Najboljši čas za obisk Egipta

Posted on

Najboljši čas za obisk Egipta

Na tisoče let, so potniki potovali v Egipt, da pogled v čudo na starodavnih piramid in templjev, ki ostanejo iz časa faraonov, enega največjih civilizacij na svetu, kar jih poznamo. V zadnjem času, obiskovalci tudi gredo, da vpijejo kulturo ali poslujejo v Kairu; in odkriti idilične plaže in svetovno znane grebenov Rdečega morja. Če je potovanje v Egipt na seznamu vedro, ena od prvih odločitev, ki jih boste potrebovali, da se je, ko da gredo.

Če je vreme je vaša glavna skrb, je najboljši čas za obisk Egipta je v severni polobli jeseni, pozimi ali zgodaj spomladi (od oktobra do aprila), ko so temperature nižje. Da bi se izognili gneči na antičnih mest, kot so piramide v Gizi, Luxor, in Abu Simbel, poskusite izogniti vrhunec sezone (decembra in januarja). V tem letnem času, nastanitev in izleti po vsej državi, so ponavadi dražji. Proračun potniki lahko dobili dobre popuste v poletnih in ramen sezonah.

Vreme v Egiptu

Za mnoge ljudi, vreme je ključni dejavnik pri odločanju, kdaj obiskati Egipt. Podnebje je tipično vroč in soparen skozi vse leto, in je zelo malo padavin južno od Kaira. Tudi v vlažnih prostorih (Aleksandrija in Rafah), dežuje le na povprečno 46 dni na leto. Zime so na splošno blagi, z dnevnimi temperaturami v Kairu v povprečju okoli 68 stopinj F. ponoči, lahko temperature v glavnem znižala na 50 stopinj F ali nižje. Poleti temperature dosežejo povprečno 95 stopinj F, ki ga intenzivno vlago poslabšala.

Pomembno je vedeti, da so mnogi od antičnih znamenitosti Egipta nahaja v puščavskih območjih, ki ostajajo vroče kljub bližini reke Nil. Plezanje v brezzračnem grob na 100 stopinj dan se lahko odvajanje. Več top znamenitosti se nahajajo v južnem Egiptu, kjer je še bolj vroča od Kaira. Če nameravate obiskati Luksor, Asuan, Abu Simbel in / ali Naserjevo jezero od maja do oktobra, se prepričajte, da bi se izognili opoldansko vročino z načrtovanjem vaše obiskovanje za zgodaj zjutraj ali pozno popoldne.

Med marcem in majem je kamsin veter prinaša debel prah in peščeni viharji.

Najboljši čas za križarjenje Nile

S tem v mislih, je najboljši čas za rezervacijo Nila križarjenje je med oktobrom in aprilom. Temperature so obvladljive v tem letnem času, ki vam omogoča, da bi dobili največ iz enodnevne izlete do kultnih znamenitosti, kot so Dolini kraljev in templjev v Luxor. Iz istih razlogov, je potovanje v vrhuncu poletnih mesecih junija do avgusta ne priporočamo. Povprečne vzponi za Aswan presega 104 stopinj F v tem letnem času, in ni veliko sence, da ponudba predaha od opoldanskega sonca.

Najboljši čas za uživanje na Rdeče morje

Od junija do septembra je odličen čas za obisk plaže krajih na Rdeče morje. Kljub temu, da je vrhunec poletja, temperature na obali so veliko hladnejši kot v notranjosti. Povprečne poletne temperature na priljubljeni plaži letovišča Hurgada lebdenje na okoli 84 stopinj F, medtem ko je temperatura morja je Vonja 80 stopinj F-kot nalašč za snorklanje in potapljanje. V juliju in avgustu je bistvenega pomena za dobro rezervirati vnaprej, saj lahko kraji dobili zaseden z počitnicah Evropejci in Američani; in z bogatimi Egipčani želijo pobegniti toploto Kairu.

Najboljši čas za obisk Egipta zahodne puščave

Izogibati se je treba poletja v puščavi, saj temperature v okolici, kot Siwa Oasis redno presega 104 stopinj F. V globinah zime, lahko nočne temperature padle tik pod lediščem, zato je najboljši čas za obisk na pol poti med obema, bodisi spomladi ali pade. Februarja do aprila in septembra do novembra, so optimalni čas temperaturno pametno, čeprav bi spring obiskovalci zavedati možnih peščeni viharji, ki so posledica letnega kamsin veter.

Potovanje v Egipt času ramadana

Ramadan je muslimanski sveti mesec posta, in datume iz leta v leto spreminjajo glede datumov islamskega koledarja. Turisti se ne pričakuje, da hitro, ko obiščete Egipt v času ramadana. Vendar, trgovine in banke ponavadi zapre za večino dneva, medtem ko je številne kavarne in restavracije ne odpirajte sploh podnevi. Ponoči, je na splošno praznično vzdušje kot jesti in piti življenjepis. Proti koncu ramadana, obstaja več praznovanj, ki so zabavno izkušnje in opazovanje.

Spring

Pomlad je lep čas za obisk v Egiptu, saj so temperature običajno precej umirila. Nekateri obiskovalci morda želeli, da bi se izognili kamsin vetra sezono (marca do aprila), kot je vidljivost pogosto oslabljena zaradi peska in prahu nevihte. To je še posebej skrb za strastne fotografe. Nastanitev in organizatorji cene so ponavadi cenejši kot so v vrhunec zimske sezone.

Dogodki preveriti:

  • Abu El Haggag Moulid, pet dni karneval v Luksor, običajno poteka spomladi, en mesec pred ramadanom. Festival praznuje Sufi vodjo 13. stoletja, Yusuf Abu Al Haggag.
  • Ljudje v Egiptu praznujejo Sham El Nessim pozdravil sezono pomlad v državi. To običajno poteka v aprilu, ko koptske noči.

Poletje

Temperature so pogosto Sparan v poletnih mesecih, zlasti v Zgornjem Egiptu v bližini Luksorja. Toda potovanje v tem času ima svoje perks: vidite Egipt ne nabrekne od kolegov turistov, zaradi česar boste v miru na nekatere od najbolj spoštovanih spomenikov v državi. Ramadan običajno pade v poletnih mesecih; pazi, da lahko nekatere znamenitosti zapre prej kot običajno.

Dogodki preveriti:

  • Muslimani na koncu dolgo mesec ramadan z Eid al Fitr, verski festival.

padec

Tako kot spomladi, jeseni prinaša nižje temperature in dostopnih cenah. Toplota lahko včasih lani v oktobru, vendar je množica še vedno tanke, da se ta veliko časa za obisk priljubljenih spomenikov. Če načrtujete obisk plaže, je to idealen sezona za to, kot je Rdeče morje še vedno toplo in uncrowded.

Dogodki preveriti:

  • Wafaa Al Nil je starodavno festival posvečen reki Nil. To je običajno potekala v septembru.

Zima

Medtem ko se lahko pozimi pomeni lepo vreme, to je tudi visoke turistične sezone. Znamenitosti bo bolj gneča, in hotelske cene lahko vrtoglavem vzponu. Tam je občasno dež in nekatera mesta, kot so Aleksandrija, bo precej vlažno.

Dogodki preveriti:

  • Dne 7. januarja, so Coptics v Egiptu praznujejo Coptic božič. Ob polnoči, verniki zbrali en masse in uživajte tradicionalni fatta obrok skupaj.
  • Simbel Festival Abu je potekala 22. februarja vsako leto v počastitev istoimenskem templja.
  • Prej je potekala v poletnih mesecih, Kairo Art Fair je ena največjih razstav sodobne umetnosti v državi.