Londra Travel: Ce Oyster card este cel mai bun pentru vizitatori?

Posted on

Londra Travel: Ce Oyster card este cel mai bun pentru vizitatori?

Cu atât de mult pentru a vedea și de a face în fiecare colț al orașului, de transport este o parte esențială a aventurii tale Londra. Una dintre cele mai simple și mai ieftine metode de a călători este cu un card Oyster, care poate fi folosit pe capitalei autobuze, tramvaie și metrou. carduri Oyster pot fi de asemenea folosite pentru a plăti pentru călătorii pe DLR, Londra Overground, TfL Rail, Emirates Air Line, Bus River și majoritatea serviciilor feroviare naționale în oraș. Pe scurt, un card Oyster vă oferă acces deplin la toate opțiunile diverse de transport public din Londra.

Ce este un card Oyster?

O carte Oyster este un smartcard de plastic electronic care poate fi încărcat cu credit de transport pay-as-you-go. Există două opțiuni disponibile pentru turisti: cardul regulat Oyster folosit de localnici din Londra, iar cardul Visitor Oyster, care este special conceput pentru a fi utilizat în excursii one-off. Ambele carduri lucra împreună cu cititoare de carduri galbene instalate la toate stațiile de transport, se calculează cel mai mic tarif posibil pentru fiecare călătorie și oferă o rată limitată de zi cu zi, care face călătorie nelimitat la prețuri accesibile.

Ambele versiuni ale cardului Oyster sunt semnificativ mai ieftine decât Travelcards tradiționale de hârtie. De exemplu, circulația în zonele de transport 1 și 2 este limitată la un maxim de zi cu zi de £ 6.60 cu un card Oyster, în timp ce un Travelcard zi pentru aceleași zone costa £ 12.30. La sfârșitul călătoriei, puteți solicita o rambursare a oricărui credit neutilizate, sau de a da cardul dvs. Oyster unui prieten sau membru al familiei. Pay-as-you-go credit pe ambele carduri este pe deplin transferabile și nu expiră niciodată.

Vizitator Carduri Oyster

Dacă călătoresc la Londra pentru o vizită scurtă, un card de vizitator Oyster este , probabil , alegerea cea mai convenabilă. Puteți comanda online , înainte de călătoria dvs., și l – au livrat la casa ta , astfel încât , atunci când ajunge la Londra, nu trebuie să pierdeți timpul de așteptare pentru a cumpăra un card Oyster regulat. Acest lucru este util mai ales în cazul în care zborul ajunge la Aeroportul Gatwick, ca toate cardurile Oyster pot fi utilizate pe trenurile de la aeroport la centrul Londrei. Carduri pentru vizitatori Oyster costa £ 5 (plus poștale), și poate fi pre-încărcate cu opțiuni de credit , de la 10 £ la £ 50.

Dacă epuizați de credit în timpul vizitei dumneavoastră, puteți încărca mai mulți bani pe Oyster la orice Oyster Ticket Shop (din care există mai mult de 4.000 de peste Londra) sau TfL Visitor Center. Este de asemenea posibil să se încarce de credit în orice Tube, Londra Overground sau o stație feroviară TfL, iar la mai multe stații feroviare naționale. Cardurile vizitatorilor Oyster sunt compatibile doar cu credit pay – as-you-go și nu pot fi încărcate cu travelcards de mai multe zile sau trece în modul în care cardurile Oyster regulate pot. Cu toate acestea, un avantaj major al acestui card este  ofertele speciale și reducerile pe care  le oferă la anumite restaurante, magazine, galerii și locuri de divertisment.

Carduri Oyster Regular

Pentru vizitatori pe termen lung, o carte de Oyster regulat ar putea fi mai opțiune rentabilă. Aceste carduri pot fi achiziționate numai la sosire, de la Oyster de bilete Magazine, TfL centre de vizitare și cele mai multe stații de metrou și de cale ferată din Londra. Acestea costa £ 5 (rambursabil la sfârșitul călătoriei dvs.) și poate fi încărcat cu orice sumă de credit pay – as-you-go. Spre deosebire de cardurile vizitatorilor Oyster, această opțiune poate fi , de asemenea , încărcate cu travelcards de mai multe zile , care oferă prețuri mai ieftine pentru sejururi mai lungi; sau cu carduri de reducere , inclusiv Bus & tramvai Trece și Railcards naționale.

Rețineți că numai de credit pay-as-you-go poate fi folosit de altcineva după ce părăsiți.

Carduri Oyster regulate sunt compatibile cu  TFL Oyster App , și pot fi înregistrate cu un cont de contact și Oyster . Acesta din urmă vă permite să vedeți cu ușurință cât de mult creditul rămas, pentru a vizualiza istoricul de călătorie și de a aplica pentru restituiri on – line.

Opțiuni alternative

Dacă nici opțiunea de carte de Oyster sună ca o potrivire bună pentru tine, există modalități alternative de a plăti pentru transport din Londra. Cu toate acestea nu oferă aceleași reduceri, hârtie Ziua Travelcards poate face apel la cei care preferă să păstreze lucrurile tradiționale. Acest bilet permite călătorii nelimitate într – o perioadă de 24 de ore pe autobuz, metrou, DLR, tramvai, Londra Overground, și majoritatea serviciilor feroviare naționale din cadrul Londra. Reducerile sunt , de asemenea , la dispoziția titularilor de Ziua Travelcard care doresc să facă uz de Clippers râului Tamisa Bus și telecabina Emirates Air Line.

Pentru mai multe, tech-savvy carduri contactless vă permit să plătească pentru călătorii de £ 30 sau mai puțin prin atingerea cardului la aceleași cititoare de carduri galben utilizate pentru plăți Oyster. Beneficiile de plăți contactless peste carduri Oyster nu includ fi nevoie să vă faceți griji cu privire la rularea de credit sau de la coadă la început până Oyster atunci când creditul este scăzut. Plățile contactless pe același card sunt limitate în mod automat pe o bază de zi cu zi și săptămânal, astfel încât veți beneficia în continuare de tarife reduse.

Cu toate acestea, în cazul în care cardul este emis în afara Regatului Unit, va trebui să plătească taxele bancare de peste mări. În mod similar, în timp ce cardurile contactless American Express și aproape toate cardurile MasterCard sau Maestro sunt acceptate, unele alte carduri străine să nu funcționeze pe sistemul de tranzit din Londra. Aceleași aspecte se aplică pentru cei care intenționează cu privire la utilizarea Apple a Pay . Verificați cu emitentul cardului în avans , pentru a afla dacă cardul dvs. este compatibil, și ceea ce vă taxează poate suporta prin utilizarea cardului dvs. de peste mări.