Lucruri de evitat în Bangkok

Posted on

10 greseli Newbie pentru a evita în timp ce în Bangkok

10 greseli Newbie pentru a evita în timp ce în Bangkok

Există câteva lucruri pentru a evita în Bangkok , care călătoria până călătorii pentru prima dată în capital în ritm rapid Thailanda. Ca și în orice oraș mare, există o curbă de învățare înainte de a găsi o canelură confortabil. City of Angels are un mod de jefuire prima cronometre cu un wai și zâmbet politicos.

Din fericire, în ciuda unei reputația de a fi nestăpânit, Bangkok este destul de sigur în comparație cu alte orașe de aceeași mărime. Cele mai multe dintre aceste potențiale capcane în Bangkok, te va costa doar timp și bani. Fiind pregătit înainte de sosire va ajuta să evitați unele dintre cele mai renumite greseli newbie de călătorie făcute în Bangkok.

1. Nu Efectuarea Utilizarea BTS

Sistemul BTS Bangkok este excelent, dar mulți turiști ezită să profite. Din fericire, calea ferată ridicată este primul-timer prietenos și destul de ușor să dau seama. Tu, probabil, nu va mai trebui să se schimbe liniile.

Hărțile sunt postate, și mașini de bilete sunt ușor de înțeles; opriri sunt clar anunțate pe trenuri, deși accentul s -ar putea surprinde. Acoperirea se limitează numai la anumite părți din Bangkok, dar Sukhumvit este una dintre ele. BTS Skytrain nu va ajunge la zona Khao San Road, dar este util mai ales pentru deplasarea între mall – uri populare.

Folosind costurile BTS doar câteva monede pentru a se deplasa. Nu numai ca este mai ieftin decât transportul la sol, vă veți simți bine să nu fie blocat în trafic perpetuu gridlocked pe bulevard de mai jos.

2. Noțiuni de bază în transport fără a negocia

Regula numărul unu de deplasare la sol este valabil pentru toate destinațiile, nu doar Bangkok: negocia întotdeauna un tarif sau știe prețul înainte de a ajunge în interior.

După ce ești într – un tuk-tuk sau taxi și în mișcare, șoferul poate cere orice preț doresc. Opțiunile dumneavoastră sunt cu plată sau de a executa o rola cascadorii dintr – un vehicul în mișcare.

Taxiurile din Bangkok au de obicei metri; ei pretind acest lucru chiar pe semnul. Dar șoferii ar mai degrabă pretinde că contorul este rupt și cere un tarif mai mare. Șoferii de patrulare în zone turistice pentru călătorii naive vor travers – sau complet refuza – să utilizeze metri, susținând că „trafic“ sau „oră de vârf“ este motivul.

Evitați sprijinirea șoferii de taxi necinstite. În schimb, grindină propriul taxi, insista prin fereastra pe care conducătorul auto utiliza contorul, apoi ajunge în interior. Aveți răbdare: va trebui să se oprească câteva taxiuri sau de mers pe jos în jurul valorii de colț din banda turistic, dar veți primi în cele din urmă o plimbare onest.

3. Acceptarea Să driverul de Tuk Tuk-stop

Având o plimbare tuk-tuk în traficul haotic din Bangkok este o parte integrantă a experimenta City of Angels. Ai să guste aerul, și nu există nici o modalitate mai bună de a gusta poluarea din Bangkok decât stând în spatele unui conducător auto tuk-tuk smintit.

Sunetele sputtering și plimbare sălbatice sunt toate o parte din distracție. Dar unul dintre cele mai vechi escrocherii în cărți este pentru driver-ul pentru a vă cere să se oprească undeva. În schimbul opriri rapide la mai multe magazine, se presupune că, cu nici o presiune pentru a cumpăra, veți obține o plimbare cu mult reduse.

Magazinele cu siguranță nu vor fi locuri pe care doriți să le patrona; prețurile sunt umflate pentru a plăti comisioane soferilor. Nu pierde timpul lupta cu agenți de vânzări: negocieze pentru o adevărată plimbare tuk-tuk, și să – l clar că nu doriți opriri. Pentru a găsi un driver tuk-tuk cinstit, grindină unul singur. Nu utilizați tuk-tuks parcate in apropiere de puncte turistice.

Pentru turisti, tuk-Tuks , de obicei , nu sunt mult mai ieftine decât o plimbare cu taxiul contorizat. Fa – o pentru experiența, dar utilizați taxiuri când preferați aer condiționat, siguranță și confort.

4. Cumpărarea ieftine Băuturi Bucket

Backpackers din Asia iubesc băuturile cupe, iar pe suprafața acestor găleți de nisip colorate par ca o afacere bună. Pentru în jur de 5 US $, veți obține o găleată considerabilă de gheață, alcool, și un mixer.

Deși originalul „găleată Thai“ este Sangsom (rom local), puternic Thai Redbull – Redbull are originea în Thailanda – și Coca-Cola, acum imaginatia ta este limita pentru concocting cocktail-uri supradimensionate. Dar există o captură.

Cele mai multe dintre cupelor de vânzare în baruri de-a lungul Khao San Road oferă foarte puțin bang pentru dolar. Vei obține suficient de mixere dulce lipicioase pentru a trimite navigatie de zahăr din sânge , dar foarte putin alcool. Cel mai bun caz, acestea sunt realizate cu spirite foarte ieftine , care au fost revărsată în diferite sticle.

Așteptați să se bucure de aceste găleți în frumoasele insule unde au provenit.

5. Fumatul în locuri greșite

Dacă fumezi, ar trebui să știți despre o înșelătorie de poliție care rulează lung în Bangkok. Dintre toate lucrurile, pentru a evita face în Bangkok, nu fuma în locuri greșite!

Intotdeauna uita – te pentru o zonă de fumat aprobat; un prezent scrumiera este un indicator bun , dar nu întotdeauna. Doar pentru că localnicii și șoferii de taxi sunt de fumat – și plasându -le țigările pe trotuar – nu înseamnă că nu va primi amendat pentru a face același lucru.

Poliția de multe ori înființat posturi pe pedways de mai sus pentru a Sukhumvit bustul turiștilor pentru țigări în scădere. Ei urmăresc în special zonele Sukhumvit și Khao San Road.

Bins și scrumierele au fost eliminate în mod intenționat pentru a facilita mai multe amenzi – care merg direct în buzunare.

6. Nu Luând suficienți bani la ATM-urile

Taxele pentru tranzacțiile ATM din Thailanda continua pana la an la an.

Toate ATM-urile acum taxa US $ 6 – 7 pentru fiecare tranzacție, în plus față de orice schimb valutar taxe percepute bancare.

Deși Thailanda este încă o destinație oarecum ieftin, bani pe mână tinde să meargă mai repede. Scoate cât mai mulți bani posibil, pentru a evita plata pentru mai multe tranzacții. Suprataxele ATM din Thailanda adăuga până rapid.

Chiar și cu taxele exorbitante, mașinile sunt încă afectate de dispozitive de skimming carte care poate fura informațiile. Încercați să folosiți bancomatele din interiorul filialelor bancare sau cel puțin în zonele bine luminate unde hoții nu au putut accesa cu ușurință aparatul.

7. Masa la Hotel

Bangkok are o scena de alimente incredibil – dar este cel mai sigur în afara ușilor de hotel. fidea Delicious Thai nu sunt singura opțiune: veți găsi preparate din bucătăria internațională de pretutindeni – chiar și experiențe autentice sushi.

Prea mulți călători fac greșeala de a mânca în hotel, fie din cauza familiaritate sau comoditate. Nu pierde o singură masă în Bangkok!

Veți găsi mai multe oferte mai interesante pentru prețuri mult mai bune pe străzi. Nu face greșeala de a plăti pentru alimente prea scumpe, neautentic dacă nu aveți nici o altă opțiune.

8. Nu Tocmeală pentru un preț mai bun

Ca și în alte locuri din Asia de Sud-Est, Thailanda are o cultură de negociere. Puteți solicita o reducere la destul de bine, dar totul mâncare și apă. Chiar si cazarea poate oferi un preț mai bun dacă doar vă întreb.

Prețurile marcate ca „fix“, în mall-uri corespunzătoare pot fi de multe ori negociate. Vei avea o șansă mai bună la un discount dacă ați cumpărat multe dintre suveniruri din același loc. Pentru a obține un preț corect, va trebui să negocieze din greu în locuri cum ar fi piața de week-end Chatuchak.

Nu negocierea prețurilor, așa cum fac mulți turiști, de fapt , conduce inflația locală și mutație culturală. Bucurați – vă de piețele locale, atunci știu cum să negocieze pentru un discount mod corect: cu un zâmbet.

9. Lăsând la bagaje pe Obiectele de valoare un autobuz de noapte

Autobuzele de noapte din Bangkok spre insulele thailandeze din sud, împreună cu autobuzele de la Bangkok la Chiang Mai, au fost afectate de furturi mărunte de zeci de ani.

Însoțitorii de autobuz se târască în cala de bagaje ca autobuzul este în mișcare și să se ajute la obiecte mici din bagajele. Călători nu observă lucruri care lipsesc în dimineața următoare , până mult timp după ce autobuzul a plecat.

Păstrați ceva de valoare cu tine la locul dumneavoastră și bagajele dumneavoastră depozitează în mod corespunzător. Lucrurile cum ar fi lame de ras, lanterne, încărcătoare USB, și chiar de protecție solară sunt ținte tentante adesea lăsate în bagajul depozitat.

Sfat: Deși ar trebui să raportați furturi la poliția turistice, nu se așteaptă nici un ajutor legitim fel. Un deceniu de presiune asupra companiilor de transport cu autobuzul a dat doar „noi nu suntem responsabili“ semne.

10. Neluarea un râu Taxi

Una dintre cele mai mari greșeli călătorii fac din Bangkok, nu profită de râul Chao Phraya pentru a obține în jurul valorii.

Deși bărci de taxi care populează râul larg sunt un pic mai complicată pentru a naviga decât Skytrain, ele ating alte părți fascinante ale orașului – inclusiv Chinatown.

Nu lasa zgomotul si haosul te (însoțitorii de fluiere, iar pasagerii au un timp foarte scurt pentru a sari pe platforma) intimideze; taxiuri de râu sunt foarte economice pentru a obține în jur. În plus, veți ajunge să se bucure de peisaj interesant de-a lungul drum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *