Skip to main content

Lucrurile sa stii despre Bangkok MBK Center Mall

Sfaturi pentru o experiență de cumpărături de succes în MBK Center


MBK Center este de notorietate frenetică Mega Mall din Bangkok, care atrage mai mult de 100.000 de clienti pe zi. Atât iubit și urât de călătorii buget, MBK este-du-te la mall în Thailanda pentru oamenii care sunt mai serioase cu privire la cumpararea decât în ​​căutarea.

Când MBK deschis în 1985, a fost cel mai mare mall din Asia. De atunci, multe mall-uri din Thailanda au mai prejos MBK în dimensiuni – în special în apropiere CentralWorld, a zecea cea mai mare mall din lume. Dar moștenirea și reputația lui MBK continua. Localnicii încă înghesuie în MBK în fiecare zi a săptămânii, mai ales pentru că prețurile sunt mai mici decât alte mall-uri care se concentrează mai mult pe branduri de lux.

Unele oferte bune pot fi găsite în MBK, dar numai daca esti suficient de pacient pentru a rula mănușa de falsuri și bunuri scumpe răspândit peste un labirint interior 2000-shop. Pune pe joc fata de cumpărături – vei avea nevoie de ea!

1. MBK Standuri pentru Mah Boon Krong

„MBK“ este un indiciu de numele complet al mall – ului, Mah Boon Krong. Acesta este numit în onoarea părinților dezvoltator șef, Mah și Boon Krong.

Statuile care le vedeți la parter, în apropierea centrului sunt de Mah și Boon Krong.

2. Cel mai bun mod de a ajunge acolo

MBK Center este situat la intersecția lui Rama I Road (Sukhumvit devine Rama I Road) și Șoselei Phaya Thai, foarte aproape de Siam Square – acasă la Siam Paragon și Siam Center. Dacă mersul pe jos din Piața Siam, un mod de pietoni ridicată permite intrarea în MBK la etajul al doilea.

Un taxi din zona Banglamphu (Khao San Road și Soi Rambuttri) va costa intre 60-100 baht, în funcție de starea de spirit a conducătorului auto și volumul de trafic – ceea ce este în mod inevitabil, teribil în Bangkok. Taxi și tuk-tuk conducătorilor auto, în special cele parcate la capetele străzii, le place să călătorilor fleece merge de la Khao San Road to MBK. Fiți pregătiți să lupte pentru contorul sau să negocieze un tarif. Tu esti de fapt mult mai bine marchezi un șofer care trece în jos decât a face cu mafia transport parcat afară.

Dacă sunteți cazat în zona Sukhumvit din Bangkok, ai făcut-o. Doar du-te la cea mai apropiată stație de BTS, pe jos sau cu taxiul, apoi să ia trenul spre statia de National Stadium. Urmați indicatoarele pentru MBK ca ieșiți din stație. Pentru a evita un transfer de tren, doar la Siam aprinsă stația și ați putea merge la 10 minute de la vest la MBK.

Va trebui să treacă printr-o pungă de securitate a verifica de fiecare dată când introduceți MBK. Căutarea este destul de apatic, dar doar în cazul, nu iau cuțitul de călătorie noroc cu tine.

Înșelătorie Alert: Poliția a da adesea călătorilor amenzi la fața locului pentru fumat în locuri greșite în afara MBK. Drivere tuk-tuk poate fi aruncarea de țigări pe teren la doar câțiva metri distanță deoarece amenda este scris, dar turiștii sunt vizate. Dacă fumezi, stai langa mana de scrumierele desemnate.

3. MBK nu este întotdeauna ieftin

MBK are reputatia de a fi una dintre cele mai ieftine mall-uri din Bangkok, dar că nu este întotdeauna cazul – în special pentru suveniruri locale. Din fericire, există suficient de concurență în interiorul MBK pentru aceleași elemente pe care le puteți negocia și de a face cumpărături în jurul valorii de a înscrie oferte bune.

În general, prețurile tocmeală nu este întotdeauna un proces confortabil pentru occidentali. Negocierea pentru un discount într-un mall buna pare chiar mai incomod, dar acest lucru este singura modalitate de a evita obtinerea furat în MBK.

Nu toate articolele sunt negociabile , dar multe sunt. Va trebui să se bazeze pe instinct; întrebând dacă un magazin cu discount poate ceva doare niciodată. Nu cred că un semn denotă un preț fix; mulți vânzători, în special la etajele superioare, au un preț deja elemente pentru a permite o anumită cameră de negociere. Încercarea de a negocia prețurile în Tokyu, Departamentul de lantul de magazine cu patru etaje , cu benzi checkout corespunzătoare, probabil , nu va funcționa!

Ca de obicei, începe toate interacțiunile oferind un salut prietenos în limba thailandeză și după cât mai multe reguli de comportament bun ca vă puteți aminti.

Sfat: Nu cumpărați de la primul loc vezi ceva. Rent este mai scump pentru magazine la nivelurile inferioare, în special cele mai aproape de intrările. Este posibil să vedeți același articol mai târziu , mai puțin la etajele superioare. Dacă nu, poți apuca întotdeauna ceea ce ai văzut pe cale de ieșire.

4. Va trebui să fie foarte pacient

MBK Center, în special la sfârșit de săptămână, poate fi rezumată cu un singur cuvânt: nebunie – opt etaje, cu peste 2.000 de magazine de ea.

Mai mult de 100.000 de cumpărători fideli MBK în fiecare zi, contribuind la haosul interior. Uneori, pop-up evenimente, cum ar fi crize Muay Thai și spectacole de moda adauga la frenezie.

Intră în mentalitatea dreaptă, îmbrățișează experiența, și ciocni drum prin luptă. Asta face parte din distracție de MBK. Dacă sunteți în căutarea pentru unele într-o mai spațiul la „civilizat“ de stabilire în cazul în care nivelurile tensiunii arteriale nu avânta, peste cap de la Siam Paragon sau Terminal 21 în loc.

În cazul în care într-o misiune de cumpărături serioasă, du-te la MBK mai devreme (ușile deschise la ora 10, dar nu toate magazinele vor fi deschise) pe o zi, pentru a evita unele dintre mulțimile. Mall-ul devine mai ocupată întotdeauna în după-amiaza târziu și este absolut inundată la sfârșit de săptămână cu localnici care vin să mănânce, magazin, și de a socializa.

5. MBK este mai mult decat cumparaturi

Văzând „reală“ Thailanda nu implică întotdeauna îndreptat un aparat de fotografiat la bivol de apă într-un decor rural. Deși MBK atrage o multime de turisti, Clientela primar este încă locală. Mega Mall-ul nu se poate încadra în cartea poștală turiștii paradigme au de multe ori, dar aceasta este o felie de viață reală în capitală.

Check out arcade la ultimul etaj pentru a viziona adolescenti locale care au o explozie în competiție pe jocuri de dans; se alăture daca esti destul de curajos. Vei vedea oameni de afaceri ascuțite îmbrăcat vorbind magazin în food court, cupluri în datele din afara cinema, și o mulțime de studenți „MALLING“ cu băuturi de ceai cu bule în mână.

Dacă aveți nevoie de o pauza, cinema mare la ultimul etaj prezintă filme în limba engleză cu subtitrare în limba thailandeză. Biletele la noi versiuni sunt doar în jurul valorii de US $ 5 pentru prima ședere!

Cu o buna sincronizare, puteți prinde unul dintre luptele Muay Thai gratuite sau spectacole culturale organizate ocazional la MBK. Evenimente viitoare sunt , de obicei anunțate pe site – ul MBK .

6. Falsuri autentice Produse mai numeroase decât

Uitați de ideea că totul de vânzare este autentic doar pentru că sunteți la cumpărături într-un mall, mai degrabă decât unele merge orice piață în aer liber – care nu este cazul. De la pantofi și parfumuri pentru iPhone, MBK Center este plină de falsuri, care sunt vehiculate, uneori, doar un pic sub prețul de omologii autentice.

Imaginind ceea ce este autentic și ceea ce este un knock-off nu este întotdeauna ușor. Uita – te peste articole cu atenție pentru defecte. Destul de bine toate hainele nume de brand, curele, ceasuri, pantofi, poșete, și bagaje poate presupune fals dacă nu sunt vândute în magazinul propriu de marcă. Cumpără că North Face lână de la magazinul oficial North Face, nu de la un terț – în caz contrar, veți termina cu un Farce de Nord în loc.

Steer clară a multor filme piratate și pachete software pentru vânzare. În cel mai bun, mulți nu vor funcționa corect sau va fi de calitate scăzută. O mare parte din software-ul de cracare de vânzare conține programe malware implantat. De asemenea, traversează granițele cu filme piratate ar putea obține de fapt te amendat.

Dacă nu ești un bijutier cu un ochi bun, nu cred chiar cu privire la cumpararea de aur sau pietre pretioase la unul dintre numeroasele magazine.

Sfat: Faceți unele due diligence serioase înainte de a face o achiziție tech mare ( de exemplu, laptop, smartphone, camera foto SLR, etc). Nu toți producătorii vor onora o garanție în cazul în care produsul a fost achiziționat într – o țară din afara ta.

7. MBK nu este singura opțiune

Inainte de a ajunge prea stresat sau copleșit, amintiți-vă că MBK este doar una dintr-o multitudine de opțiuni de cumpărături în Bangkok. Daca nu sunt entuziasmați de o achiziție, sau nu simt că obțineți un preț corect, nu cumpara!

Cu toate ca alte mall-uri sunt cu siguranță mai Posh, există întotdeauna posibilitatea ca veți întâlni suveniruri mari în altă parte în piețe sau magazine de sine stătătoare. MBK este literalmente înconjurat de oportunități pentru cumpărături. Tarabele și magazine mai mici sunt înghesuiți între mall-uri Behemoth – oportunități sunt nelimitate.

Dacă nu se iese din Thailanda, luați în considerare de așteptare pentru a cumpăra. Travelers de multe ori constată că cumpărături în Chiang Mai poate fi mai ieftin și mai relaxat, mai ales la piețele de week-end.

În cazul în care mall-uri aglomerate Bangkok încep să se uzeze nervii, liniștitul Jim Thompson House oferă o experiență istorică și culturală doar o plimbare de 10 minute la nord de MBK. O altă opțiune este de a merge la est de stația BTS Siam pentru a avea o privire la trotuar Erawan Altar.

Verificați cu Art Bangkok si Centrul de Cultura literalmente peste drum pentru evenimente, deschideri de artă și locală-designer de moda spectacole.

8. Noțiuni de bază pierdut o posibilitate reală

MBK opt etaje (primele două etaje sunt mai mult de divertisment decât de cumpărături) sunt sculptate în secțiuni cu un sistem de grilă alfanumeric cu coduri de culori. Deși năucitoare la început, veți primi în curând atarna de el.

Din fericire, directoare electronice presărate în jurul valorii de a ajuta un pic. Dar dacă timpul este scăzut și tu ești serios despre găsirea ceva specific, cere ajutor la unul dintre ghișeele de informare.

Dimensiunea MBK face cumpărături în jurul valorii de a compara prețurile un pic de o provocare. Găsirea unui magazin nou, care sa bucurat mai devreme în a doua zi nu este întotdeauna ușor! Luați în considerare scris în jos numele și coordonatele locurilor pe care intenționează să se întoarcă.

În cazul în care obtinerea blugi tivită sau de așteptare pentru îmbrăcăminte să fie modificat, pentru a cere un card care are coordonatele magazinului. Cu atât de multe magazine similare , repartizate pe etaje diferite, este posibil să aveți probleme în a găsi blugii aceia care le – ați plătit deja atunci când reveniți două ore mai târziu!

Ferește-te de acest scenariu clasic în interiorul MBK: Ați găsit ceva care atrage interesul dvs., dar decid să aștepte și magazin în jurul pentru un preț mai bun. În final, nu găsiți elementul oriunde altundeva, atunci nu se poate găsi din nou magazinul original. S-a întâmplat!

9. Eating în MBK nu este scump

La fel ca cele mai multe mall-uri, o mulțime de restaurante lanț – inclusiv opțiunile obișnuite de fast-food americane – sunt răspândite în întregul complex. Dar pentru o mai ieftin, mai autentic masă, cap la food court la etajul șase în cazul în care prețurile sunt corecte și plata se face printr-un sistem de cupon. Opțiunile includ salate, fidea, delicioase Thai curry, și o varietate surprinzătoare de opțiuni.

Food court din interiorul MBK este decent, cu toate acestea, instanța de alimente în terminalul 21 mall-ul (în apropiere de stația BTS Asok) este mai nou și, fără îndoială mai bine pentru același preț. Dacă aveți de gând să vizitați ambele mall-uri, planul de a mânca la Terminalul 21.

La etajul cinci, chiar sub food court MBK, veți găsi mai plăcut de mese și o sală de mâncăruri internaționale.

10. Iesirea din MBK poate fi o provocare

MBK se închide la ora 22, dar mai mici magazine în interiorul poate fi închis deja un pic mai devreme.

Dacă nu sunteți pentru hassle de a negocia un tuk-tuk, vei fi forțat într-o coadă de taxi. Va trebui să așteptați un taxi, mai ales la ora închiderii. O balustrada de-a lungul bulevardului principal și lipsa locurilor de parcare împiedică pe oameni să hailing propriile lor taxiuri.

Sukhumvit este touted ca fiind unul dintre cele mai lungi bulevarde din lume, și este cu siguranță unul dintre cele mai aglomerate. Traficul întotdeauna pare a fi la un impas în seara. Luați în considerare mersul pe jos câteva blocuri distanță de MBK Center sau a lua BTS la o altă oprire înainte de a încerca un taxi la ora de vârf; veți economisi timp și frustrare.

În cazul în care se reîntorc în zona Khao San Road, va trebui să meargă direct spre vest. Din păcate, nu există mai multe stații Skytrain vest de Stadionul National.

You may also like