Moet je kopen een Italiaanse Rail Pass te reizen met de trein in Italië?

Posted on

 Moet je kopen een Italiaanse Rail Pass te reizen met de trein in Italië?

Terwijl het hebben van een Italiaanse Rail Pass, ook wel een Eurail Italië passeren, kan soms handig zijn, is het niet altijd u geld besparen . Als u het nemen van een aantal reizen tussen de grote steden die zijn vrij ver uit elkaar liggen, het reizen lange afstanden, of reizen naar Italië uit een ander land, zal een Italiaanse Rail Pass waarschijnlijk bespaart u geld.

Rail Tickets in Italië

Als u van plan bent om Rome, Florence, Venetië en Milaan te bezoeken, worden individuele treinkaartjes kost minder dan een Italiaans Rail Pass, vooral als je tickets te kopen op voorhand en zijn in staat om een ​​korting te krijgen.

Het gaan naar Rome, Florence, Venetië en terug naar Rome zal dichter bij hetzelfde bedrag. Echter, als u van plan bent om meerdere dagen reizen met de trein en ga verder, een Rail Pass goed voor meer dagen kunt u geld besparen.

Er zijn ook andere factoren te overwegen. Als je jonger bent dan 26, kunt u een minder dure pas te krijgen en als je reist met een groep is er een korting. Passes zijn goed voor 3-8 dagen in een maand en ze hoeven niet opeenvolgend, dus als je niet zeker weet welke dag u wilt reizen te zijn, en het niet erg naar het station vroeg om uw stoelreservering te krijgen, een pass kunt u meer flexibiliteit dan het kopen van al uw trein tickets op voorhand te geven.

Als u een Italiaanse spoorwegnet te kopen aan je voorbij zal nog moeten maken (en betalen) stoelreserveringen op high-speed ( frecce ) en intercity treinen. Een Italiaanse Rail Pass is goed alleen op de nationale treinen, die worden aangedreven door Trenitalia . Het is niet goed op eigen spoorlijnen zoals de Italiaans hogesnelheidstreinen of kleinere particuliere regionale lijnen zoals in Apulië of tussen Napels en Sorrento.

Regionale treinen in Italië zijn goedkoop dus het gebruik van een treinpas voor regionale treinen en zelfs voor sommige Intercity treinen is niet kosteneffectief. Bijvoorbeeld, als u een bezoek aan de populaire Cinque Terre , wordt u het nemen van een regionale trein en het gebruik van een treinpas voor dat het geld niet waard.

U kunt de prijs van losse tickets te controleren op Trenitalia , de Italiaanse rail site of prijzen te bekijken of te kopen (in US dollars) Frecce (hoge snelheid) treinkaartjes voor uw route op Select Italië treinkaartjes pagina .

U moet uw Rail Pass binnen zes maanden na aankoop gevalideerd door een spoorweg ambtenaar bij een treinstation. Reserveringen en supplementen zijn niet inbegrepen in de pas en moet apart worden aangeschaft. Zorg ervoor dat u alle details te lezen over uw Rail Pass voordat u hem gebruikt als de omstandigheden veranderen.

Heeft u een Rail Pass in Europa?

Er zijn vele soorten van Europese treinpassen beschikbaar, waaronder passeert goed voor treinreizen in één land of voor meerdere landen. Treinkaartjes in de meeste andere Europese landen zijn over het algemeen duurder dan die in Italië, dus als je op reis bent met de trein in een ander land in aanvulling op Italië wilt u misschien overwegen een twee-country pass.