Najboljše plaže v bližini Bangkoka

Posted on

Najboljše plaže v bližini Bangkoka
Celini plaže v bližini Bangkoka zdi, zaposlen v primerjavi z mnogimi otoškimi izbire Tajskem. V času visoke sezone, ko je vreme najboljše, lahko ob vikendih je blazen v nekaterih odsekih. Toda, ko je čas nizka, obalne plaže, da odlične možnosti za izhod iz glavnega mesta za nekaj dni.

Seveda, Bangkok ima svoje čare. Tam, kjer je večina tujih potniki prispejo. Metropolitansko norišnica od 14,6 milijona prebivalcev, pogosto služi kot prvi vtis Tajske. Vendar pa lahko preveč časa v konkretnem srcu tajskega vzeti, da je cestnina; onesnaževanje in večne prometa nositi na živce, ko se je sreča toliko prehranjevanja in možnosti nakupovanja blede.

Na srečo, so potniki blagoslovljeni s peščico enostavno pobegih iz Bangkoka. Zelena kulise in svež zrak čakajo. Najboljše možnosti, seveda, dal utrujene noge na pesek, namesto paro betona.

Kaj pa Pattaya?

Čeprav Pattaya je le približno dve uri iz Bangkoka, bi bilo težko pritisniti označili kot “najboljše” na vse, poleg nočnega življenja in Održan odraslih zabavo. S standardi jugovzhodne Azije, plaže niso niti zelo lepo. Toda plaža ni glavni razlog Pattaya ostane zaposlen.

Nedavna prizadevanja so bila s strani vlade obrniti Pattaya, nekoč znan kot epicenter tajskega spolnega turizma, v kongresno destinacijo in morda privabiti v nekaj več družin.

Nekateri obiskovalci uspelo zatiska oči in uživajte na plaži vseeno, vendar s tako veliko drugih velikih plaž v bližini Bangkoka obljublja manj težav, zakaj sitnost?

1. Bang Saen


To morda ni najbolj idilično, ampak to je zagotovo najbližje. Bang Saen je plaža mesto samo 1,5 ure zunaj Bangkoka, odvisno od tega, kje ste odhod v mestu.

Bang Saen, je vsekakor bolj priljubljen med domačini kot tujih turistov, pa je hitra rešitev za zamenjavo onesnaževanja prestolnici za morje vetrič.

Pesek je groba, vendar čisto na Bang Saen; na srečo, to je sluga, ki ga od številnih restavracij ob plaži. Če želite, da gremo ven iz mesta, dovolj dolgo, da uživajo sprehod na plaži in jesti sveže morske sadeže z namenom, Bang Saen je rešitev.

Da bi prišli tja, se pozanima o avtobuse in minibuse na Bus Terminal Ekamai. Prav tako lahko v eni od številnih avtobusov, ki so namenjene Pattaya in izstopite zgodaj v Nong pon Za dnevno taksijem od letališča Suvarnabhumi bo stal približno US $ 30 plus cestnine.

2. Koh Laan


Koh Laan (tudi zapišemo kot Koh Lan in Koh Larn) je eden izmed manjših otokov videli ob obali od Pattaya Beach.

Prihajajo na nekaj manj kot 2,5 milje dolgo, to je največji otok v skupini. Čeprav Koh Laan je najbolj znan kot dan potovanja dejavnosti za pobeg Pattaya, obstaja več nastanitvene možnosti za prenočevanje na otoku.

Koh Laan ima šest lepih plaž, vendar so preplavljena z izletnike. Jet smuči in banana čolni plaža soundtrack. Če je ostal na otoku, boste uživali nekaj več miru in osebni prostor, ko ljudje zapustijo na celino v pozno popoldne ali zgodaj zvečer.

Vozijo trajekti iz Bali Hai pomol blizu zloglasni Pattaya Walking Street. Izlet čez Koh Laan samo traja približno eno uro. Zadnji trajekt zapusti Pattaya ob 6:30 uri


Hua Hin je najbolje opisana kot zaseden resort plaže; to je zagotovo priljubljena izbira za domačine in izseljenci. Vidiš več družin in golfisti kot popotnike in proračun popotnika.

To je dejal, Hua Hin je lahka dostopnost od Bangkoka, zaradi česar je skušnjava – in manj Sjemenast – nadomestek za Pattaya kot plaži v bližini Bangkoka.

Čeprav domačini uživajo Hua Hin, predvsem ob vikendih, ne pričakujejo “eksotične” raj. Zaseden trak je naložen z znanimi znaki za ameriške hitre hrane in kave verig. Zdravilišča in tajski eateries stisniti v kot dobro.

Plaža v Hua Hin se razteza v treh milj in je presenetljivo čist za take urbane plaže. Golf je resna možnost v Hua Hin; tečaji so svetovno znana. Trak je tudi dom številnih zdraviliščih in celovitih zdravstvenih centrov, ki so vedno bolj mednarodno slavo.

Kako do Hua Hin od Bangkoka traja od 3-4 ur, in kot ponavadi, je odvisna od grozljivega prometne razmere v Bangkoku. Za nekaj drugačnega in, da so ceste odmor, odločala vlak Hua Hin. Vlaki traja nekaj dlje (4-5 ur), ampak pot je slikovit in udobno.

4. Cha-am


Cha-am je še nekoliko bližje (okoli 16 kilometrov), Bangkok kot Hua Hin. Kot pri drugih mestih na obali, je zaposlen in ima urbano občutek, vendar obstaja nekaj naravnih znamenitosti v bližini za sestopu na plažo.

Ko boste imeli dovolj sonca čaščenje, glavo na Khao Nang Phanthurat parku nekaj kratkih pohodniških poti med zanimivih kamnin. Wat Cha-am, nedaleč od glavnega traku, je jama, ki vsebuje pokončen Buda kip. Kot pri vseh templjev, ne obisk v kopalke. Eden od palače kralja Rama VI je lahko gostovala v Cha-am.

Za nekaj povsem drugega, menijo, zaradi česar je kratko vožnjo s Santorini Park-malo mikrokozmosu repliko grškega otoka. S trga umetnin ob vikendih in nastopih da turistično usmerjeno vas bolj zanimivo. To je dnevno stvar: zapiranje čas je ob 7. uri

Cha-am, je okoli 107 kilometrov od Bangkoka; lahko pridete z avtobusom ali najeti taksi neposredno od letališča Suvarnabhumi.

Nasvet: Če načrtovanje za najem jet smuči, pazi pri najemu iz katerega koli od plaž na tem seznamu. Beach najem kioskih so sprejeli isto prevara, ki jih najema motocikla trgovinah dostavljena pred leti. Ko se vrnete v najem, osebje opozarjajo manjše poškodbe, ki je bila že obstoječe, potem bi nerazumnih zahtev za popravila. Skrbno dokumentirajo in poudariti obstoječe začetku postopka zaradi nesolventnosti ali praskami na jet ski pred najem, ne glede na to, koliko dobiš planila skupaj.


Približno 30 minut južno od Hua Hin je Pranburi-a veliko bolj sproščeno možnost na obali zaliva Tajske.

Čeprav Pranburi še zdaleč ni tako priljubljena kot Hua Hin, da je dobra stvar: razvoj počuti manj izpod nadzora. Plaže so v dobri formi, in stališča bližnjih otokov v zalivu dodate nekaj eksotični pridih na pokrajino. Pesek je bolj groba kot praškastih, vendar je presenetljivo čista.

Pranburi je veliko bolj napeta navzdol počitnice možnost na Tajskem, v primerjavi z Hua Hin. To zagotovo ni prava izbira, če iščete nočno življenje ali celo sposobnost hoje po mestu. Imate lasten prevoz (avto, kolo ali najem skuterja), bo prišel zelo prav za pridobivanje med raztegnjenem prehranjevanja in možnosti za spanje.

Khao San Roi Yot Narodni park je zlahka presenetljiva razdalji Pranburi. To je bil prvi obalni nacionalni park na Tajskem in je dom Iravadi delfini in številčnost ptic.

Načrt za vsaj štiri ure za pridobivanje Pranburi od Bangkoka z avtobusom, malo manj, če potujete z osebnim avtomobilom ali taksijem.


Celini plaže v bližini Bangkoka so lepo dovolj, vendar otoki-zlasti mala, vedno zmaga.

Na približno štiri ure oddaljen, Koh Samet je precej tudi najbolj dostopen otok od Bangkoka. Koh Samet je majhen, hribovit, in del, ki je določena kot nacionalni park. Čeprav to ni tako šarmanten in karizmatičen kot nekatere druge impresivne otokov na Tajskem, je tako lažje za obisk!

Koh Samet privablja kombinacijo domačih in tujih obiskovalcev. Otok dobi širša ob vikendih. Številni potniki kmalu domov naslov odločijo, da gorijo svoj zadnji dan ali dva v Koh Samet v pesek, namesto Nenadaren Bangkok betona pred poletom ven.

Vroče ljubitelji omaka upošteva: boste skozi Si Racha na poti do Koh Samet. Si Racha je rojstni kraj Sriracha slogu pikantni omaki, čeprav je komaj prejme vsako zasluga ali priznanje.


Za razliko od ostalih zgornjih možnosti, Koh Chang zahteva nekaj dodatnega truda, da dosežejo. Z razdaljo približno pet ur od Bangkoka, jo kliče “bližini” je malo stretch, vendar je velik otok je le preveč dobro, da bi zapustil s seznama.

Kljub avtobus-in-trajekt prizadevanju priti do Koh Chang (ni letališče), otok je dovolj velika, da sprejme vse vrste potnikov in proračunov. White Sand Beach je ena izmed najlepših na Tajskem, in kot že ime pove, je to baby-moči-mehki pesek boste še vedno pri iskanju v prtljagi za prihodnja leta.

Lonely Beach je vse prej kot tisto, kar že ime pove. Plaža je dlje na jug, ampak bolj cenovno ugodna in zelo socialna. Če je White Sand Beach nekaj preveč weekenders borijo za prostor na bifeji, Lonely Beach je iz-back alternativa.

Skupaj s tem, predvsem priročno, Koh Chang je vreme razlikuje nekoliko od drugih otokov v zalivu Tajske. Koh Chang se nahaja bližje Kambodži. Ko so Koh Samui in sosedje še vedno pridobivanje zaloputnil z dežjem v novembru, Koh Chang pogosto prijetno suho in sončno.

Če želite začeti ali konča svoje potovanje na Koh Chang, se lahko z avtobusom neposredno od Suvarnabhumi Airport do Trat, potem ujeti trajekt čez na otok. Razmislite shranjevanje prtljage in nakupe na enem od dveh varnih možnosti na letališču, potem pa uživajte otok za nekaj dni.

Nasvet: Chang pomeni slon, in sloni so tako priljubljena na Tajskem, se beseda uporablja daleč naokoli. Ne zamenjuje Koh Chang omenjeno tukaj (drugi največji otok na Tajskem) s svojo veliko manjši v drugih pokrajinah. Ja, Chang je tudi priljubljeno pivo proračunskih potnikov na Tajskem.