Skip to main content

Najbolj pogost Pijače na Tajskem

Ste se kdaj vprašali, kaj vse te pisane pijače, da se vsi srkanje na (včasih iz plastičnih vrečk) na Tajskem? Kot kulture hrane, kultura pijača je močna v tej državi in ​​ljudje radi okusne pijače.

Če imate ulično hrano, boste verjetno dobili le, da izberejo iz vode in sode, in če boš za alkoholno pijačo, tajsko pivo ne more biti pretepen. Ampak, če hočeš nekaj brez alkohola v njem, tukaj so nekateri izmed najbolj priljubljenih pijač na Tajskem. Ti so ponavadi zelo, zelo sladek, čeprav, zato bodite pripravljeni.

cha Yen

Morda ste seznanjeni s tem tajski ledeni čaj, to je mlečna, oranžna pijača, ki je pogosto postrežejo v tajskih restavracijah v ZDA in Evropi. V tipični tajski ledeni čaj, boste našli črni čaj varijo z vrelo vodo s krpo cedilo, plus nekaj sladkano, kondenzirano mleko, postrežejo z ledom s sladkorjem in malo evaporirano mleko na vrhu. Te dni barva rdečkasto-oranžne barve je izdelek barvanje hrane, čeprav tradicionalno morda so prišli iz naravnega vira. Če želite, da vaše Cha Yen brez dodatnega sladkorja, lahko zaprosi za to mai waan , kar pomeni, da “ni sladko.” Še vedno boste dobili malo sladkosti iz kondenziranega mleka, ampak vsaj ne boste dobili zajemalka sladkorja na vrhu, da.

cha Manao

Če želite, da se ledeni čaj, vendar ne želite, vse mlečne izdelke, ki so običajno postrežejo z njim, lahko zaprosi za cha manao , ki je prevedeno v angleščino, pomeni “apneno čaj.” To je pivo enako kot cha jen, ampak namesto da bi služil s kondenziranega mleka, je bil s sveže stisnjenega limetinega soka. Privzeto je, da služi, da je zelo lepo, tako da, če ne želite nobenega sladkorja, kot je za to mai waan , kot bi s cha jenov.

Nam Manao

Nam manao je samo limetin sok, vodo in sladkor služil skupaj. Kot podobnih pijač, ki jih boste našli v Indiji in drugih državah v vročem podnebju, to je osnovno, osvežujoča tropska pijače. Če naročite Nam manao od uličnega prodajalca, da je verjetno, da bo sladkan, ampak če bi enega v restavraciji boste vroči sladkornega sirupa na strani. Nam manao je odlično dopolnilo začinjene tajskih strojar .

Manao Soda

To je samo svež sok limete postrežejo s soda vodo in sladkornega sirupa, če želite. To je odličen nadomestek za sladkane sode in vse restavracije v državi, bo to služi.

Sweet sode

Ti so običajno naroča z navedbo barve okusa, ki ga želite zmešamo s soda vodo, tako, na primer, če želite, češnja okusom soda želite naročiti rdečo soda. Enako velja za apna (zelena) in oranžno (oranžno). Te so narejene z mešanjem barvni, z okusom sirup v ledu in soda vode in so zelo priljubljeni tudi med odraslimi, na Tajskem.

Sweet aromatiziran Milk

Kot sladke barve sode, ti so narejeni z mešanjem mleka, led, in barvni, z okusom sirup skupaj. Ali vam je všeč ideja, ali se zdi malo čudno.

Nekaj ​​nasvetov za Uživanje pijač na Tajskem

Prodajalci na Tajskem še vedno včasih služijo pijač v plastičnih vrečkah, čeprav lahko vedno prosite za skodelico, če je to tisto, kar vam je ljubše. Nekateri ljudje najdejo vrečke bolj priročno, še posebej, če imate za prevoz več pijače, vendar je veliko lažje, da bi velik nered s plastično vrečko, kot da je s skodelico.

Če ste vroči soda v steklenici v restavraciji, ulični stojnici ali kako drugače, si ne bi smel oditi s steklenico. Prodajalci dal vloge navzdol na steklo in se prepričajte, da je dobil nazaj, preden greš.

You may also like