Najboljše stvari za početi v Sukhothai, Tajska

Posted on

Najboljše stvari za početi v Sukhothai, Tajska
Mnogi izmed najboljših stvari za početi v Sukhothai lahko uživajo self-voden preko razponu nekaj dni; Samo zgrabi kolo in gremo! Nahaja se približno na pol poti med Bangkok in Chiang Mai, Tajska je starodavne kapitala iz 13. stoletja pridobilo status Unescove svetovne dediščine leta 1991.

V nasprotju z Ayutthaya, še eden od starodavnih prestolnic na Tajskem, Sukhothai je bolj kompakten občutek in je pogosto manj gužve. Razdalja od Bangkoka odvrača nekateri potniki, ki namesto da se odločijo, da bi krajše, dve uri vožnje raziskati ruševine Ayutthaya je pa obe mesti sta vredna obiska.

Sukhothai je starejša od Ayutthaya, ki so preživeli ruševine so še toliko bolj impresivna. Tajski Sistem pisanja je bil razvit v Sukhothai kraljestvo 1283. Sodobna abeceda še vedno izgleda podobno kot izvirnih kamnitih napisov najdemo na ruševinah po parku!

Obiščite Narodni muzej Ramkhamhaeng

Da, odločili preživeti nekaj časa v zaprtih prostorih, pod fluorescenčne sijalke ni enostavno, ko tako veliko arheoloških obravnava čakajo v Sukhothai Historical Park, ampak učenje malo zgodovine Sukhothai bo močno okrepila svojo izkušnjo tam. Brez nekaj razumevanja, bodo vsi Buda kipi in obnovljenih območij so zabrisali v eno veliko arheološko nered.

Moral bi priti v muzej kmalu po prihodu v Sukhothai. Če je čas kratek, morda menijo, raziskuje ruševine polnjenje Historical Park zjutraj (najboljši čas, da to stori, vseeno), nato pa se skrijejo od dneva, ko je toplote v muzeju. Čas, preživet v muzeju vam bo pomagal razumeti, kaj ste videli, da je jutro. Potem se zapre v poznih popoldanskih urah, se vrnite k raziskovanju templjev in izbrati dobro mesto za sončni zahod.

Narodni muzej Ramkhamhaen je odprt do 16:00 Prijavnina je 150 baht, in boste morali zapustiti svoj nahrbtnik v omarico.

Izposoja koles in začeli raziskovati

Čeprav lahko zagotovo raziskati zgodovinskih območij peš, s kolesom močno poveča svoj obseg. Veliko penzioni bo posojala koles za goste brezplačno. Če ne, najem eno od trgovin v bližini glavnega vhoda v Sukhothai Historical Park.

Kolesa so lahko videl boljše dni, vendar najemnine so poceni (40-50 baht na dan). Kolo vam bo omogočilo, da vidim, bonitete mesta brez dodanega odgovornosti, ki prihaja z vožnjo in parkiranje skuterja.

Če še niste jezdil kolesa v zadnjih desetletjih, ali se počuti kot da leni v vročini, skoči na električni tramvaj, ki kroži v park. Vodeni ogledi so samo 60 baht.

Obiščite Sangkhalok muzej

Če temeljito uživali Narodni muzej Ramkhamhaen, ali morda potrebujejo prostor za raco znotraj v deževnem obdobju je Sangkhalok muzej je ena dobra izbira.

Kot pri Narodnem muzeju Ramkhamhaen, bo obisk Sangkhalok muzeja razširiti svoje razumevanje številnih ruševin na tem območju. Muzej je dom veliko zbirko starih keramike – je treba za vsakogar zanima lončarstva. Sprejem je okoli 100 bahtov.

Raziščite Wat Mahathat

Velja za najpomembnejši tempelj v Sukhothai je “Temple of Great Relic” je mislil, da so nameščene relikvije iz Bude. Wat Mahathat je bila zgrajena med 1292 in 1347; je služil kot glavni tempelj za Sukhothai kraljestvo.

Wat Mahathat je največji in najbolj obiskan vseh templja ruševin v Sukhothai na. Prihod bodisi zgodaj ali pozno v dan – to vam bo pomagal izogniti večini turnejo skupine, ki se spušča na tempelj. lahko ujamete tudi odmor, ko gredo na kosilo.

Opomba: Ime “Wat Mahathat” se uporablja za več templjev po vsej Tajske, vključno s priljubljeno templja v Ayutthaya.

Izkušnje Magic Wat Si Chum

Wat Si Chum je ena od teh strani, ki prinaša notranji Indiana Jones, podobno kot nekateri-vinske trte zaplete templjev Angkor Wat v Kambodži. Samo še Wat Mahathat v priljubljenosti, Wat Si Chum je zelo fotogenična.

Prava zapeljivost Wat Si Chum je glimpsing 50 meter visok kip Bude hrbet enako visok reže pri vhodu. Prsti kažejo navzdol, so namažejo z zlatom. Vtisnjeno tablice vzdolž koridorja prikazujejo življenje Bude. Ta umetniška dela se šteje, da je najstarejši primeri tajske risbo.

Kot pri Wat Mahathat, obisk zgodaj in bije turnejo skupine, je bistvenega pomena za zajemanje čarobno – in dobre fotografije – od Wat Si Chum.

Glej Sloni na Wat Chang Lom

Chang pomeni “slona” v Thai, in to je točno tisto, kar boste videli v tem lepo obnovljena templja. 32 kamnitih slonov je, da obkrožajo obliki zvona stojalo stupa na pozornosti.

Wat Chang Lom je malo izven običajnega tempelj vezja. Najdite za legendarnega Sukhothai Hotel in ko ste gotten najej templja pa bo obilo prehranjevalne in nakupovalne možnosti v bližini.

Opomba: Obstaja pa še ena Wat Chang Lom uro severno od Sukhothai. Če ste najel voznika, poskrbite, da bodo razumeli, katero želite obiskati!

Oglejte Rdečih arhitekturo na Wat Si Sawai

Wat Si Sawai je drugačen od ostalih templjev v Sukhothai, saj je bila prvotno hindujsko svetišče. To je tudi eden od najstarejših templjev tam.

Vsakdo, ki je že obiskal Angkor Wat bodo takoj opazili značilno, Rdečih slogu arhitekture znotraj jarek. Številni kipi hindujskih božanstev so našli na tem območju in so zdaj na ogled v Narodnem muzeju. Wat Si Sawai pretvorili v budističnem templju nekje v 14. stoletju.

Oglejte si Sunset na Wat Sa Si

Wat Sa Si je majhna v primerjavi z drugimi templjev po zgodovinski park, vendar vedro nastavitev naredi za velikost. Tempelj je obdan z vodo in in naredi za lepe fotografije sončnega zahoda. Z nekaj sreče in dobro razsvetljavo, lahko dobite fotografije z rdečimi in pomaranče odraža v jezeru tempelj.

Stupa pri Wat Sa Si je okrogla s točko na vrhu, v istem slogu videl skozi Šrilanki. Chedi je dejal, da hišo s pepelom nekdanjega kralja Sukhothai.

Ne pozabite: V tempelj ruševine se štejejo za svete kraje in pogosto obiskujejo menihov. Običajni način pokazati spoštovanje v uporabljata templji.

Bodite dnevno potovanje v Si Satchanalai

Satchanalai Historical Park Si je približno uro vožnje severno od Sukhothai. Ustanovljen je bil leta 1250, ruševine “Mesto Dobri ljudje,” je kot miniaturni Sukhothai Historical Park. Boste našli impresivno templje, Buda kipi in ostanke mestnih obrambnih pomenilo, da iz burmanske vsiljivci. V tempelj ruševine so vsak bit tako impresivna kot tiste v Sukhothai Historical Park.

Si Satchanalai je enostavno raziskati peš, in je vreden mesta Unescov seznam svetovne dediščine na obisk.

Pojdi Glej Thuriang peči

Če ste že raziskali dovolj templje, da bodo imeli “wat izgorevanje,” menijo vožnje severno z ostanki Thuriang peči. Na desetine starih keramičnih peči niso odkrili do konca 20. stoletja.

Veliko peči so zaščiteni pred vremenskimi vplivi s strehe, zaradi česar spletna stran je dobra izbira za izhod iz soncu ali dežju za kratek čas. V skoraj 15-foot-long peči enkrat cranked iz keramične opeke in lončarstvo na vrhuncu Sukhothai kraljestvo.

Najdejo Thuriang peči le malo severno od Si Satchanalai. Boste morali najeti voznik ali najem skuterja.

Jejte v trge

Najboljši način, da bi našli utrip vsako novo mesto, je za nekaj časa na trgu. Sukhothai je več; poskusite uživati ​​verodostojno, poceni obrok v obeh noč na trgu ali sveže trgu zgodaj zjutraj.

Noč na trgu v Sukhothai, je ravno dovolj zaposlen, da bo zanimivo. Boste ponavadi vidimo več Thais grizljanjem in druženje kot turisti. Centralizirano sedežev (nepokrite) omogoča potnikom, da se družijo in uživajte okusne dobrote.

Tržna jutro v Sukhothai, je odlična za ljudi, ki gledajo in vzorčenja lokalno vibe. Čeprav je veliko stojnic specializirani surovin za lokalne gospodinjstva in restavracije, obstaja nekaj možnosti, da poskusite lokalne fare. Zgrabi nekaj lepljivega riža, običajno jedli s prsti; z desno roko biti vljudni.

Pazi za sveže sadje (iskati mangostine ko je v sezoni) in ocvrt mesa ovitih v listi banan.

Poskusite Sukhothai rezanci

Sukhothai ima svojo različico jugovzhodne Azije povsod kuay tiew testenin juhe. Različica Sukhothai je lahko težko najti drugje.

Po stoletno receptu, so riževi rezanci dodamo kostni juhi s tanko narezano svinjino, na tleh arašidi, fižol ohrovt in narezane zelenjave. Nekatere izboljšave za izravnavo rahlo sladkost juho vključujejo sok limete in slanega Nam pla (ribe omako).

Poišči Sukhothai kuay tiew (zveni kot “kway tee-ak”; transliterirana člankih razlikujejo od menijev) v lokalnih restavracijah in noč na trgu. Rezanci lahko uživate kot juho ali “suho”.