Muzej Louvre v Parizu: Popoln vodnik za obiskovalce

Posted on

Muzej Louvre v Parizu: Popoln vodnik za obiskovalce

Kot muzeji iti, Louvre je preprosto mamuta. Beseda “muzej”, morda celo nezadostna: zbirke so tako velika, raznolika in dih, ki imajo lahko obiskovalci vtis navigacijo labirint različnih umetniških in kulturnih svetov.

Nastanjeni v Palais du Louvre (Louvre Palace) , nekdanji sedež francoske licenčnine, Louvre je nastala v 12. stoletju kot srednjeveške utrdbe, se počasi razvija v smeri njenega statusa kot javne umetnosti muzeja v času francoske revolucije v poznem 18. stoletju.

Od takrat je postal svetu je najbolj obiskan muzej, in trajnega simbol francoske odličnosti v umetnosti.

Segajo osem glavnih tematskih oddelkov in 35.000 umetniških del  iz obdobja antike do zgodnjega novega veka, stalne zbirke muzeja vključuje mojstrovine po evropskih mojstrov, kot so Da Vinci, Delacroix, Vermeerja, in Rubensa ter neprekosljivo grško-rimski slog, egiptovskih, in islamski umetnosti zbirke. Pogoste začasne razstave pogosto poudarjajo posamezne izvajalce ali gibanja, in so skoraj vedno vredno.

Lokacija in Kontakt Informacije:

Splošna dostop (posamezniki brez vstopnic): Musée du Louvre, 1. arrondissement– Porte des Lions, Galerie du Carrousel, ali Pyramid vhodi
Metro: Palais Royal, Musée du Louvre (linija 1)
Avtobusi: linije 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81, 95, in Pariz Odpri Tour bus vse ustavi pred steklene piramide (glavni vhod v muzej.)
Podatki na spletu: Obiščite uradno spletno stran Louvre je

Znamenitosti in zanimivosti v bližini:

Odpiralni čas:

Odpri četrtek, sobota, nedelja in ponedeljek, 09:00-06:00; Sredo in petek 09:00, 9: 45 uri Vstop je prost za vse na prvo soboto v mesecu od 6. ure do 9.45 ure

Muzej je zaprt ob torkih in na naslednje datume:

  • 1. januar
  • 1. maj
  • 25. december

Za podrobnejše informacije o odpiralnem času za tekoče eksponatov ali dogodke v Louvru, se posvetujte s te strani.

Vstopnina / Vstopnice:

Za up-to-dan podrobnosti o Vstopnina do muzeja Louvre, se posvetujte s te strani na uradni Musee du Louvre mestu .

Pariški muzej Pass vključuje vstop v Louvre. (Nakup Neposredno na železniški Evropi)

Muzej Louvre Tours:

Vodeni ogledi Louvre so na voljo za posameznike in skupine in lahko obisk muzeja stopinj manj prepričljivo. Izvedite več o Muzej Louvre ture na tej strani .

Zbirke, razstave in dogodki v Louvru:

Naslednji vodniki vam bo pomagal krmariti muzeja Louvre je zbirk in eksponatov in sprejemajo odločitve o tem, kaj bi radi videli pred naslednjem obisku:

Dostopnost in storitve za obiskovalce z omejeno mobilnostjo

Louvre je na splošno priznana kot dovolj dostopni za obiskovalce z motnjami v telesnem razvoju. Obiskovalci s vozičkih imajo prednostni dostop do glavnega vhoda muzeja v piramidi in ne bo treba čakati v vrsti.

Invalidski vozički se lahko izposodite tudi brezplačno na informacijski pult muzeja (identifikacijska kartica bo potrebna kot depozit.) Obiskovalci s psi vodiči, konico palice, in drugih pripomočkov imajo popoln dostop do zbirk.

Nasveti in svetovanje Pred vašega obiska obiskovalcev:

Preberite naš vodnik o kako ne obiščejo Louvre  , da bi ugotovili, kako bi se izognili izgorelosti in da večina vašega obiska. To je tako enostavno narediti preveč in občutek preobremenjeni. Preberite moje strokovno svetovanje o čemer v muzejske zbirke na udobno in prijetno hitrostjo, in absorbira več podrobnosti. Manj res lahko bolj!

Slike Louvre:

Za pregled nekaterih najpomembnejših del in podrobnosti muzeja, ali za nekaj umetniškega navdiha, si oglejte našo Louvre Galerija slik .

Nakupovanje in jedilnice:

V muzeju je več restavracij in snack bari poleg kavarno:

  • Tik pod piramidi , restavracija Le Grand Louvre ponuja gurmanske specialitete v klasičnem okolju. Odprt od 12. ure do 3 ure in od 7. ure do 12. ure ob sredah in petkih.
  • Na spodnjem pritličju , Cafe Denon ponuja prigrizke in športna prehrana. Odprt od 9:30 do 5:00 (7:00 pm v večernih odprtine).
  • Na drugem nadstropju (evropski “prvem nadstropju”) , Cafe Richelieu nudi več športna možnosti jedilnico: sendviči, solate, hladne in tople napitke, itd Odprto od 10:15 ure do 5:00 (7:00 pm v večernih urah odprtine).
  • Za knjige in darila, glavo v knjigarni Louvre v “Hall Napoleona” pod piramide. Knjigarna ponaša Francije največji izbor naslovov umetniških zgodovine, poleg številnih vodnikov v različnih jezikih, knjige otroških in grafik. Odprto od 9:30 do 7:00 (zapre ob 9:45 uri v sredo in petek).
  • Vrtiljaku du Louvre je priljubljen nakupovalni center nahaja v palačo Louvre in je dostopen preko de Rivoli vhodom Rue. Odprtih sedem dni na teden, Carrousel du Louvre ponuja oblikovalec mode, doma oblikovalske trgovine, drobnih daril in druge trgovine, kar bi pričakovali, da bi našli v prestižnem nakupovalnem centru. Obsežno gor hrane sodišče je zareza več gourmet– in tudi zareza več costly– od standardnih mall kolegi.