Muzeele Capitoline și Dealul Capitoliului din Roma

Posted on

Muzeele Capitoline și Dealul Capitoliului din Roma
Muzeele Capitoline din Roma, sau Musei Capitolini, conțin unele dintre cele mai mari comori artistice și arheologice din Roma. De fapt, un muzeu răspândit în două clădiri – Palazzo dei Conservatorilor și Palazzo Nuovo – Muzeele Capitoline stau deasupra Capitoliu, sau Campidoglio, una dintre celebrele șapte coline ale Romei. Ocupat din cel puțin al 8-lea-lea î.Hr., Capitoliu a fost o zonă de temple antice. Cu vedere la Forumul Roman și Dealul Palatin dincolo, a fost și este centrul geografic și simbolic al orașului.

Muzeele au fost stabilite de către Papa Clement al XII-lea în 1734, ceea ce le face primele muzee din lume, deschise publicului. Pentru orice vizitator care are un interes în a înțelege istoria și dezvoltarea de la Roma din epoca antică până în Renaștere, Muzeele Capitoline sunt un must-see

Pentru a ajunge la Capitoliu, cei mai mulți vizitatori urca pe Cordonata, o scara eleganta, monumentala proiectat de Michelangelo, care a proiectat, de asemenea, cu model geometric Piazza del Campidoglio la partea de sus a scărilor. În centrul piazza se află statuia de bronz celebru a împăratului Marcus Aurelius călare. Cea mai mare statuie de bronz din antichitate romană, versiunea de pe piazza este de fapt o copie a originalului este în muzeu.

Palazzo dei Conservatori


Pe măsură ce stai la partea de sus a Cordonata, The Palazzo dei Conservatorilor este pe dreapta. Este cea mai mare clădire din Capitoliu și este împărțit în mai multe secțiuni, inclusiv conservatoarele Apartments, curte, The dei Conservatori Palazzo Museum, și alte săli. Există , de asemenea , o cafenea și o librărie situată în această aripă a Capitoliu.

Palazzo dei Conservatorilor conține mai multe opere de artă celebre din antichitate. Primar printre ei este bronzul Lupoaica ( La Lupa ), care datează din secolul V î.Hr. și este simbolul de facto al Romei. El descrie Romulus și Remus , întemeietorii Romei antice, neînțărcate o lupoaica. Alte lucrări bine – cunoscute din cele mai vechi timpuri sunt Il Spinario , un prim marmura secol î.Hr. un băiat scoate un ghimpe din piciorul; statuia ecvestră originală a lui Marcus Aurelius, și fragmente dintr – o statuie colosală a împăratului Constantin.

Legende și triumfă din Roma sunt , de asemenea , expuse în frescele, statui, monede, ceramică, și bijuterii vechi din Palazzo dei Conservatorilor . Aici vei gasi portretizări ale punice războaie, inscripțiile magistraților romani, bazele unui vechi templu dedicat Jupiter Dumnezeu, și o colecție uimitoare de statui de sportivi, zei și zeițe, războinici, și împărați de la zilele de Imperiul Roman în perioada barocă.

În plus față de numeroasele descoperiri arheologice, există, de asemenea, picturi și sculpturi ale unor artiști medievale, renascentiste și baroce. La etajul al treilea are o galerie de imagini cu lucrări de Caravaggio și Veronese, printre altele. Există, de asemenea, un bust foarte celebru al capului Meduzei sculptat de Bernini.

Galleria Lapidaria și tabularium

Într – un pasaj subteran care duce de la Palazzo dei Conservatorilor la Palazzo Nuovo este o galerie specială care se deschide spre punctele de vedere ale Forumului Roman. Galleria Lapidaria conține epigrafe, epitafuri (inscripții tombale) și fundațiile a două case romane antice. Acest lucru este , de asemenea , în cazul în care veți găsi tabularium , care conține fundații și fragmente suplimentare de la Roma antică. Trecând prin Galleria Lapidaria și tabularium este o modalitate excelentă de a obține o mai bună înțelegere a Romei antice și a obține o vedere unică la Forumul Roman.

Palazzo Nuovo

În timp ce Palazzo Nuovo este cea mai mică dintre cele două muzee din Capitoliu, nu este mai puțin spectaculoasă. În ciuda numelui său, „noul palat“ include , de asemenea , numeroase obiecte din antichitate, inclusiv o statuie odihn mare de un zeu de apă numit „Marforio“; sarcofage ornat; statuia lui Discobolus ; și mozaicuri și statui recuperate de la vila lui Hadrian din Tivoli.

Muzeele Capitoline O vizită de informare

Locație: Piazza del Campidoglio, 1, pe Dealul Capitoliului

Ore: zilnic, 9:30 până la 19:30 (ultima intrare 6:30), se închide la ora 2:00 la 24 decembrie și 31. Închis lunea și 1 ianuarie, 1 mai , 25 decembrie.

Informații: Verificați site – ul pentru ore actualizate, prețuri, și evenimente speciale. Tel. (0039) 060608

Admitere: 15 € (începând cu 2018). Cei sub 18 ani sau peste 65 de ani să plătească € 13, iar copiii sub 5 ani intră gratuit. Salvare la admitere cu Pass romi.