Skip to main content

Najboljši čas za obisk Bali

 Najboljši čas za obisk Bali
Najboljši čas za obisk Bali, je običajno v poletnih mesecih juniju, juliju in avgustu, ko je vreme najbolj suha in dnevi so sončno. Na žalost, da je tudi takrat, ko je otok postane najbolj gneča, da ne bo edina v iskanju surf, peska in sonca!

Priložnost za pobeg na južni polobli v zimskih mesecih je le malo preveč mamljiva za več deset tisoč Avstralcev, ki zgrabi kratke in poceni lete do Baliju.

Ne glede na letni čas, pričakujejo, Bali, da bo živahno. Otok gre samo od zaposlen, da širša. V bistvu, večina potnikov v Indoneziji, največji svetovni otoške države in četrta najbolj naseljena država, le obisk Bali.

To ni zaradi pomanjkanja izbire v Indoneziji. Bali je le eden od več kot 8.800 imenovanih otokov v Indoneziji, plus še veliko več neimenovanih otokov v arhipelagu.

Peak Season na Baliju

Če vas ne moti gost promet in izmenjavo gneča plaž, iti, ko je vreme najboljše. Julij in avgust so pogosto najbolj suha meseca s prijetnimi temperaturami.

Dober kompromis tvegati občasne plohe v zameno za več miru. Ramenski mesecev pred in po sezoni (predvsem april, maj in september) so prijetne in izkušnje veliko sončnih dni.

Najbolj namočena meseca za obisk Bali so od novembra do marca. December, januar in februar sta dodatno deževno in nekoliko bolj vroča. To so največje mesecev na Tajskem in v državah severno od Indonezije, ki se praznuje svojo suho sezone, preden vročina res premika v.

Kljub dežju in nekoliko bolj vroča temperaturah v decembru, Bali še vedno postane zaseden z revelers med božičem in novoletnimi prazniki.

Vreme na Baliju

Čeprav Bali je toplo in udobno skozi vse leto, otok ima dve sezoni: mokro in suho.

Ni presenetljivo, da se je število obiskovalcev narašča, sončnih dni povečalo. Vsakdo je najljubši otok dejavnosti, zlasti za sončenje, pohodništvo in motorbiking, so veliko bolj prijetno brez monsunski dež.

Temperature na Baliju v juliju in avgustu razponu od 70 stopinj Fahrenheit (21 stopinj Celzija), do 80 stopinj Fahrenheit (27 stopinj Celzija), in decembra in januarja, ni preveč daleč, bodisi.

Bali se nahaja le 8 stopinj južno od ekvatorja in ima tropsko podnebje. Ti factoids postane prepotenih tri-tuš-a-dnevno realnost, ko se sprehaja predaleč od Vetrovi obale. Vlažnost pogosto se giblje okrog 85 odstotkov. Izjema je zelena Kintamani območje severno od Ubud v notranjosti. Mount Batur zagotavlja dovolj nadmorska višina celo vreme hladno in sipi nekaj dni za potnike na motorno kolo.

Potovanje med suho in sezoni ne zagotavlja vseh sončnih dni. Mati narava ohranja otok zeleno skozi vse leto. Tudi v sušnem obdobju, boste želeli biti pripravljeni na kratko pop-up nevihte.

Obisk Bali izven sezone

Čeprav dež ni točno, da za lep dan na plaži ali raziskovanje notranjosti otoka, obstajajo nekatere prednosti za obisk Bali, v “zeleno” sezone.

Boste dobili boljše ponudbe za namestitev in lahko nadgradite na lepše sobe za enako ceno, ki bi jih običajno plačali za proračun gostišča. Z nekaj na podlagi notranjih trikov, ki jih lahko dosegli odlične ponudbe za hotele v Bali.

Plus, manj turistov bo zamašitev priljubljenih območij, kot so Ubud. Morda imate znamenitosti, kot so Goa Gajah (Elephant Cave) do sebe. V času visoke sezone, boste morda morali čakati, da se v notranjosti. Tudi zrak je čistejši. Manj prahu in delcev s požari visi v zraku. In končno, interakcije so včasih prijaznejši, ko so domačini niso tako pretegnil v vrhuncu sezone.

Seveda, na obisku v nizki sezoni ima svoje slabosti, preveč. Včasih dosledna nalivi zajel več dni, medtem ko pregnale v roku ene ure. Nikoli ne veš. Plus, vlažnost je veliko večja, zato toplota občutek, da je veliko slabše. Komarji so veliko slabši od deževje, zaradi česar tropske mrzlice več grožnja na otoku. Vidljivost na potop in dihalke mestih je pogosto slabši zaradi usedlin opran v morje. Groba morja lahko barko manj prijetna.

Pomanjkljivosti zvok manj kot privlačna, vendar mnogi potniki raje na obisk destinacij le v nizkih sezonah.

Zakaj je Bali tako priljubljen?

Morda zato, ker Bali je pretežno hindujski ne musliman ali kristjan, se ponaša z edinstveno vibe, ki se razlikuje od okoliških otokov. Ne glede na razlog, Bali je vedno top destinacija v Aziji.

Bali je bil priljubljen stop za popotnike na Banana palačinka pot za dolgo časa. Otok je tudi znana deskanje destinacija v jugovzhodni Aziji in top medenih tednih mesto v Aziji.

Elizabeth Gilbert res širiti besedo z njo hit knjigo Jej, moli, ljubi . Julia Roberts igrala v filmu z istim imenom 2010, odpiranje zapornic na Ubud. Pred 2010, Ubud je bil večinoma tiho in privlači proračuna potniki, ki jih zanima zdravo alternativo divja strank v Kuta.

Toda Hollywood ni toliko kriva kot geografije. Backpacking študente in avstralskih družin, skupaj z veliko upokojencev izseljenci-odločijo pobegniti hladnejše vreme na južni polobli, ki jih oprijemalne poceni letov v Bali.

Z veliko učencev od šole v poletnih mesecih, družabne žarišča, kot so Kuta postala neotesani kot mladi polnočnici pridejo uživati ​​v nočno življenje. Vzdušje ob Jalan Legian spominja na tisto, kar bi lahko pričakovali v nekaterih ameriških plaž v kolegij Spring Break. Na srečo, obstaja veliko manj znanih mest na obali: Amed, Lovina in Padangbai še vedno ponujajo pobeg. In če se stvari res dobil izpod nadzora, so v bližini otoka Nusa Lembongan in Nusa Penida so vabljivo.

Spring

Pomlad prinaša dež na Baliju v marcu in temperature lahko zelo vroča. Vendar pa čakati mesec in boste našli april, da je veliko bolj udobna in suha sezona se začne v maju. Pomlad je priljubljen čas za deskanje z otoka.

Dogodki preveriti:

  • Nyepi je balijskem dan tišine, pade na hindujski novo leto in bo zagotovo vplivalo na vaše potovanje, vendar je večer pred veliko zabave! Za polnih 24 ur, se pričakuje turiste, da ostanejo v svojih hotelih in brez hrupa je dovoljeno. Plaže in podjetja blizu celo mednarodno letališče izklopi! Nyepi zadetkov marca ali aprila, odvisno od hindujskega lunarni koledar.
  • Barvita festival Holi je običajno praznoval konec marca.

Poletje

Kaj je poletje za večino zahodnjaki je pozimi na Baliju. To je tudi najboljši čas za obisk, če vam je ljubše, toplo in suho vreme (čeprav domačini menijo, julij in avgust “hladno”). Obstajajo občasne padavine, vendar nič takega monsunski sezoni.

Dogodki preveriti:

  • Hari Merdeka (Dan neodvisnosti Indonezije), 17. avgusta, lahko vpliva tudi na potovanje v in iz Bali. Indonezijci tudi uživali na obisku Bali in prihajajo iz kar Sumatra in na drugih mestih v arhipelagu.
  • Festival Bali Arts je dolgotrajen festival, ki je med najbolj priljubljena v državi. Festival tradicionalno začne na drugo soboto v juniju in teče skozi sredine julija.

padec

Medtem ko se Indonezija kot celota resnično ni imela jesensko sezono, odsek mesecev od septembra do novembra se začne z jasno in suho vreme. V novembru, je manj turistov, ampak, če si upajo, plavati, se lahko morja grobo v tem času.

Dogodki preveriti:

  • Nusa Dua Fiesta je zabavna teden umetniških razstav, kulturnih prireditev in več skupaj Bali jugovzhodni obali. To je običajno potekala v oktobru ali novembru.
  • Med Bali najbolj priljubljenih prireditev, so mekepung so (buffalo) naprej proti potekala po vsej padcu Negara.

Zima

December brcne v Indoneziji poletni sezoni. Vlažnost je visoka in ure neviht ne bil mogoč. Tople morja imajo surove vode, ki plavanje manj kot idealna, vendar februar pogoji so super za deskarje.

Dogodki preveriti:

  • Galungan je najpomembnejši verski praznik v Baliju. To označuje čas, ko se duhovi prednikov obišče Zemljo.
  • Kot pri vseh priljubljenih destinacij v Aziji, lunarno novo leto (datumi spreminjajo iz leta v leto) pritegne množice, kljub deževnemu vremenu v januarju in februarju.