Maart in Frankrijk: Het weer, wat in te pakken, en wat te zien

Posted on

Maart in Frankrijk: Het weer, wat in te pakken, en wat te zien

Maart kan de laatste kans tot in de late herfst naar Frankrijk bezoeken op een begroting. Dit is de tijd om te vliegen naar Frankrijk voor goedkopere vliegtickets, hotel, en arrangementen, en onderhandelen veerboten van het Verenigd Koninkrijk Dit is echter ook de laatste drukke maand het ski-seizoen dus verwacht wat drukte op de helling.

Frankrijk kan zonnig en helder zijn, of het kan koud zijn, maar als de winter zijn greep niet heeft losgemaakt, zal hotels in heel Frankrijk verwelkomen u met brullende houtvuren, en er zal ook tal van inventieve Pasen snoep displays in zijn  patisserieën  en  chocolatiers.

Beneden in het zuiden van Frankrijk aan de Riviera, zijn er vele carnavals om te genieten, met inbegrip van het Carnaval van Nice, die op de eerste van de maand plaatsvindt. Andere mediterrane steden in de buurt ook gastheer viering van het einde van de winter en het begin van de lente.

Frankrijk Weer maart

Naarmate het seizoen beweegt van de winter ontploffing in de lente regen, kun je ieder en elk soort weer heel Frankrijk maart verwachten. In het noorden, worden voorbereid voor koel koude weer, en in het zuiden, voor licht tot kille weer. Er zijn grote verschillen in klimaat, afhankelijk van waar je bent in Frankrijk, maar het weer gemiddelden voor de grote steden zijn over het algemeen een indicatie van de grote regio’s van het land:

  • Parijs heeft een hoge gemiddelde van 52 F en een gemiddelde dieptepunt van 41 F, terwijl de gemiddelde temperatuur over de maand is 45 F. Het sneeuwt twee dagen en regent 12 dagen gemiddeld.
  • Bordeaux ‘s gemiddelde temperatuur varieert van 39 V tot 59 V, maar meestal schommelt 50 F. De stad krijgt regent gemiddeld 12 dagen per jaar, maar meestal niet krijgen sneeuw in maart.
  • Lyon temperatuur varieert van 39 V tot 57 V met een maandelijks gemiddelde temperatuur van 50 F, maar ervaringen slechts acht dagen regen per jaar in maart.
  • Mooi  heeft een gemiddelde temperatuur van 48 V tot 59 V, waardoor het een van de warmste steden in het land. Echter, de gemiddelde temperatuur is 50 F, en het regent acht dagen.
  • Strasbourg  heeft een gemiddelde temperatuurbereik van 36 V tot 52 V, met een gemiddelde van 45 V voor de maand. Het regent meestal 15 dagen per maart.

Wat te Pack

Verpakking voor een Franse vakantie maart kan variëren, maar over het algemeen is dit een koude tijd van het jaar. Je zou stortbuien en sneeuw te krijgen, afhankelijk van waar u bezoekt. Als gevolg hiervan, moet u beschikken over een goede winterjas, een warme jas voor overdag, truien en vesten, een sjaal, een warme muts, handschoenen, goede wandelschoenen, en een stevige paraplu die de wind kan weerstaan.

Maart Evenementen in Frankrijk

Er is nog genoeg tijd om de hellingen te raken in maart en skiën in Frankrijk is een geweldige ervaring. Er zijn prachtige resorts in de prachtige landschappen van de Franse bergketens, met name in de Alpen. Er zijn ook tal van andere activiteiten en wintersporten te overwegen; de après-ski leven is geweldig, en de resorts hebben hun spel upped met top skiliften, speciale passes, en nog veel meer.

Hoewel de grote Franse carnavals beginnen in februari, ze blijven heel maart. Van alle grote vieringen van Mardi Gras, Nice in het zuiden van Frankrijk legt op de meest spectaculaire. Maar maak je geen zorgen; er zijn veel meer carnavals en festivals die plaatsvinden gedurende de maand.

In maart zijn er ook minder drukte en kortere wachttijden voor toeristische attracties, en de restaurants zijn meestal vol met locals. Bovendien, de prijzen zijn lager voor vliegtickets, ferry’s uit het Verenigd Koninkrijk, en de lokale hotels, en als Pasen valt maart kunt u genieten van deze feesten ook.