Luând tren în Italia – Cum să circule pe trenuri din Italia

Posted on

Luând tren în Italia - Cum să circule pe trenuri din Italia

Călătoria cu trenul în Italia este un mod convenabil, ieftin pentru a vedea o mare parte a țării, în special orașele sale majore și orașe. Sistemul feroviar la nivel național a fost început în 1800, și a extins foarte mult sub regimul fascist al lui Mussolini, care a celebra „a făcut trenurile rula la timp.“ Bombardament în timpul al doilea război mondial a devastat liniile de cale ferată, dar reconstrucție a avut loc în cadrul post-război plan Marshall. Primele trenuri de mare viteză a debutat în anii 1970 și astăzi, Italia continua sa, puțin câte puțin, cel puțin, modernizarea și extinderea sistemului său feroviar.

Călătoria cu trenul este de obicei cea mai bună opțiune pentru a vizita orașe mari și mijlocii, în cazul în care activitatea de conducere este întâlnire tensionată și de parcare sunt limitate și costisitoare. În marile orașe, stația de tren este de obicei în centrul orașului sau chiar pe perimetrul. În orașele medii și mici, în special cele de la altitudine mai mare (cum ar fi Siena sau Orvieto, de exemplu), stația este la o înălțime mai mică și este conectat la centrul prin bus, funicular sau la o scurtă plimbare sau călătorie cu taxiul.

Este demn de remarcat faptul că, dacă doriți să vedeți rural italian și un tur mai hilltowns sale la distanță, trenurile nu sunt opțiunea cea mai ideală, cât mai multe orașe nu au stații din apropiere. Si pentru ca piese de tren au de multe ori terasamente pe ambele părți, nu au întotdeauna o țară idilică Vedere pe fereastră.

Tipuri de trenuri în Italia

Cu excepții după cum sa menționat, toate trenurile fac parte din linia feroviară națională, Trenitalia .

Frecce trenuri rapide
Frecce sunt trenuri rapide din Italia , care se execută numai între marile orașe.

rezervări de siguranță de pe trenurile Frecce sunt obligatorii și, de obicei, sunt incluse în prețul biletului. Biletele pentru liniile de mare viteză Frecciarossa, Frecciargento și Frecciabianca (Frecciarossa este cel mai rapid) sunt disponibile pe site-ul Trenitalia – veți observa imediat atunci când caută că trenurile rapide sunt mult mai scumpe și, de asemenea, mai repede decât alte Trenitalia trenuri.

Diferite clase de călătorie sunt disponibile, dar chiar și serviciul de bază Freccia este curat și confortabil.

Trenurile Intercity si Intercity Plus

Intercity sunt trenuri relativ rapide care se execută lungimea Italiei, oprindu-se la orașe și orașe mari. servicii de primă și a doua clasă este disponibilă. antrenori de primă clasă oferă locuri ușor mai bune și sunt în general mai puțin populate. Rezervarile de siguranță sunt obligatorii pe trenurile Intercity Plus, iar taxa este inclusă în prețul biletului. Rezervarile scaun poate fi făcută pentru majoritatea trenurilor Intercity, de asemenea.

Regionale (trenuri regionale)
Acestea sunt trenurile locale, de multe ori rulează în jurul programe de lucru și școală. Acestea sunt ieftine și fiabile , de obicei, dar scaune pot fi greu de găsit pe rutele majore. Multe trenuri regionale au doar locuri de clasa a doua, dar , dacă este disponibil, ia în considerare achiziționarea unui bilet de primă clasă. Este mai puțin probabil să fie plin în special în timpul perioadelor de navetă și nu costă mult mai mult. Trebuie să fim sinceri – trenuri Regionale, în timp ce ieftin și frecvent, poate varia de la curate și confortabile (cu aer condiționat în vreme caldă) la murdar și chiar urât mirositoare. – cu bai pe care este recomandat să nu pună piciorul în Acesta este de nu înseamnă întotdeauna cazul, dar știu că trenurile sunt un pic Regionale de o rola de zaruri.

Italo

Italo , o companie feroviară privată, se execută trenuri rapide pe rute între mai multe orașe mari. În ultimii ani, ea a luat o muscatura din afaceri Trenitalia, în special în cazul în care concurează cu trenurile Freccia. Italo are o flota extrem de modernă de trenuri curate, confortabile, cu clase de servicii variind de la SMART (standard) la Executive Club (clasa VIP).

Unele mici companii feroviare private de a servi orașe într – o singură zonă , cum ar fi Ente AUTONOMO Volturno care are rute din Napoli în locuri precum Coasta Amalfi și Pompei sau  Ferrovie del Sud Est ,  care servește sudul Puglia.

Găsirea destinația pe mersul trenurilor

Tren orarele sunt afișate în gări, pentru ambele cu plecare (partenze) și care sosesc (arrivi). Cele mai multe gări au fie un consiliu de mare sau trenuri mici, listarea de televiziune, care va sosesc sau pleacă în curând și care urmăresc le folosesc.

Chiar dacă trenul este listat pe ecran, va trebui să aștepte un timp înainte de a vedea pista listate și de a face drumul spre platforma corectă.

Cumpărarea unui tren italian de vânzare bilete

Există un număr de moduri de a cumpăra un bilet de tren în Italia sau înainte de a merge:

  • Programe de căutare și de a cumpăra bilete de tren on – line și a vedea mersul trenurilor la  Trenitalia  sau  Italo . Aceasta este metoda noastră preferată de cumpărare de bilete, pe care le puteți fie imprima sau salva pe telefonul smartphone pentru a arăta conductorul.
  • Du – te într -o fereastră bilet la stația echipat cu timpul și destinația trenului pe care doriți să luați, numărul de bilete de care aveți nevoie, și clasa de bilete ( primo sau secondo ).
  • Utilizați o mașină de bilet dacă stația le are. Acestea sunt destul de ușor de utilizat, și puteți evita linii lungi la ghișeul de bilete, dar va trebui să plătească în numerar.

Notă: Dacă nu faci într – adevăr lucrurile în ultimul moment, vă recomandăm cumpararea biletele on – line.

Pentru deplasarea pe trenurile regionale, rețineți că un bilet de tren cumpără de transport pe un tren, nu înseamnă neapărat că veți obține un loc în acel tren. Dacă observați că trenul este aglomerat și nu puteți găsi un loc în clasa a doua, s-ar putea încerca să găsească un conductor și întrebați dacă biletul poate fi actualizat la prima clasă.

Pensiunea trenul

Odată ce aveți un bilet, puteți merge la trenul. În limba italiană, piesele sunt numite binari (numere de cale sunt listate sub bin de pe placa de plecare). În stațiile mai mici , în cazul în care trenurile trec prin stația va trebui să meargă în subteran folosind sottopassagio, sau o subtraversare, pentru a ajunge la o piesa care nu este UNO Binario sau pista numărul unu. În stațiile mai mari , cum ar fi Milano Centrale , în cazul în care trenurile trage în stația , mai degrabă decât prin care trece, veți vedea trenurile cap-la, cu semne pe fiecare linie care indică următorul tren și ora de plecare a acestuia.

Dar , înainte de a merge la trenul – valida biletul de tren! Dacă aveți un bilet de tren regional sau bilet pentru unul dintre cele mai mici linii private (sau orice bilet fără un număr anumit tren, data și ora), chiar înainte de a vă bordul trenului, găsiți mașina verde și alb (sau , în unele cazuri , vechi stil mașini galben) și se introduce la sfârșitul biletului. Aceasta imprimă ora și data primei utilizări a biletului, și o face valabile pentru călătoria. Există amenzi rigide pentru a nu valida biletul. Validarea se aplică biletelor de tren regionale sau orice bilet care nu are o data, ora și numărul specific scaunului pe ea.

Rețineți că, dacă aveți un e-bilet sau PDF, sau un bilet de imprimat cu un cod QR pe ​​ea, nu este nevoie să-l valideze – trebuie doar să-l arate la conductorul atunci când el sau ea trece în tren.

Dacă nu aveți un loc alocat, doar bordul unuia dintre vagoane pentru clasa de călătorie. De obicei, există rafturi deasupra scaunelor pentru bagaje, sau rafturi dedicate in apropiere de capetele fiecărui vagon pentru bagajele mai mari. Rețineți că nu veți găsi portari în stația de așteptare sau de pista pentru a vă ajuta cu bagajele, va trebui să faci bagajele pe tren-te.

Se obișnuiește să întâmpine ceilalți pasageri când stai jos. Un simplu Buongiorno va face bine. Dacă doriți să aflați dacă un loc este vacant, spune pur și simplu Occupato? sau E libero? .

La destinație

Gări sunt locuri pline de viață, în special în orașele mari. Fii atent cu privire la bagajele și portofelul. Nu lasa pe nimeni oferi să vă ajute cu bagajele odată ce sunteți pe tren sau vă oferă transport. Dacă sunteți în căutarea pentru un taxi, cu capul în afara stației la standul de taxi sau autobuz se oprește. În orașele cu sisteme de metrou (metrou), există, de obicei, o stație de metrou în interiorul gării.