Skip to main content

Minden, ami a Szajna Párizsban: Főbb tények, történelem és utazás tippek

Minden, ami a Szajna Párizsban: Főbb tények, történelem és utazás tippek

Talán a világ legismertebb folyója, a Szajna nem csak rögzíti a képzeletünk a mai: azt megbabonázta, és elcsábította azokat, akik vele találkozni, mert előre középkorban. Szépen elosztjuk a város Párizs a megkülönböztető bal és jobb partján ( Rive Gauche és rive droite ), a folyó szolgált forrásként táplálékot, a kereskedelem, és a lélegzetelállító kilátások, hiszen a kelta törzs halászok néven Parisii úgy döntött, hogy rendezze közötti bankok, az apró földsáv ma nevezik  Ile de la Cité a 3. században

Hogy a korai település, később nevezték Lutetia a rómaiak, az volt, hogy végül nőnek a terjeszkedő nagyváros tudjuk és tisztel ma. De ez elég könnyű elfelejteni, hogy a Szajna, ma már többnyire tekintik forrásként festői fotó ops és biztosítja egy útvonalat, így folyamatos a sétahajózás volt az éltető eleme a lakosság és az egyik fő oka a korai telepesek felhívták a terület kezdődik.

1991 óta a Szajna óta az UNESCO Világörökség része, ami azt jelenti, hogy élvezi a jogvédelem és a felismerés fontos természeti és kulturális helyszín. Olvasson tovább, hogy többet tudjon a történelem, és tippeket, hogyan kell élvezni a következő látogatás a francia fővárosba.

Néhány tény a Szajna:

  • A folyó fut 776 km (482 mérföld) keresztül Franciaországban és az angol Channel Le Havre és Honfleur (Belgium). Forrása a francia régió burgundi, és a száját az angol Channel.
  • Párizsban, a Szajna partján köti össze összesen 37 híd, köztük a Pont de l’Alma közel az Eiffel-torony, a Pont des Arts és a Pont Neuf.
  • A folyó neve származik a latin szó, „Sequana”, amely egyesek úgy vélik tárgya gael nevet volna tulajdonítani a legkorábbi kelta telepesek. Nincs egyetértés az etimológia, de.

Touring és élvezi a Szajna: Top Things to Do

A legtöbb akkor látogató Paris eldönthetjük, hogy látogassa meg, és fedezze fel a Szajna partján az utazás során: ez az egyik oka, hogy szembetűnően a mi útmutató a legjobb turisztikai Párizsban. Különösen ajánljuk, hogy egy kis időt eltölteni a következő látnivaló és program köré a folyón.

Vegyünk egy hajótúra.  Különösen az első kirándulás a város, egy városnéző hajótúra a Szajna megadja a lehetőséget arra, hogy számos fontos műemlékek és helyek a városban, miközben hátradől és élvezi az utazást. A Notre Dame katedrálistól a Palais de Justice és a Louvre Múzeum, finoman úszó a folyó mindamellett különösen pihentető és gyengéd első tapasztalatok a city– és szintén egy nagyszerű lehetőség a látogatók a mozgásukban korlátozott, hogy a Párizs néhány legismertebb helyeken.

Ha látogató télen, ne aggódj: a legtöbb hajóút cég kínál fedett, fűtött areas– így akkor is élvezheti a hajókázás, akkor is, ha a jeges szél, vagy akár eső irányadó.

Pack egy piknik, és terjeszkedése ki egy takarót a bankok. A Szajna és remek környezetet biztosít egy nyugodt párizsi piknik, különösen a tavaszi és nyári hónapokban.

Tehát raktárból néhány bagettet, sajtot és gyümölcsöt, és talál egy szép helyen ülni a folyópart. Dusk egy különösen csodálatos idő, hogy megcsodálják a finoman változó színekben az ég, és a csillogás, a víz a csónak csúszás által …

Felhalmozni a piknik jók, lásd az Útmutató a legjobb pékségek Párizsban, valamint a listán a legjobb ínyenc élelmiszer üzletek és áruházak Párizsban.

Vegyünk egy romantikus vagy szemlélődő séta. A folyópart természetes kínálják a legromantikusabb hely Párizsban egy sétát valaki különleges. Állj le a Pont des Arts  , hogy megcsodálják a lenyugvó nap a víz felett, a díszes részletek a híd, és az Eiffel-torony a láthatáron.

A bankok is remek hely, hogy magányos séta segít átgondolni egy összetett probléma, vagy a projekt. Azt javasoljuk, hogy kezdetben közel Hotel de Ville, átkelés a hídon az Ile de la Cité és Poroszkákás kelet-nyugati irányban a jobb és bal partján (Azt javaslom Poroszkákás melyik irányba húz te).

Böngészés a könyvek, plakátok és emléktárgyakat a régi könyvkereskedők. Szinte bárki is elismerik a zöld metál standokon a régi Párizs Szajna menti könyvkereskedők (bouquinistes) , amelyek megjelentek a számtalan film és fotó a város. Attól, hogy valóban szeretné megtalálni egy régi, hangulatos kiadása a kedvenc könyv, vagy csak böngészni szeretne, ez egy nagyon kellemes módja annak, hogy kiad egy délután.

Ha tetszett ez, akkor is élvezni ezeket a lehetőségek

Miután feltártuk a Szajna, úgy szállásfoglalás egy túra párizsi csatorna és vízi út: az előbbi talán a legismertebb víztömeg Párizsban, de ez természetesen nem az egyetlen érdemes élvezi.

Akkor is foglalnak egy napos kirándulás túra Marne folyón csónak- – amit a legtöbb turista soha nem gondol, hogy nem. Piknik zöldellő bankok, amelyek egyszerre inspirált impresszionista festők beleértve Sisley és Manet, az egyik legszebb tavaszi és nyári tevékenységek a párizsi régióban, és egy teljes mértékben ajánlom.

Szintén fontolóra vesz egy napos kirándulás Párizson kívül, többek között Claude Monet háza és kerteket Giverny, annak szép és nyugodt waterlilies patakok.

You may also like