Lumpini Park Bangkok: Ghidul complet

Posted on

 Lumpini Park Bangkok: Ghidul complet
Lumpini Park Bangkok (pronunțat „Loom-Pee-Nee“) este un spațiu plăcut 142 de acri în inima capitalei Thailandei. Orice spațiu verde urban este să fie prețuite, dar chiar și cu atât mai mult într-un oraș aglomerat de peste 8 milioane de oameni!

Lumpini Park servește ca un răgaz necesar de agitația străzilor și a trotuarelor Bangkok. Este un loc unde oamenii pot sta, exercitarea, sau verifica unele dintre numeroasele activități oferite în fiecare zi.

Dar Lumpini Park este mai mult decât o diversiune ieftină. Spatiul este acasa, la o serie de facilități permanente și activități sezoniere. Localnici și turiști deopotrivă sunt atrași în parc pentru lucruri de făcut dincolo de doar lenevind în jurul valorii de pe sarongs.

Istorie

Parcul Lumpini devine numele său de la Lumbini, locul de naștere al Siddhartha Gautama (mai târziu pentru a deveni Buddha) în Nepal. Spațiul a fost pus deoparte de pe terenuri regale în 1920 și apoi mai târziu sa transformat în primul parc din Bangkok. Este încă cel mai mare din oraș.

Thailanda a fost invadat de forțele japoneze în 1941, în timpul al doilea război mondial. soldați japonezi folosite efectiv parcul Lumpini ca un lagăr, după care aliații au bombardat orașul. Statuia regelui Rama al VI-lea, regele responsabil pentru crearea parcului, a fost ridicat în 1942.

Cum se ajunge la Parcul Lumpini

Lumpini Park este situat central în Bangkok. Cel mai rapid mod de a ajunge acolo este cu trenul decât dacă sunteți venind din Khao San Road / Soi zona Rambuttri, un cartier orientat către turist în cazul în care nu ajung la BTS sau linii MRT.

Cele mai multe dintre Lumpini Park este înconjurat de un zid de culoare crem. Va trebui să introduceți printr-una din cele șase porți. Intrarea principală este fără îndoială cea din colțul sud-vestic în apropierea monumentului regal și stația de MRT.

Cu trenul: Stația MRT Silom (Blue Line) este situat în colțul de sud – vest a Lumpini Park. Stația MRT Lumpini se află în colțul de sud – est. Cea mai apropiată stație de BTS (skytrain) este Sala Daeng, doar un pic la sud de Parcul Lumpini. Sala Daeng este situat de-a lungul liniei Silom BTS. Dacă veniți de la linia de Sukhumvit, care este adesea cazul, va trebui să se schimbe liniile în stația BTS Siam.

De la Khao San Road: Lumpini Park se află la aproximativ 90 minute de mers pe jos la cald din zona Khao San Road. Mergând cu taxiul este cel mai ușor. Unii șoferi vor refuza să folosească aparatul de măsură; în cazul în care se întâmplă acest lucru, pur și simplu un alt semn. Dacă nu ați luat o plimbare cu tuk-tuk în Bangkok, acum e sansa ta! Doar știu că tuk-Tuks sunt de obicei mai fără griji, mai puțin confortabil, și nu mai ieftin pentru turisti decât un taxi măsurat. Va trebui să negocieze un tarif cu șoferul. Nu sunt de acord să se oprească la orice magazine de-a lungul drumului; aceasta este o înșelătorie clasic.

Mergând undeva în Bangkok de tuk-tuk poate implica complicații bonus, dar acest lucru cel puțin o dată este un rit de trecere pentru vizitatori!

Ce trebuie să știți înainte de a vizita

 • Park ore sunt 04:30 – 21
 • Fumatul este interzis în întreaga parc. Turistii sunt frecvent prins și amendat. Nu o face!
 • Câinii nu sunt permise.
 • Ciclism este interzis după 15
 • Wi-Fi pot fi găsite în întreaga parc, dar puterea semnalului variază. Folositi-l cu grijă ca orice rețea publică nesecurizată.
 • Dormit în parc nu este permisă, cu toate că ai putea obține, probabil, departe cu un pui de somn.
 • display-uri excesive de afecțiune publice sunt, în general, frowned în cultura thailandeză. Prea mult cuddling poate provoca localnicii să se simtă jena.

În cazul în care pentru a mânca în Parcul

carute alimentare sunt punctate pe tot, cu cea mai mare concentrație grupate în jurul intrării principale în sud-vest. Pentru mai multe opțiuni locale orientate spre, a verifica vânzătorii de vânzare tratează de-a lungul graniței de nord a parcului.

Multe căruțe satisface mulțimea de dimineață de fitness. În funcție de cât de mult de afaceri au primit în dimineața, mulți vânzători pot fi închise până la prânz.

Gigantul șopârle din Parcul Lumpini

Gigantici soparlele monitor care suna lac de origine poate arata ca dragoni Komodo , dar din fericire nu sunt periculoase. Ele sunt, cu toate acestea, în aceeași familie ca și verii lor veninoase și poate avea un temperament urât atunci când încolțit. Cuvântul Thai pentru aceste șopârle ( hia ) servește , de asemenea , ca o insultă profan. Cu alte cuvinte, cel mai bine este să – i lase în pace.

De ani de zile, soparlelor monitor din Parcul Lumpini au crescut în dimensiune și cutezanță, atrăgând atât și spooking vizitatori de Vest. În 2016, guvernul a mutat aproximativ 100 de șopârle mari, cu toate acestea, sute au fost lăsate în urmă. Șopârlele sunt o parte a ecosistemului care servește drept absorbanți care curăța pești morți, păsări și alte creaturi.

Deși șopârle monitor nu sunt periculoase, ele cresc la dimensiuni înfricoșătoare – unele sunt aproape de 10 de picioare lungi! Din motive evidente, nu ar trebui să încerce să se hrănească sau să interacționeze cu ei în nici un fel.

Lucruri de făcut în Parcul Lumpini din Bangkok

Deși 142 de acri (57,6 hectare), din parc sunt generoase, aproximativ 15.000 de oameni trec prin zi cu zi. Nu vă așteptați să aibă foarte mult de confidențialitate.

Alături de atracții permanente cum ar fi o sală de sport în aer liber, sala de dans interior, și o bibliotecă (Bangkok primul), un număr de grupuri se întâlnesc în parc pentru a partaja activități. Weekend-uri sunt deosebit de plin de evenimente, iar cele mai multe cluburi se întâlnesc în serile atunci când căldura este mai tolerabilă.

dimineața devreme sunt deosebit de ocupat ca oamenii vin să-și exercite. Jogging două circuite a parcului este aproximativ la fel ca și completarea unui 5-K!

 • Exercițiu: Puteti face jogging, ciclu, și în parc cu rolele, dar în orice dimineața sau seara dat, veți vedea grupuri care au adunat pentru tai chi, zumba, aerobic (între 5 și 18), și rupe chiar dans. Aceste activități sunt , de obicei liberi să se alăture.
 • Închiriați o barcă: dorit vreodată să călărească împreună cu alte dvs. semnificative într – o lebădă lipicioasă gigant? Aici e sansa ta! Barci rând sunt , de asemenea , o opțiune.
 • Întâlnește oameni: Multe interese diverse grupuri aduce împreună în Parcul Lumpini. Puteți profita de o oportunitate de a întâlni localnici și de a participa. Vei vedea grupuri de oameni de la cluburile locale privitul păsărilor, cluburi de fotografie, și chiar vânători Pokemon. Elevii s -ar putea apropia de timiditate pentru a practica limba engleză.
 • Bucurați – vă de muzica: in timpul sezonului uscat (lunile de iarnă), orchestra joacă spectacole gratuite în serile de week – end. În alte momente, veți prinde diferite tipuri de muzică și chiar karaoke. Toate sunt de obicei liberi să se bucure. Participa la sesiuni de karaoke parc pe propriul risc.

Alte opțiuni din apropiere

Erawan Altar, celebrul trotuar altar din Bangkok, este la doar o plimbare de 15 minute spre nord pe Ratchadamri, drumul principal care formează limita parcului de vest.

Lumpini Park este înconjurat de numeroase cafenele și locuri pentru a mânca, dacă nu doriți să eșantion tarabele alimentare. MBK și Terminal 21, două mall-uri mari cu terenuri de alimentare și de cumpărături abundente, sunt la o plimbare interesantă de 30 de minute. Mergând prin MRT necesită aproximativ aceeași cantitate de timp.

De asemenea, aproape de Lumpini Park, veți găsi spa-uri de sănătate, un Muzeu Geologic (est din parc), și chiar o fermă de șarpe (pe Rama IV Road). Bangkok „CityCity“ Galeria se află la 10 minute de sud a parcului.