za dve osebi, ki potujeta skupaj z eno kartico ne bo delovala.

Znane težave

Največji problem, da se zavedajo, je “kartice spopad.” Londončani so že vedeli, ta stavek s srcem, kot smo slišali, da je napovedal tako pogosto na cev:

Kupci se morajo zavedati, da se dotikajte le eno karto na bralca, da se izogne ​​plačilu s kartico, ki jih ni želel plačati s.

To pomeni, da morate biti previdni, da vse svoje brezkontaktnih plačilnih kartic in vaše Oyster kartico ločiti, če želite, da se zagotovi le ena izmed njih dotakne bralca, ki se zaračuna. Lahko bi preprosto vzemite eno kartico iz svoje denarnice in ga dotaknejo bralca, ali ohraniti eno kartico v ločenem denarnici, saj vam ni treba, da je kartica dejansko odstrani iz denarnice za to, da delo na bralca.

Kaj pa Omejevanje?

Omejitev je, ko vam več potovanj v enem dnevu in se zaračuna najvišje dnevne količine namesto ene same vozovnice za vsako potovanje, in to vrsto omejitve se bo zgodilo s plačilom brezkontaktno. Ali lahko omejijo s hitrostjo sedem dni, ampak samo od ponedeljka do nedelje. To ne more delati sedem dni od srede, na primer. Samo je treba zapomniti, da uporabite isto brezkontaktno plačilno kartico, da se dnevni ali tedenski omejevanjem koristi.

Brezkontaktni plačila delujejo na enak način kot Oyster, polnjenje stranke odrasla oseba-Oceni pay-as-you-go fare, ko se dotaknejo in ven na bralce TFL na začetku in koncu vsakega potovanja. Da bi imeli koristi od omejitve, morate na dotik in ven na vsakem potovanju.

Če ponavadi kupujejo mesečne ali daljše obdobje Travelcards ali Avtobus & Tram prestane, morate imeti na tem. Mesečne in daljše obdobje Travelcards in Avtobus & Tram prestane ne bo na voljo na plačilnih brezkontaktnih kartic.

Evidenca o potovanjih

Če se prijavite za spletni račun z TfL, boste lahko ogledali 12 mesecev potovanja in zgodovino plačil. Saj ni treba registrirati na spletni račun, ampak to zveni kot dober način, da preverite, če se pravilno zaračuna. Če se odloči, da ne, da se registrirajo za spletni račun, boste lahko dostopali do potovanja in zgodovino plačil v zadnjih 7 dni samo.

TfL ima dodatne informacije in video, ki ponazarja, kako brezkontaktni plačila dela na prometnem omrežju. Če si želite ogledati, obiščite spletno stran TFL .