Najboljša mesta za sladoled in Gelato v Parizu

Posted on

Ne glede na letni čas, in tudi v času, v globoko v zimskem času, lahko vidite, ljudje, ki uživajo visok, izdelati stožci iz italijansko-style gelato v različnih okusov na ulicah Pariza, ali krajo v mesta znameniti tradicionalni sladoled Liferant, Berthillon, ali poljubno število drugih ledenikov,  da se prepustite v veliki skodelici božanske stvari, ki mu sledi, morda z močno espresso.

V poletnih mesecih, seveda, se zdi, da je prednost nadomestni obrok sladoled tako za domačine in turiste. Gelato zlasti je postala divje iskan v zadnjih letih, s pridelkom manjših specializiranih trgovinah tako da je sveža na licu mesta, in uporabljajo samo naravne arome in sestavine, brez stabilizatorjev. Tukaj je nekaj mojih najljubših krajev, da sodelujejo v zamrznjenih obravnava, ali imate raje bolj tradicionalne, ledeno-kremasto sorto ali slastno gosto še zračen kakovost italijanske gelato.

Berthillon: Za Native francoski Gourmet “Glaces”


Po mnenju mnogih, da je zlati standard v francoskem sladoled, je Berthillon ustanovljena kot restavracija in čajnici na očarljivo Ile St Louis v 1928. 90-nekaj let, da pritegne rojev turistov in domačinov, še posebej v toplejših mesecih, za njegova kremasto še vedno sorazmerno lahek in osvežujoč sladoled ( krem glacée ) in pogosto nenavadnih sadni sorbet. Kupite lahko tudi sladoled iz pooblaščenih trgovcev, vendar je to edina uradna trgovina in tearoom v mestu.

Izdelano le mešanice težkih smetane in  smetano (veliko lažji sorte), jajca, sladkor in naravne arome, Berthillon se ponaša uporabo nič umetnih barvil, arom ali stabilizatorje. Kuharji bi sladoled na licu mesta na dan, in medtem ko nekateri od 60-ak okusov na svojih menijih so konstantni (vanilija, čokolada, pistacija, karamela z soljeno maslo), pazi na muhast in okusnega vključno prailine s koriandrom in limone, foie gras , Earl Grey čaj, Gianduja z oranžno (ena mojih najljubših, ki združuje slasten lešnikov s čokolado), Grand marnier, in mnogi drugi.

Raje kaj malo lažja? Osvežilni sorbet vključujejo cassis, apno, Litchi sadje, breskev z listov mete, limone-timijan in maline z izvlečkom vrtnic. Če ste praznovali božič v Parizu, menijo naročanje lep tradicionalni božično dnevnik ( BuChE de Noel ), napolnjene s sladoledom in torto.

Getting Obstaja:  29-31 rue Saint Louis en l’ile, 4. okrožje

Metro: Pont Marie ali Sully-Morland

Tel: 33 (0) 143.543.161

Delovni čas: Odprto sreda do nedelje, od 10. do 10. ure. Zaprto ob ponedeljkih in torkih, več tednov v sredini julija in avgusta. Call naprej, če ste v dvomih.

Pozzetto: My Favorite Gelato, Hands-dol


Ta majhen sladoled trgovina v središču Marais  je moj absolutni favorit za italijanski sladoled v Parizu: odkar sem naletel na njo, sem naredil nekakšen ritual uživate v lonec z njim, ko uživajo odlično falafel iz V bližini L’Kot du Fallafel. Moj zamrznjeno zdravilo izbire? Intenzivno nutty, kremasto pistacija seznanjene s subtilno sladko, čokoladno-lešnikov okuse Gianduja.

Ponuja le dvanajst okuse v danem trenutku, s poudarkom na kakovosti in intenzivnosti okusov čez Izvaljen izbire, vse smetane led je na licu mesta tukaj vsak dan, v sosednji kuhinji. “Pozzetto” pomeni “malo dobro” in se nanaša na kovinske-pokrovom embalaže, v kateri je sladoled shranjenih (in od koder ga je neposredno oskrbujejo). Namesto prikazovanja sladoled v velikih, vizualno privlačni gore, kot je tradicija v mnogih gelaterias , ljudje na Pozzetto pravijo držimo tako, da shranijo v vrtinah ohranja okus in doslednost.

Jaz sploh naročiti stožec ali skodelico, da gredo iz srčkano okno in hodi okrog v blaženo stanje, ampak če vam je ljubše, da bi sedel na, majhen cafe vam omogoča, da bi sedel in sodelujejo v avtentični italijanski espresso ali Gnjecav debela vroče čokolada.

Getting Obstaja: 39 rue du Roi de sicile,  4. okrožje (tam je tudi druga lokacija za vogalom na 16, rue vieille du tempelj)

Metro: Hotel de Ville ali St Paul

Tel:  +33 (0) 1 42 77 08 64

Delovni čas:  Odprto vsak dan od 12:15 do 11:45 ure (pon-čet in nedelja), 12:15 do 12:45 ure (ob petkih in sobotah)

Amorino: Odlično Gelato Z več lokacijah

Ta sladoled veriga služi zelo spodobno italijanskem slogu sladoled na več lokacijah po mestu. To je dobra izbira za družinske izlete z otroki, saj lahko izbirate med več kot ducat okusov (toliko, kot želite, teoretično) in urejen umetelno v venčnih listov na stožec ali v skodelico.

Getting Obstaja: 119/121 Rue St Martin, 3. okrožje

Metro: Rambuteau

Oglejte si uradno spletno stran za več lokacijah