Mit eszik a Chulia Street Night Market Penang, Malajzia

Posted on

Mit eszik a Chulia Street Night Market Penang, Malajzia

Minden hátizsákos első megálló után érkező színes sziget Penang, Malajzia , a Chulia Street (Lebuh Chulia) olyan mintavételi Délkelet-Ázsia egyik utcai élelmiszer jelenetet. Éjjel ez kétsávos utca vágások nyugatról kelet felé történelmi George Town életre. A terület megcsömörlésre hostelek, kávézók, könyvesboltok, utazási irodák, kisboltok, és bármi mást, a hátizsákos szüksége lehet.

Lebuh Chulia virágokat sötétedés után, amikor az utcai árusok létre kosarukhoz és kínál változatos menüt malajziai utcai élelmiszer közé : Assam Laksa, nasi Kandar, lok lok, és így tovább.

Mi várható

Míg a szakaszon Chulia Street, ami bélelt élelmiszer standokon-főként közötti Lorong Szerelem a nyugati és Lorong Seckchuan a kelet-nem túl hosszú (körülbelül egy városrész), akkor zsúfolt utcai árusok, és minden helyi íz a éhes turista álmodhat.

Ez azonban nem, ha mész egy fine-dining tapasztalat. Az utcai élelmiszer jelenet rendetlen a természet. Rendelési ételek is kaotikus és stresszes, különösen, ha versenyben egy tucat többi vendég egy házaló figyelmét. Ez lesz egy teszt a komfort zónában, de Mark Ng, társalapítója és partnere élelmiszer túra vállalati Egyszerűen Enak, azt mondja, hogy ne nyitott.

„Légy kalandos róla”, a Penang-alapú foodie mondja. „Az élelmiszer, amelyet sült magas hőmérséklet és forraljuk a levest általában rendben van.”

Mit rendelés

Tudod az étel jó Chulia Street hány helyiek ott enni is. Ez természetesen nem csak a turisták lökdösve egymást utcai tápot a járdán. “A helyiek ott a curry tészta, a wan tan mee , [és] a Kway Teow leves”, Ng mondja.

  • Wan tan mee : Ezek átlátszatlan, vékony tojásos tészta fulladt húsleves és körítve wan tan (gombóc) és cha siu (sült sertéshús). A leves opcionális; tudod megrendelni a tészta száraz is.
  • Curry tészta: Ezek tojásos tészta átitatott curry, kókusztej, és falatokat a vér zselé, tintahal, szívkagyló és tau pok (sült tofu).
  • Kway Teow leves: A Penang klasszikus, ez tészta leves kombájnok sertésállomány, tészta, és egy sor köretek-vagdalt hús, hal golyó, pirított fokhagyma és hússzeleteket.
  • Hainanese satay : Ellentétben a saslikot talál a többi Malajziában és Indonéziában, Hainanese satay használja sertéshús, valamint a csirkehús. Darabok nyárson egy bambusz bot és grillezett faszén felett. A főtt satay ezután meg kell dunked egy tál édes földimogyoró mártással.
  • Char Kway Teow : Ezek keverjük sült rizs torta csíkok találhatók az egész Délkelet-Ázsiában, de ahogy ők főtt Malajziában más. A titok a hőmérséklet a wok: „Minél nagyobb a láng, annál szárazabb a textúra”, Ng magyarázza. Ezért a malajziai változat kiderül kevésbé zsíros és sós ízű (szemben az édesebb sütemény főznek Szingapúrban).